مدرسه عالی مهارتی گردشگری و هتلداری؛ ترسیم مسیری نو برای مهارتآموزی دانشجویان
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهمنامه سهجانبه دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، معاونت گردشگری استانداری فارس و جامعه هتلداران شیراز منعقد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در این مراسم اظهار کرد: امروزه همگام با توسعه آموزش مهارتهای عمومی، آموزش مبتنی بر مهارتآموزی به یکی از ارکان آموزش عالی تبدیل شده است.
محمدرضا قائدی اضافه کرد: با توجه به تأکید بر بُعد صرفاً آموزشی و دانشی در مدارس و دانشگاهها، کمبود مهارتهای شغلی بین فارغالتحصیلان کاملاً مشهود است.
وی اضافه کرد: آنچه امروزه شاهد آن هستیم، عدم مهارت شغلی جوانان با وجود داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی بوده که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی را بر آن داشت تا با ساختار سازمانی معاونت مهارتی، مهارتآموزی را در آموزش عالی نهادینه کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس افزود: این دانشگاه علاوه بر راهاندازی دانشکدههای مهارتی و کارآفرینی، هنرستانها، مراکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی و مراکز سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای، مدارس عالی مهارتی نیز با رویکرد مهارتآموزی و مهارتافزایی تخصصی راهاندازی شده است.
قائدی تبیین کرد: مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی با ترسیم مسیری نو تلاش دارند مهارتآموزان را با آموزشهای کوتاهمدت و میانمدت به جاده صنعت و جامعه و اشتغال پایدار هدایت کنند و مدرسه عالی مهارتی گردشگری و هتلداری بهعنوان یکی از این مدارس عالی از بهمنماه سال گذشته فعالیت خود را شروع کرده و از اردیبهشتماه فعالیتهای آموزشی خود را با تأکید بر انجام آموزشهای عملی در محیط واقعی کار براساس استانداردهای آموزشی و بهرهگیری از اعضای هیئت علمی متخصص و استادان کار با تجربه صنعت و جامعه آغاز کرده است.
وی یادآور شد: بخش عمدهای از اهداف آموزشی مدرسه عالی مهارتی گردشگری و هتلداری مبتنی بر آموزش دورههای کوتاهمدت و میانمدت در حوزه هتلداری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس افزود: تلاش میکنیم براساس مفاد تفاهمنامه سهجانبه بین استانداری فارس، جامعه هتلداران فارس و دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس، نیازهای آموزش مهارتهای شغلی در صنعت هتلداری بررسی و دورههای آموزشی مهارت محور موردنیاز برنامهریزی و برگزار شود.
قائدی به مفاد تفاهمنامه سهجانبه بین استانداری فارس، جامعه هتلداران فارس و دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اشاره و بیان کرد: براساس مفاد این تفاهمنامه تلاش میکنیم با بهرهگیری از نیازهای آموزشی و امکانات و تجهیزات مرتبط با محیط واقعی کار آموزشهای موردنظر و ظرفیت استادان کار و متخصصان مشغول به کار در این صنعت دورههای تخصصی و مهارتی برگزار شود و درصورت نیاز پرسنل این صنعت، متقاضیان شرکت در دورههای بلندمدت نیز از طریق تسهیل در فرآیندهای پذیرش دانشجو در دورههای آموزش عالی مشغول به تحصیل شوند.
**مردم گردشگری را بهعنوان کالای لوکس ارزیابی میکنند
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استاندار فارس هم در این نشست با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری با کمبود شدید نیروی آموزشدیده حرفهای و متخصص مواجه هستیم، توضیح داد: در حوزه نیروی انسانی و تأمین نیروی انسانی و حتی به لحاظ سواد گردشگری بین عموم مردم وضعیت بسیار ضعیفی داریم.
محمد فرخزاده توضیح داد: مردم گردشگری را بهعنوان یک کالای لوکس ارزیابی میکنند، اما در حوزه اقتصاد گردشگری، ادب و آداب گردشگری، مسائل زیستمحیطی و زیستبومهای گردشگری و مهارتها و تخصصها دانش عمومی ما به شدت پایین است و در این شرایط دانش تخصصی نیاز به تقویت دارد.
وی با اشاره به نقش خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در کنار مجموعه بزرگ هتلداران همافزایی ارزشمند و حمایت کامل استانداری را راهگشای توسعه علمی گردشگری فارس و شیراز دانست و گفت: هرچقدر این نیروها با تخصص و ظرفیت بهتری وارد محیط کار شوند، حوزه اشتغال در کنترل تورم و رشد تولید مؤثرتر خواهد بود و دغدغه اینکه فارغالتحصیلان نمیتوانند در محیطهای تخصصی خودشان بهکارگیری شوند، مدیریت میشود.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استاندار فارس، خواستار ثبت سرفصلهای دورهها در ساختار سازمان فنی و حرفهای شد و افزود: باید به شکل بلندمدت هدفگذاری کنیم و نهتنها در استان فارس و استانهای همجوار، بلکه برای خارج از کشور هم نیروی متخصص تربیت کنیم تا برای عزتآفرینی ایران در حوزه آموزش عمومی کنار آموزش تخصصی یک کار ویژه در حوزه گردشگری شکل بگیرد.
انتهای پیام/