صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۰ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

محصولات دانش‌بنیان روی ریل صادرات

یک فعال حوزه دانش‌بنیان گفت: پایین‌بودن هزینه‌ در بخش تولید موجب شده تولیدات صادرات‌محور برای شرکت‌های دانش‌بنیان مقرون به صرفه باشد تا صادرات محصولات فناوری نوین با بهترین روش انجام شود.
کد خبر : 852486

احد دستی مقدس، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی در گفت‌‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: محصول تولیدشده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولی فناورانه است از این رو تولیدات می‌تواند برای بخش‌های مختلف اقتصاد مقرون به صرفه و در نهایت باعث افزایش کیفیت در محصولات نهایی باشد.

فعال حوزه دانش‌بنیان در ساخت بتن با بیان اینکه تولیدات در حوزه دانش‌بنیان با چالش‌هایی مواجه هستند، گفت: محصولات تولیدی در این بخش به دلیل وزن بالایی که دارند، سبب افزایش هزینه حمل و نقل می‌شوند؛ اما امروز نمونه بتنی ساخته شده که با مقاومت بالاتر و وزن پایین‌تر سبب کاهش هزینه حمل و در نهایت کیفیت بالاتر شده است.

**تحقق توسعه مسکن با محصولات دانش‌بنیان

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان در حوزه مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی افزود: از مشکلاتی که مصرف کننده در حوزه زیرساخت تولید مسکن با آن مواجه شده این است که سازه‌ها به دلایل مختلف مالی، نیمه کاره می‌ماند و این از لحاظ اقتصادی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مقرون به صرفه نیست.

وی بیان کرد: یکی از کار‌هایی که این شرکت دانش‌بنیان در راستای تحقق توسعه حوزه مسکن انجام داد این است که صفر تا صد کار را با توجه به فناوری نوین به عهده گرفته است و این کار منجر به کاهش ۵۰ درصدی قیمت نهایی محصول نسبت به قیمت‌های موجود در بازار شده است. به طور مثال قیمت بتن مصرفی یک سازه به روش سنتی ۵ میلیون تومان است؛ اما با بتن تولیدی به سبک محصول دانش‌بنیان به قیمت ۲.۵ میلیون تومان هزینه می‌شود که قطعاً این تفاوت قیمت منجر به کاهش هزینه تولید محصول نهایی و تسریع در ساخت سازه می‌شود.

فعال حوزه دانش‌بنیان که در نمایشگاه «آبادیران» حضور دارد، ادامه داد: از کاربری دیگر محصول جدید این شرکت، استفاده بهینه و در کمترین زمان جهت ساخت سازه‌های جدید در مواقع بحرانی مانند زلزله بوده که سرعت بخشی در استفاده از محصول دانش‌بنیان به مراتب خیلی بیشتر از بتن‌های ساخت شده به سبک سنتی است.

**رعایت استاندارد‌های لازم در تولید محصولات دانش‌بنیان

دستی مقدس در پاسخ به این سوال که محصولات تولیدی در شرکت دانش‌بنیان چقدر استاندارد‌های لازم را برخوردار است، گفت: دریافت مجوزاستاندارد و تولید محصول (بتن) ازسوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان می‌دهد که تمام موارد استاندرد در تولید محصول دانش‌بنیان لحاظ شده  و این محصول با توجه به فناوری نوین پاسخگوی ضریب زلزله است.

وی عنوان کرد: این شرکت دانش‌بنیان با هدف تعامل و مشارکت با وزارت راه و شهرسازی می‌تواند با محصولات تولیدی با روش فناوری نوین در تولیدات طرح نهضت ملی مسکن سهم بزرگی داشته باشد.

فعال حوزه دانش‌بنیان در ساخت بتن که در نمایشگاه «آبادیران» حضور دارد، با بیان اینکه در بخش صادرات برنامه‌های جدیدی را ارائه داشته است، گفت: عراق یکی از کشور‌های هدف جهت صادرات محصولات دانش‌بنیان است که دراین زمینه اقداماتی انجام شده است و ظرف دو ماه آینده جلسه‌ای درکشور عراق جهت برقراری صادرات محصول تولیدی خواهیم داشت.

وی گفت: پایین بودن هزینه‌ها موجب شده تولید صادرات محور برای شرکت دانش‌بنیان ما مقرون به صرفه باشد تا صادرات محصولات فناوری نوین با بهترین روش انجام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر