حل چالشهای پتروشیمی در گام دوم رویداد ملی «عصر امید عسلویه»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گام دوم رویداد ملی تخصصی عصر امید عسلویه با حضور مدیرکل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران این بخش، رؤسا، اعضای هیئت علمی، کارشناسان و شرکتهای تخصصی در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و دیگر شاخههای مهندسی در قالب رویدادی دوروزه با بازدید میدانی از صنایع پتروشیمی و برگزاری جلسات تخصصی ارائه توانمندیهای دانشگاه و بیان نیازهای صنعتی این بخش مهم کشور وارد فاز اجرایی و عملیاتی شد.
تیم اجرایی واحدهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی و شرکتهای تابعه دانشگاه در روز نخست این رویداد از شرکتهای پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران ارشد و متخصصان فنی این پتروشیمیها گفتوگو و تعاملات خوبی برقرار کردند.
سجاد بهرامی مدیر فنی پژوهش یکی از شرکتهای پتروشیمی در این نشست با استقبال از همراهی و دغدغهمندی دانشگاهیان، توضیحاتی درباره عملکرد این پتروشیمی ارائه داد و اظهار کرد: این پتروشیمی با هدف تولید متانول احداث شد و خوراک پتروشیمی، گاز طبیعی است که از طریق مخازن پارس جنوبی تأمین میشود.
وی با اشاره به اینکه این پتروشیمی توانایی تولید روزانه ۵ هزار تن متانول را دارست و اکنون با ۹۰درصد توان در حال فعالیت است، ادامه داد: پتروشیمی سبلان یک پتروشیمی نوپاست که یکسال از بهرهبرداری آن میگذرد. صنعت پتروشیمی و این شرکت با چالشهای فرایندی و تکنولوژی روبهروست که با روی باز از هر نوع همکاری و طرح استقبال میکند.
مدیرعامل این شرکت پتروشیمی با تأکید بر از فناوریهای پیشرفته در احداث و فعالیت این شرکت بهره گرفته شده، گفت: شرکت تمامأ به دست نیروهای داخلی با رویکردی نوآورانه برای ایجاد سود پایدار و تولید محصولی مرغوب و با کیفیت در عرصه جهانی به دست نیروهای متخصص داخلی اجرایی شده است.
غلامحسین بنداروزی با تشریح برخی نیازمندیها، استفاده از نقشه کشی صنعتی و مهندسی معکوس در تولید قطعات و پوشش رنگ تغییر شونده در مقابل حرارت را از اولویتهای این شرکت برشمرد و بیان کرد: میتوانیم معرف دانشگاه به دیگر شرکتها و صنایع برای بازاریابی و بومی سازی علوم و فنون باشیم و در این راه آماده حمایت و پذیرش ریسک خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ذهنیت اجرایی در این شرکت، ذهنیتی آکادمیک است که با روی باز از دانشگاه و مراکز علمی استقبال میکند، اضافه کرد: شرکتهای پتروشیمی با توجه به ظرفیت و حساسیت خود به دنبال تعامل با بخشها و عرصههایی است که با ریسک کمتر، ارزش افزوده بیشتر یا رفع معضل یا چالشی را سبب شوند.
هادی دشتی معاون هماهنگی و برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه دانشگاه به دنبال ورود عملی و احرایی برای رفع نیازها در همه بخشها است، مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی، شبکه جامع و یکپارچه بوده که هر واحد دانشگاهی، نماینده کل مجموعه و قرارداد با هر واحد به مثابه قرارداد با کل دانشگاه و توانمندیهای آن است.
نقش دانشگاه در بومی سازی صنایع
مدیرکل ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی هم با تشریح برخی از ظرفیتها بر تواناییهای این دانشگاه در حوزه صنعتی تأکید و عنوان کرد: امروز دانشگاه آزاد اسلامی با ۲۵۰ واحد فعال، ۲۲ هزار عضو هیئت علمی، ۷ هزار مرکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی، ۲۳۰ مرکز تحقیقاتی و بیش از ۲ هزار شرکت دانشبنیان میتواند در حل چالشها و ایجاد فناوریهای نو به صنعت کمک کند و با در اختیار گذاشتن این ظرفیت در بومیسازی صنایع، گامهای مؤثری بردارد.
لاله ملکنیا با بیان اینکه سیاستگذاری جدید دانشگاه آزاد اسلامی و دیدگاه مدیران ارشد دانشگاه به ویژه رئیس دانشگاه، حرکت تحولی پرشتاب برای ایجاد دانشگاه حل مسئله است، توضیح داد: با توجه به ساماندهی شرکتهای متعدد صنعتی در این دانشگاه، ظرفیت و زیرساختهای متعدد علمی و انسانی، امکان انجام بسیاری از پروژهها توسط دانشگاه میسر بوده و فقط باید این ارتباط با صنعت ایجادشده، تقویت شود و مستمر باشد.
وی با تشریح برخی از طرحهای دانشگاه مانند طرح پویش و پایش، تأکید کرد: دانشگاه از پوسته خود بیرون آمده و در ایجاد تعامل با صنعت، پیشگام شده است. مسائل مبتلابه صنعت با نگاه و نیاز خود صنایع توسط نیروی دانشی پای کار که در اختیار صنایع قرار میگیرد، رفع میشود. دانشگاه آزاد اسلامی، علاوه بر تضمینهای اولیه شرکتهای طرف قرارداد با صنایع، خود این قراردادها را در سطح کلان تضمین اجرایی میکند.
مدیرکل ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه این دانشگاه میتواند در انجام مأموریت صنعت راهگشا باشد، تبیین کرد: شرکتهایی که امروز در این نشست حضور دارند، فقط بخشی از شرکتهای متعدد دانشگاه با توانمندیهای مختلف هستند.
به گزارش آنا، هیئت دانشگاهی حاضر در گام دوم رویداد ملی تخصصی عصر امید عسلویه، سپس با مدیران پتروشیمی جم دیدار و گفتوگو کردند. این شرکت پتروشیمی بهعنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید الفین در جهان، یکی از طرحهای توسعهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال ۱۳۷۹ در منطقه ویژه پتروشیمی پارس در عسلویه بوده که عمدتاً به منظور تولید الفینها و پلی اتیلنهای سبک خطی و سنگین تأسیس شده است.
اعضای هیئت علمی استانهای بوشهر، خوزستان، فارس و سازمان مرکزی و برخی از مدیران دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی استان بوشهر در رویدادی دوروزه (دیروز و امروز پنجم و 6 تیر 1402) از صنایع پتروشیمی واقع در عسلویه بازدید میکنند.
روز گذشته شرکتهای فناور، کارشناسان، اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استانهای فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و نیز رؤسای دانشگاه آزاد استان خوزستان و بوشهر با حضور در منطقه صنعتی از برخی پتروشیمیهای مستقر در عسلویه بازدید کردند.
انتهای پیام/