صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۴ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
تاثیر معکوس تحریم بر جایگاه واشنگتن؛

وزیر خزانه‌داری آمریکا: باید منتظر کاهش استفاده از دلار باشیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: تحریم‌های واشنگتن باعث شد تا کشور‌ها به دنبال جایگزینی برای دلار باشند و کاهش تدریجی استفاده از این ارز در سطح جهان، امری اجتناب ناپذیر است.
کد خبر : 852536

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از بیزینس اینسایدر، «ژانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا، در جریان جلسه استماع کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان این کشور، اذعان کرد که باید منتظر کاهش رواج استفاده از دلار در سطح جهانی باشیم.

وی در توضیح این مطلب گفت: انتظار داریم که به تدریج سهم دارایی‌های دیگر در ذخایر ارزی کشور‌ها افزایش پیدا کند. این یک تمایل طبیعی برای متنوع‌سازی دارایی‌های ارزی است.

با این حال، یلن مدعی شد که که دلار هنوز هم با فاصله زیاد «ارز ذخیره‌ای غالب» در دنیا به شمار می‌رود و هیچ کشوری حتی چین قادر نیست که به طور کامل آن را با ارز دیگری جایگزین کند.

این مقام دولت واشنگتن همچنین اذعان کرد که تحریم‌های آمریکا باعث شد تا کشور‌ها به دنبال جایگزینی برای دلار باشند.

یلن در این باره افزود: این واقعیت که دلار بعنوان ذخیره ارزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقش بسیار بزرگی در تراکنش‌های جهانی دارد باعث شده است که تحریم‌های آمریکا بسیار موثرتر باشد. اما جای تعجب ندارد که برخی کشور‌هایی که نگران هستند تحت تاثیر تحریم‌های ما قرار بگیرند، به دنبال جایگزینی برای دلار باشند. ما باید پذیرای این مساله باشیم.

در سال‌های گذشته، در بحبوحه تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه برخی کشور‌ها از جمله ایران و روسیه، ضرورت کاهش اتکا به دلار در مبادلات اقتصادی بیش از پیش عیان شد.

بسیاری از تحلیلگران دلازدایی را نشانه‌ای از تسریع روند حرکت دنیا به سمت نظام چندقطبی و پایان هژمون آمریکایی می‌دانند که مبتنی بر نظم تک قطبی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر