صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تصاویری نادر از هاله و قوس‌های نوری در اطراف خورشید ثبت شد

یک دانشمند مجموعه‌ای از قوس‌های درخشان و هاله‌های نوری که خورشید را در آسمان احاطه کرده‌اند، کشف کرد.  
کد خبر : 852208

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، به تازگی یک دانشمند مجموعه‌ای از قوس‌های درخشان و هاله‌های نوری که خورشید را در آسمان انگلیس احاطه کرده‌اند،( از جمله یک حلقه نور فوق العاده نادر که کل آسمان را احاطه کرده) کشف کرده است. 

آلن فیتزیمونز، ستاره‌شناس دانشگاه کوئینز بلفاست در ایرلند شمالی، در روز ۲۸ ماه مه تصویر نور غیرمعمولی را در بالای باغ‌های گیاه شناسی بلفاست ثبت کرد. فیتزیمونز می‌گوید که این نمایش حدود ۳۰ دقیقه به طول انجامید.

حداقل سه پدیده نوری مجزا در تصاویر جدید قابل مشاهده هستند که هر کدام از آن‌ها با شکست نور از میان میلیون‌ها کریستال یخ کاملا هم تراز در جو بالایی ایجاد می‌شوند. برخی از این پرتوهای درخشان عجیب و غریب در دیگر نقاط ایرلند شمالی و همچنین در شمال انگلیس و اسکاتلند نیز مشاهده شده‌اند.

به گفته فیتزیمونز، این قوس‌ها و هاله‌ها ناشی از میلیون‌ها کریستال یخ کوچک و کاملا قرار گرفته در جو بالایی زمین هستند که اغلب ابرهای نازک سیروس را همراهی می‌کنند. 

وی افزود: اگر بادها در آن بالا بسیار یکنواخت باشند، کریستال‌های شش ضلعی شکل هم تراز می‌شوند.این امر به نور خورشید اجازه می‌دهد که از طریق آن‌ها ترکیب شود، درست مانند نور از طریق یک منشور، که قوس‌ها و دایره های نور را تولید می‌کند.

تصویر فیتزیمونز شامل حداقل سه پدیده نوری تایید شده مختلف است: یک هاله ۲۲ درجه‌ای، دایره بزرگ اطراف خورشید؛ یک جفت حالت خورشیدگرفتگی، نقاط روشن در هر طرف هاله ۲۲ درجه ای و یک دایره کامل، خطی که دایره را احاطه می کند و یک دایره کامل را در اطراف کل آسمان تشکیل می‌دهد.

 یک دایره کامل پارالییک بسیار نادر است زیرا به حداقل پنج بازتاب داخلی از میلیون‌ها کریستال یخ منفرد نیاز دارد که همگی به طور همزمان نور خورشید را دریافت می‌کنند.

براساس این گزارش، این تصاویر همچنین ممکن است شامل ویژگی‌های یک هاله دور و یک قوس جانبی باشد که در بالا و پایین هاله ۲۲ درجه ای تشکیل می‌دهند.

فیتزیمونز گفت: حلقه چتری نادرترین و چشمگیرترین ویژگی در تصویر است. 

وی افزود: این چیزی است که او پیش از این تنها چند بار دیده است. اما پدیده های دیگر رایج‌تر از آن چیزی هستند که اکثر مردم تصور می‌کنند.

ستاره شناس دانشگاه کوئینز بلفاست می‌گوید: خورشید زمانی می‌تواند کاملا روشن باشد که آن پدیده‌ها قابل مشاهده باشند، بنابراین برای توجه به آنها، باید خورشید را با انگشت شست یا یک درخت مسدود کنید.

در ۳۰ مه، یک عکاس در فنلاند نیز عکسی از یک حلقه نور رنگین کمانی، معروف به تاج گرده، در اطراف خورشید گرفت. این حلقه‌ها که با پراکندگی نور از دانه‌های گرده در هوا ایجاد می‌شوند نیز به سختی قابل تشخیص هستند مگر اینکه بخشی از نور خورشید مسدود شده باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر