اجرای برنامهای برای تعیین چشمانداز اقتصاد دانشبنیان در استانها
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین آغاز به کار صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی سنگ آهن و صنایع وابسته با حضور روحالله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری، مهران فاطمی استاندار یزد، مجتبی حمیدیان مدیرعامل یک شرکت سنگ آهن در کارخانه نوآوری درخشان یزد برگزار شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در این مراسم با تاکید بر ارتقای محتوایی زیستبوم فناوری و نوآوری برای افزایش نفوذ و نقش آفرینی بیشتر اقتصاد دانشبنیان در متن زندگی جامعه، عنوان کرد: یک اولویت جدی در این دوره از فعالیت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، این است که نقش اقتصاد دانشبنیان در زندگی مردم و جامعه پررنگ و جدی شود.
وی افزود: مفاهیم متعددی همچون مراکز نوآوری، شتابدهندهها، مراکز رشد، کارخانههای نوآوری و سایر مفاهیمی از این دست به خوبی توسعه یافتهاند و حالا زمان آن فرارسیده است که با توجه به محتوا و متن اقتصاد دانشبنیان، مردم جامعه طعم واقعی این اقتصاد را در زندگی خود بچشند. مردم بسیار هوشمندانه و دقیق به این دست مسائل توجه دارند و به خوبی میتوانند میزان تاثیرگذاری اقتصاد دانش بنیان را در زندگی خود بسنجند. در صورتیکه این اثرگذاری را احساس کنند، در مسیر ارتقا و توسعه آن از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، بر ضرورت همراهسازی مردم در اعتلای اقتصاد دانشبنیان تاکید کرد و مطرح کرد: اگر میخواهیم در این عرصه موفقیتی داشته باشیم باید مردم را پای کار اقتصاد دانشبنیان بیاوریم. تاریخ جمهوری اسلامی به وضوح نشان داده است که هیچ توفیقی بدون مشارکت و نقش آفرینی مردم محقق نشده است. اگر مردم با انگیزه و خواست خود پای کار بیایند، آن فعالیت به توفیق لازم میرسد و در مقابل، هرجا که مردم از آن حرکت و اقدام پشتیبانی نکنند، به هر میزان که بودجه دولت تزریق شود، آن کار به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری ادامه داد: بالغ بر ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان، ۴۰۰ صندوق پژوهش و فناوری، بیش از ۷۸ پارک علم و فناوری و صدها شتابدهنده و مرکز نوآوری، بخشی از زیرساختهای زیستبوم فناوری و نوآوری است، اما هنوز سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی به جایگاه و میزان مطلوب خود نرسیده است؛ زمان آن فرارسیده است تا به محتوای زیستبوم فناوری و نوآوری، توجهی جدیتر داشته باشیم تا نقش این اقتصاد در پیشرفت و آبادانی کشور پررنگتر شود.
دهقانی، با تاکید بر اینکه تمرکز زیرساختهای نوآوری و فناوری در پایتخت نباید موجب غفلت از ظرفیتها و استعدادهای سایر استانها شود، اظهار کرد: عمده ثروتها و توانمندیهای کشور را در استانها و شهرهای گوشه گوشه کشور میتوان کشف و مشاهده کرد.
وی افزود: بر همین اساس و با هدف ارتقای توانمندی سایر استانها در اقتصاد دانشبنیان، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برنامهای را طراحی، تعریف و تصویب کرده است که بر ارتقای معیارهای دانشبنیانی هر استان، متناسب باظرفیتها و استعدادهای آن تمرکز دارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، با بیان این که برنامه برش استانی اقتصاد دانشبنیان، چشمانداز و افق پیشروی و سهم استانها از اقتصاد دانشبنیان و تولید ناخالص داخلی را مشخص میکند، عنوان کرد: این برنامه ملی، چشماندازی را برای هر استان ترسیم و تصویر اقتصاد دانشبنیان آن استان را طی یک بازه زمانی ۳ ساله ترسیم میکند.
برای مثال، تعداد شرکتهای دانشبنیان استان، اشتغال ایجاد شده، میزان سرمایه گذاری، خلق ارزش افزوده و سهمی که هر استان از محل اقتصاد دانشبنیان در تولید ناخالص داخلی ایفا میکند، به روشنی در این برنامه مشخص شده است.
دهقانی ادامه داد: در فاز نخست این برنامه، ۵ استان به عنوان پایلوت اجرایی در نظر گرفته شدهاند که استان یزد پیشران اجرای این برنامه ملی قرار گرفته است.
فرصتهای استان یزد مشخص است و موافقتنامهای با مشارکت استانداری و مجمع نمایندگان استان منعقد میشود که برش استانی اقتصاد دانشبنیان است و تصویر اقتصاد دانشبنیان استان را مشخص میکند. ۱۰ شاخص قابل اندازهگیری و قابل نمایش واقعی در این برش استانی پیشبینی شده است که میزان پیشرفت اقتصاد دانشبنیان را در آن استان خاص مشخص میسازد.
وی افزود: معاونت علمی نیز با منابع مالی که در اختیار دارد که خوشبختانه امسال افزایش خوبی داشته است، در کنار قابلیتهای تسهیلگری، محدودیتی برای حمایت از توسعه اقتصاد دانشبنیان و ارتقای معیارهای ذکر شده در برش استانی اقتصاد دانشبنیان ندارد. هر استان به میزان سهم خود از پیشرفت در این معیارها و تحقق هدفگذاریهای صورتگرفته در برنامه، میتواند سهمی از این منابع را به خود اختصاص دهد. هر استان دستکم میتواند یک سیام این منابع مالی را جذب کند و این امر به تلاش و پیشرفت در تحقق شاخصهای برنامه برش استانی بستگی خواهد داشت. این منابع به صورت دقیق و مشخص، متناسب با پیشرفت استان بر مبنای برش استانی، اختصاص خواهد یافت و محدودیتی در اختصاص این منابع به استانها وجود ندارد.
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری در این رویکرد جدید، حرکت در مسیر اقتصاد دانشبنیان در استانهایی که کمتر به موضوع اقتصاد دانشبنیان توجه داشتهاند به یکی از دغدغههای اصلی و در استانهایی که به این اقتصاد بیشتر توجه دارند یک فرصت بسیار ویژه و فرصت اصلی برای پیشرفت تبدیل خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، از ظرفیتهای انسانی استان یزد به عنوان یکی از محورهای پیشبرد اقتصاد دانشبنیان در این استان یاد کرد و افزود: ظرفیت بسیار خوبی از نخبگانی که انگیزه بالایی برای خدمترسانی به منظور پیشرفت و اعتلای استان و کشورشان دارند، در یزد وجود دارد. با این عزم و همت بالا، قطع به یقین میتوان این استان را یکی از پیشقراولان توسعه اقتصاد دانشبنیان دانست.
انتهای پیام/