صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۲

تولید محصولاتی از یک گیاه بومی توسط دانش‌بنیان‌ها/ایجاد زمینه برای اشتغالزایی مناطق محروم

محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید محصولاتی ازجمله ترشی از گیاه دارویی کَبَر (کاپاریس اسپینوزا) شدند که می‌تواند در اشتغالزایی مناطق محروم مؤثر باشد.
کد خبر : 852629

زهرا رادمنش فعال در یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی، دامپروری و شیلات درمورد فرآوری گیاه دارویی کَبَر توسط این شرکت به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: توانستیم این گیاه با نام علمی (کاپاریس اسپینوزا) را فراوری کنیم.

رادمنش بیان کرد: این گیاه در بازار داخل و خارج با نام کاپاریس شناخته می‌شود و بومی کشور ایران است که هدرتمام نقاط کشور به غیر از استان‌های شمالی مانند گیلان و مازنداران به شکل خودرو رشد می‌کند.

وی افزود: گیاه دارویی کَبَر، بیابان زی و در مناطقی که دما بسیار بالا و گرم و خشک است به شکل وحشی رشد می‌کند و در واقع این نوع اقلیم را می‌پسندد و در مناطقی با بارش حداقل ۱۵۰ میلی متر در سال می‌تواند چرخه زندگی خود را کامل کند و میوه دهد.

رادمنش اظهار کرد: یکی دیگر از مزیت‌های این گیاه محصول اقتصادی آن است که اینجا نقطه پیوند رشد گیاه کاپاریس و بحث محرومیت‌زدایی است؛ چراکه این گیاه به صورت غنچه و میوه در بازار داخلی و خارجی بسیار قیمت خوبی دارد.

وی ادامه داد: شرکت‌های مواد غذایی در کشور، ترشی غنچه کاپاریس را به صورت کارخانه‌ای تولید می‌کنند و قیمت آن کیلویی ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تومان بوده و در بسته‌های ۵۰۰ گرمی به بازار عرضه می‌شود و در خارج از کشور قیمت بسته ۵۰۰ گرمی حدود ۳۰ دلار است.

رادمنش بیان کرد: این گیاه نیاز به آبیاری، کود و سم ندارد و علاوه بر خواص دارویی، محصولی خوش خوراک و پرطرفداری است که با مصرف مداوم ترشی کاپاریس دیابت و چربی کبد کاهش پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: توصیه ما این است که این گیاه را در مناطق کم بضاعت و کم برخوردار که چاه آب آن‌ها خشک شده است، کشت کنند و از طریق برداشت محصول و فرآوری آن که خیلی راحت است، محصول خود را به بازار عرضه و به قیمت خوب به فروش رسانند.

رادمنش گفت: این گیاه را در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، سمنان، زنجان، قزوین، طالقان پرورش دادیم که رشد خوبی داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر