صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تصویر شگفت‌انگیز هابل از عروس دریایی کیهان

تلسکوپ فضایی هابل در تازه‌ترین تصویر خود نمایی از کهکشان عروس دریایی «JO ۲۰۶» را به نمایش گذاشت.
کد خبر : 852376

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی هابل در تازه‌ترین تصویر خود نمایی از کهکشان عروس دریایی«JO۲۰۶» را به نمایش گذاشته است.

پیچک‌های این کهکشان زمانی شکل می‌گیرند که با گاز فوق گرم اطراف تعامل داشته باشند.کهکشان عروس دریایی JO۲۰۶ که در کهکشان شبیه به یک موجود دریایی به نظر می رسد در فاصله ۷۰۰ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی دلو، قرار دارد. 

تصویر هابل بدنه اصلی JO۲۰۶ را به صورت یک دیسک رنگی نشان می‌دهد که توسط ابری مه آلود از غبار در حال رشد، احاطه شده است. پیچک ها نیز بسیار شبیه پیچک‌های موجود دریایی که نام این کهکشان از آن گرفته شده است، کهکشان را دنبال می‌کنند.در واقع این پیچک‌ها هستند که نام کهکشان عروس دریایی را به آن می‌دهند.

کهکشان عروس دریایی در یک مرکزی که توسط ستاره‌ها نشانه گذاری شده، شناور دیده می‌شود. این کهکشان مارپیچی نسبت به زمین و هابل زاویه دار است، به طوری که نسبت به سیاره ما "رو به رو" است و این امکان را می‌دهد که با جزئیات خیره کننده‌ای دیده شود.

کهکشان‌های عروس دریایی مانند JO۲۰۶ در خوشه‌های کهکشانی یافت می‌شوند، و آنها با رد متمایز گازی که از آن‌ها جدا می‌شود، مشخص می‌شوند زیرا آن‌ها راه خود را از میان آنچه که بین کهکشان‌ها در این خوشه ها قرار دارد، میدا می‌کنند و به طور رسمی "محیط درون خوشه‌ای" نامیده می‌شوند.

هنگامی که کهکشان مارپیچی JO۲۰۶ در محیط درون خوشه‌ای فوق گرم قرار دارد، گاز از ابر ضعیف مواد اطراف کهکشان کشیده می‌شود و بازوهای نازک متعددی را تشکیل می‌دهد. این امر باعث ایجاد فوران‌های شدیدی از شکل گیری ستاره‌ها به نام فوران‌های ستاره‌ای در پیچک‌ها می‌شود.

بنابراین مطالعه این مناطق به ستاره شناسان فرصت می‌دهد تا شکل گیری ستاره‌ها را در شرایط سخت، به دور از تاثیر دیسک اصلی یک کهکشان مشاهده کنند.

به گفته اعضای تیم ماموریت، مشاهدات هابل منجر به این کشف شگفت انگیز شده است که شکل گیری ستاره در پیچک‌های دنباله دار JO۲۰۶ عمدتا به همان شیوه‌ای که در بدنه اصلی کهکشان انجام می‌شود، پیش می‌رود. این موضوع نشان می‌دهد که در کهکشان‌های عروس دریایی، تولد ستاره تحت تاثیر محیط ستاره‌های تازه متولد شده نیست.

تصویر JO۲۰۶ ششمین و آخرین تصویر از فعالیت‌های رصدی هابل است که طی دو سال گذشته آن را در شش کهکشان عروس دریایی برای بررسی ستاره شناسان مشاهده کرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: کهکشان نجوم فضا
ارسال نظر