از انتقاد رئیس دانشگاه تهران از محیط کوچک تا ناراحتی خسروی وفا از دبیر کل اسبق فوتبال+ فیلم
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هماندیشی حکمرانی در ورزش امروز (چهارشنبه) در محل دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران، به همراه سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، محمودخسروی وفا رییس کمیته ملی المپیک به همراه محمدپولادگر معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش، سیدرضا صالحی امیری رییس پیشین کمیته ملی المپیک، نصرالله سجادی، سید مصطفی هاشمی طبا و کیومرث هاشمی روسای اسبق کمیته ملی المپیک، علیرضا اسدی و علی کفاشیان رییس و دبیر اسبق فدراسیون فوتبال و .. حضور داشتند.
برگزاری آن در یک محیط کوچک و بدون وسایل سرمایشی و خنک کننده مورد انتقاد حاضران قرار گرفت.
این در حالی است که سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران در بخشی از صحبتهای خود به کمبود فضا و نحوه مدیریت این مراسم با حضور شخصیتهای ورزشی انتقاد کرد. همچنین او در بخشی از صحبت خود به پروندههای متعدد خارجی که برای فوتبال ایران توسط خارجیها ایجاد شده است اشاره کرد.
همچنین سیدرضا صالحی امیری رییس پیشین کمیته ملی المپیک گفت: این اقدام بهترین قدم برای ساختار حکمرانی ورزشی است. حلقه مفقوده در حکمرانی بحث انسجام است. فهم ما از بیماری بیشتر از سلامت است و باید در جامعه اشتیاق صورت بگیرد. آیا در ورزش ایران همه حوزهها به صورت کل واحد حرکت میکنند؟ اگر باشد سیستم درست است و در غیر این صورت نیازمند بازنگری است. ورزش نسبت به هر زمان دیگری به سرمایه انسانی و مشارکت نیاز دارد.
وی امید را عوامل انسجام برشمرد و اظهار داشت: این امید موتور محرکه جامعه برای رسیدن به انسجام و تولید ملی است. بدون امید جامعه به مقصد نخواهد رسید و ورزش یکی از کانونهای امید به شمار میرود.
در بخش دیگری از این مراسم مصطفی هاشمی طبا رییس اسبق کمیته ملی المپیک گفت: من این کلمه حکمرانی را مشکوک میبینم، چون مخالف حرفهایی است که صالحی امیری عنوان کرد. میشد که به جای حکمرانی از کلمه رهبری استفاده کرد. باید کمی به این فکر کرد که چگونه کلمه بهتری پیدا کنیم، چون ممکن است شرایط به سمتی برود که همه اینها نقش بر آب شود.
سید محمود خسروی وفا رییس کمیته ملی المپیک هم گفت: خود ما در مدیریت گیر کردهایم، زیرا سطح مدیریت در ورزش کشور در حال افت است و چند سال دیگر با بحرانهایی روبه رو خواهیم بود.
وی افزود: شاید ما از نظر ورزشکار، زیرساخت و ... رشد کردهایم، اما به لحاظ فرهنگی، کسوت و ... دچار افت شدهایم. همچنین پایین آمدن سطح مدیریت ورزش کشور نگران کننده است و باید راه کارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بدهیم.
رییس کمیته ملی المپیک عنوان کرد: در حال فاصله گرفتن از منشور المپیک هستیم و اگر دانشگاه برای آن نسخه نوشته نشود، ما در میدان کار چه کاری باید انجام دهیم؟
همچنین خسروی وفا به انتقاد از علیرضا اسدی دبیر اسبق فدراسیون فوتبال پرداخت که پس از صحبت خود صبر پیشه نکرد تا انتها در مراسم حضور داشته باشد و صحبت دیگر اشخاص را هم گوش فرا بدهد.
به گزارش آنا، کیومرث هاشمی هم گفت: صحبتهایی که مطرح شد، جلسه را از فضایی که مدنظر بود، خارج کرد. مقام معظم رهبری در جلساتی که گذاشتهاند، بر حکمرانی عالمانه تأکید کردهاند. قسمت اعظم مسائل و مشکلات در ورزش این است که نمیتوانیم خودمان را از حکمرانی در ورزش دنیا که در سال ۱۹۴۷ پذیرفتیم، جدا کنیم.
وی افزود: ما نمیتوانیم نگاه کمیته بینالمللی المپیک را نادیده بگیریم. الان فدراسیونهای ما تبدیل به اداره کل شدهاند که این هم به شخص وزیر و معاون برنمیگردد. وقتی ریاست فدراسیونها شغل باشد، مشکلاتی ایجاد میشود.
رییس پیشین کمیته ملی المپیک تصریح کرد: به طور مثال مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک برگزار شده، اکنون فدراسیون جهانی گفته که قبول ندارد و این چالشهایی را ایجاد کرده است. ما نمیتوانیم خودمان را جدا از حکمرانی نهاد بیرونی بدانیم. تا زمانی که نگاه دولتی بر ورزش حاکم است، آن حکمرانی مطلوب را نخواهیم داشت.
در شرایطی که مراسم ادامه داشت برخی اشخاص بدون توجه به این اتفاق مراسم را ترک کردند و پولادگر معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش و علیرضا اسدی دبیر اسبق فدراسیون فوتبال یکی از این اشخاص بودند.
در پایان این مراسم سید حمید سجادی وزیر ورزش گفت: به نظرم اتفاق مهم برداشت مشترک است. اینکه ما در حکمرانی ورزش به دنبال چه چیزی هستیم؟ ما هم از حکمرانی ورزش مصداقهای زیادی داریم. ما از منشور المپیک میگوییم همه سر تعظیم فرود میآورند و این هم نوعی حکمرانی است. فدراسیون فوتبال یک بخش نامه داده و سقف بودجه هم تعیین کرده است.
وی افزود: ما در کشور خود برای حکمرانی ابزار و امکانات کم نداریم. سالهای گذشته برای کنترل جامعه از جوانمردی استفاده میشد. دنیا به فیرپلی مالی در همه امور رسیده، اما ما فتوت را از سالیان گذشته داشتیم. در فوتبال آپشن در قرارداد بازیکنان گنجانده شده گل زدن مهاجم و فیکس بازی کردن بازیکنان جزو آپشن قرار گرفته و این موارد از کجا نشات گرفته و در هیچ کجا دنیا مرسوم نیست. وظیفه مهاجم چیزی جز گل زدن است؟
وزیر ورزش گفت: در رشته دوومیدانی که بودم و تنها چیزی که از استان تهران در آن زمان به من تعلق گرفت یک فرش ۶ متری بود. در آن زمان این مسائل روتین نبود که بخواهد درخواست آپشن داشته باشد.
سجادی ادامه داد: دیداری که همراه با صالحی امیری رییس پیشین کمیته ملی المپیک با رییس فدراسیون جهانی داشتیم او از ما پرسید چند ماه است که اینچه درگاهی دیگر رییس نیست و چه کسی جانشین او شده و چطور انتخاب شده است.
انتهای پیام/