صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

هیدروژل نمکی رطوبت هوا را جذب می‌کند

محققان هیدروژل ابرجذب کننده‌ای ابداع کردند که در مقایسه با نمونه‌های مشابه مقدار زیادتری از رطوبت هوا را جذب می‌کند.
کد خبر : 853009

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان یک هیدروژل ابرجذب کننده‌ای ابداع کرده‌اند که در مقایسه با نمونه‌های مشابه مقدار زیادتری از رطوبت هوا را حتی در شرایط صحرایی جذب می‌کند. این ماده جدید مسیر را برای ایجاد روشی موثر و ماندگار جهت برطرف کردن مشکل کمبود آب ایجاد می‌کند.

در جستجو برای مواد نوآورانه‌ای که بتوانند آب را جمع آوری کنند، هیدروژل‌هایی که می‌توانند رطوبت را از هوا جذب کنند، توجه محققان را به خود جلب کرده اند. برای آنکه این مواد در شرایط زیست محیطی مختلف کارآمد و تاثیرگذار باشند، باید ارزان قیمت و حافظ محیط زیست تهیه شوند و همچنین قابلیت جذب بخار آب آن‌ها نیز بالا باشد.

محققان دانشگاه MIT یک هیدروژل ابر جذب کننده ابداع کرده اند که تمام این موارد را داراست و حتی می‌توان در شرایطی مانند صحرا از آن استفاده کرد. کلید قابلیت جذب این ماده، استفاده از نوعی نمک به نام کلرید لیتیوم در آن است.

محققان پس از بررسی تحقیقات دیگر از ترکیبی از هیدروژل‌ها با نمک‌ها استفاده کردند و در نهایت کلرید لیتیوم را در نظر گرفتند که قابلیت جذب رطوبت (نم گیری) آن بسیار بالا است و می‌تواند ۱۰ برابر حجم خود رطوبت جذب کند، اما باید نمک مذکوردر ماده ترکیب می‌شد که قابلیت نگهداری آب جذب شده از هوا را داشته باشد. به همین دلیل از هیدروژل استفاده شد.

گوستاو گرابر محقق ارشد پژوهش می‌گوید: این بهترین روش است. هیدروژل می‌تواند مقدار زیادی آب ذخیره کند و نمک نیز قادر به نگهداری بخار آب زیادی است؛ بنابراین تعجبی ندارد این دو بخواهند با یکدیگر ترکیب شوند.

هیدروژل‌های حاوی نمک در شرایط رطوبت مختلف آزمایش شدند. محققان متوجه شدند هیدروژل در سطح رطوبت ۳۰، ۵۰ و ۷۰ درصد، بدون نشتی رطوبت را جذب کرد. حتی در رطوبت ۳۰ درصد که کمتر از سطح این شاخص در شب در صحراست، هیدروژل مذکور ۱.۷۹ گرم آب به ازای هرگرم هیدروژل جذب شد. این رقم ۱۵ درصد بیشتر از هیدروژل‌های پیشین است.

انتهای پیام/

ارسال نظر