صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۰ - ۰۵ تير ۱۴۰۲

اژه‌ای: ۹۸ هزار نفر بعد از عفو رهبری آزاد شدند

رئیس قوه قضائیه گفت: نزدیک ۹۸ هزار نفر از کسانی که در زندان مانده بودند و دشمن می‌خواست برای آن‌ها برنامه در نظر بگیرد، مورد عفو قرار گرفتند.
کد خبر : 854671

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز در همایش سراسری بزرگداشت هفته قوه قضائیه،ضمن تسلیت و تعزیت سالروز شهادت امام محمدباقر (ع) اظهار کرد: هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره شهید آیت‌الله بهشتی و همه شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را گرامی می‌داریم.

وی تصریح کرد: در سالی که گذشت تلاش کردیم تحول واقعی را به منصه ظهور برسانیم و سند تحول را تبدیل به برنامه و برنامه تحول را تبدیل به عمل کنیم و در این راستا توفیقاتی را نیز به دست آوردیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: تعاملات ما با دو قوه دیگر بی‌نظیر و بی‌سابقه است؛ ان‌شاءالله خروجی و ماحصل این تعاملات، خدمت بیشتر به مردم و نظام باشد.

محسنی اژه‌ای در ادامه با تبیین و تشریح جنگ ترکیبی دشمن که بخشی از آن در قالب اغتشاشات پاییز سال گذشته نمود داشت، گفت: بخاطر شرایط ایجاد شده در نیمه دوم سال گذشته، ورودی پرونده‌ها به قوه قضائیه با رشد ۴ درصدی مواجه بود، اما با تلاش و همت و روحیه انقلابی و جهادی قضات و کارکنان قضایی در صف و ستاد، سرعت و اتقان رسیدگی به پرونده‌ها نیز افزایش و رشد داشت.

وی اظهار کرد: در سالی که گذشت فشار فوق‌العاده زیادی بر دوش و گرده مسئولان و کارکنان قضایی بود و اگر ایمان و تدیّن و اخلاص آن‌ها نبود، زیر این بار سنگین و پیچیده کمر خم می‌کردند، اما نه تنها سستی بر آن‌ها عارض نشد که حتی بهتر از گذشته، به مردم و مراجعان به عدلیه خدمت‌رسانی کردند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به برنامه‌ریزی مدون و مبتنی بر اولویت بندی و زمان‌بندی دستگاه قضا برای بخش‌ها و زیرمجموعه‌های مختلف خود از جمله دادگستری‌ها بر مبنای دستورات و ابلاغات مقام معظم رهبری، گفت: در سال گذشته برای نخستین بار تمامی دادگستری‌های ما بر اساس یک برنامه زمانبندی شده و مبتنی بر تحقق اولویت‌ها عمل کردند؛ همچنین در حوزه احیای حقوق عامه نیز رشد رسیدگی دادستان‌های ما بالغ بر ۱۲۰ درصد بود.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: در سال گذشته دادگستری‌های ما علاوه بر پرونده‌های معمولی و عادی به بیش از ۲۰ هزار پرونده مرتبط با اغتشاشات نیز با سرعت و دقت رسیدگی کردند و در این اثناء میان افراد معترض، فریب‌خوردگان و عوامل دشمن تفکیک قائل شدند و نهایتاً با عنایت و موافقت مقام معظم رهبری پرونده آن دسته از عناصر اغتشاشات که فریب خورده و قصد تهدید امنیت مردم را نداشتند، اما در موج اغتشاشات قرار گرفته بودند و اظهار پشیمانی و ندامت می‌کردند، مختومه شد و آن‌ها مورد عفو قرار گرفتند.

وی بیان کرد: در سال گذشته در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با عنایت مقام معظم رهبری حدود ۹۸ هزار نفر از محکومان، متهمان و زندانیان از جمله محکومان و متهمان اغتشاشات که دشمن برای سوءاستفاده از آن‌ها نقشه و توطئه داشت، مورد عفو قرار گرفتند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به تحولات حوزه زندان‌بانی، اظهار کرد: در سالی که گذشت هیئت‌های بعضاً ۱۰۰ نفره از قضات و دادستان‌ها از زندان‌های مختلف کشور بازدید و سرکشی کردند و از نزدیک با مسائل و مشکلات زندانیان آشنا شدند و تصمیمات مقتضی را درخصوص آن‌ها اتخاذ کردند؛ همچنین اشتغال و بهداشت و بازاجتماعی شدن زندانیان نیز تحول فوق‌العاده‌ای داشته است.

محسنی اژه‌ای تاکید کرد: با کمک و همراهی و حتی پیشقدمی دولت، ما شاهد بازرسی‌ها و نظارت‌های اثربخش و نافع سازمان بازرسی کل کشور بودیم؛ همچنین ۲۱۰ گلوگاه و بستر فساد نیز از ناحیه سازمان بازرسی شناسایی شد و در اختیار رئیس جمهور قرار گرفت که با استقبال و دستورات ایشان همراه بود.

وی افزود: این در حالی است که پیش‌تر گزارش‌های پرتعداد سالانه سازمان بازرسی به دلیل عدم همراهی و اهتمام دولت‌های پیشین، معطوف به نتیجه و هدف نمی‌شد.

رئیس دستگاه قضا گفت: در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا نیز با تلاش دبیر این شورا، آنجا‌هایی که لازم بود، گره‌گشایی‌هایی از امور صورت گرفت.

محسنی اژه‌ای با اشاره به اثرات اجتماعی متعددِ فرهنگ صلح و سازش، بیان کرد: در سالی که گذشت بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای به صلح و سازش کشاندن دعاوی و پرونده‌ها، افزایش قابل توجهی داشت؛ به گونه‌ای که میزان مختومه شدن پرونده‌ها بواسطه صلح و سازش به ۴۳ درصد رسید و ۵۵۱ فرد محکوم به قصاص نیز فرصت حیات مجدد یافتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر