صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
نماینده شرکت «هنر‌های خلاق رسانه‌ای صور» در گفتگو با آنا:

در نمایشگاه آبادیران به محرومیت‌زدایی فرهنگی توجه ویژه داریم

نماینده شرکت «هنر‌های خلاق رسانه‌ای صور» گفت: امسال در نمایشگاه آبادیران به طور جدی می‌خواهیم مسئله محرومیت فرهنگی و هویت و اصالت ایرانی اسلامی را پیگیری و مطرح کنیم
کد خبر : 852171

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نمایشگاه «آبادیران» که تحت عنوان نمایشگاه فناوری‌ها و محصولات محرومیت‌زدا برگزار می‌شود، از ۲۳ تا ۲۵ خردادماه در محل مصلی امام خمینی (ره) میزبان مخاطبان است، نمایشگاهی بر پایه فناوری که توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با هدف کمک به توسعه مناطق محروم شکل خواهد گرفت.

در این نمایشگاه سه روزه، ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری و شیلات، ماشین‌آلات کوچک‌مقیاس، بهداشت، توانبخشی و فناوری‌های نرم و آموزشی به رفع مشکلات مناطق محروم می‌پردازند. اما در این میان شرکت‌هایی هم هستند که جدا از فعالیت در این زمینه، از زاویه نگاه دیگری به این رویداد ورود کرده‌اند. مثل مجموعه «هنر‌های خلاق رسانه‌ای صور» که یک شرکت دانش بنیان در حوزه انیمیشن، رسانه و هنر‌های تجسمی است. پیش از برگزاری نمایشگاه آبادیران با افروز باوفا، نماینده این شرکت فعال در زمینه هنر‌های تجسمی و انیمیشن گفتگو کردیم تا علت حضورشان در این رویداد ملی را بدانیم.

باوفا در ابتدای صحبت‌هایش با اشاره به حضور این شرکت دانش بنیان در نمایشگاهی که از امروز در مصلی تهران آغاز به کار می‌کند، گفت: هدف اصلی ما از شرکت در نمایشگاه ابادیران مثل گروه‌های دیگر بحث ارائه‌دهی خدمات به مناطق محروم نیست و بیشتر به موضوع آموزش رسیدگی می‌کنیم تا گروه‌ها و افراد مختلف از نظر تجربی و حرفه‌ای رشد کنند و بتوانند از این آموزش‌ها برای انجام کار‌های مختلف در شرکت‌ها یا پروژه‌های گوناگون استفاده کنند.

وی افزود: ما شرکت مستقلی هستیم و حدود چندین سال است که در فضای مجازی در حوزه بین‌الملل به زبان انگلیسی کار تولید و پخش می‌کنیم. در طول این مدت برای ارگان‌های مختلفی کار کردیم و به مرور وارد فاز پروژه‌های سینمایی هم شدیم و این روز‌ها دو پروژه انیمیشن سینمایی داریم که در مرحله پیش تولید است. اولی انیمیشن «بی مرگان» است که یک اثر سینمایی دو بُعدی (۲D) است و برای پخش جهانی تولید می‌شود. کار دوم هم «خاطرات جبرائیل» است که مبتنی بر هوش مصنوعی انجام می‌شود و آن اثر نیز پخش بین‌المللی دارد.

** جایگاه انیمیشن ایران در این صنعت جهانی

باوفا با اعلام این موضوع که برای یکی از آثار توانسته اند با سرمایه‌گذارانی از روسیه و هند و کویت مذاکره کنند و جذب سرمایه نمایند و به دنبال گسترش همکاری‌های بین‌المللی‌شان هستند، عنوان کرد: ما از ابتدا به دنبال این بودیم که از کشور‌های خارجی برای پروژه‌هایمان مشارکت جذب کنیم. نه فقط در زمینه انیمیشن که در حوزه هنر‌های تجسمی هم کار‌های بچه‌های ما در رویداد‌ها و نمایشگاه‌های خارجی شرکت کردند و بعضا برگزیدگان ملی و بین‌المللی هم بودند. کلیت مضمون آثار ما در حوزه آثار دینی است و چشم‌انداز موسسه هم تبدیل شدن به موثرترین رسانه دانش بنیان بین‌المللی در نشر اسلام، قرآن و محبت اهل بیت (ع) است.

این هنرمند حوزه پویانمایی با اشاره به جایگاه ایران در صنعت انیمیشن جهان گفت: این صنعت به آن صورت که در کشور‌های پیشرفته وجود دارد، در کشور ما شکل نگرفته و اگر بتوانیم با سرمایه‌گذاران یا شرکت‌های انیمیشنی و رسانه‌های خارجی ارتباط بگیریم، سرعت صعودمان در این رشته هنری و رسیدنمان به صنعتی شدن بسیار بیشتر می‌شود.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات ما در داخل کشور این است که پروژه‌های کلان و با کیفیت بالا در سطح جهانی نداریم. اگرچه کم‌کم تلاش‌هایی توسط برخی از بچه‌ها صورت گرفته، ولی ما هنوز نتوانستیم انیمیشنی قدرتمند تولید کنیم. اگرچه این روز‌ها آثاری مثل «پسر دلفینی» خوب حرکت کردند و جلو رفتند، ولی اگر بتوانیم پرو‌ژه‌های دلاری در کشورمان ثبت کنیم قطعا سرعت رشدمان بیشتر نیز خواهد شد و به این ترتیب هنرمندانی که در این حوزه بسیار قوی هستند و برای شرکت‌های پرقدرت خارجی کار می‌کنند را جذب می‌کنیم تا در پروژه‌های ایرانی کار کنند.

افروز باوفا در کنار گروهی از کودکان ساکن در مناطق محروم، در اردوهای جهادی

** توجه به بازار جهانی

کارگردان انیمیشن‌های «بی مرگان» و «خاطرات جبرائیل» ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی از هنرمندان پرقدرت حوزه انیمیشن، یا مهاجرت کردند یا به صورت پروژه‌ای با شرکت‌هایی مثل دیزنی، یوبی سافت و... کار می‌کنند. ما به شدت دنبال تعریف و اجرای پروژه‌های دلاری هستیم که این بچه‌ها را جذب کنیم که برای محصولات کشور خودمان تلاش کنند تا بتوانیم در سطح بین‌المللی کار ارائه کنیم. در این شرایط است که می‌توانیم هم بازار جهانی خوبی را به دست بیاوریم. چون انیمیشن بدون بازار بین‌المللی قطعاً به جایگاهی که ما می‌خواهیم نخواهد رسید و حتما باید این بحث بازار جهانی را جدی بگیریم.

باوفا در رابطه با نمایشگاه «آبادیران» نیز گفت: این نمایشگاه در توسعه مناطق محروم بسیار کمک می‌کند. سال‌هاست که بچه‌های جهادی به روستا‌های مختلف می‌روند و من خودم دو دهه پیش تجربه حضور در چنین اردو‌هایی را داشتم و از نزدیک دیدم که هم باعث خوشحالی و دلگرمی اهالی روستا می‌شود و هم به توسعه فرهنگ و زیرساخت‌های روستا‌ها بسیار کمک می‌کند. حالا اگر شرکت‌های دانش بنیان هم وارد این عرصه شوند، بیش از پیش به نفع مناطق محروم است. البته اینکه این شرکت‌ها چقدر حمایت شوند که بتوانند پروژه‌های خوب و کاربردی تعریف کنند خود بخش دیگری است.

وی درباره برنامه‌های شرکت «هنر‌های خلاق رسانه‌ای صور» در این رویداد ملی هم گفت: ما به دنبال راه‌اندازی بخش آموزش برای بچه‌های مناطق محروم هستیم که بتوانیم آن‌ها را در حوزه‌های مختلف مثل فضای مجازی، تولید محتوا، تولید انیمیشن و... رشد دهیم تا اشتغالزایی داشته باشند و باتوجه به توانمندی‌هایشان در تیم‌های حرفه‌ای کشور کار کنند.

افروز باوفا در پایان سخنانش گفت: در بحث محرومیت‌زدایی، ما یک بخشی به نام محرومیت‌زدایی مادی داریم و بخش دیگری با عنوان محرومیت‌زدایی معنوی! محرومیت جوانان و کودکانمان از اصالت فرهنگی و هویت ایرانی که به شدت در مورد دوم دچار مشکل هستیم. به نظر من اگر قرار است بحث محرومیت‌زدایی مادی صورت پذیرد، ما نباید از محرومیت‌زدایی فرهنگی و به طور خاص بخش رسانه و فرهنگ غافل شویم، اتفاقی که بار‌ها از آن ضربه خوردیم. به همین دلیل امسال در نمایشگاه به طور جدی می‌خواهیم مسئله محرومیت فرهنگی و هویت و اصالت ایرانی اسلامی را پیگیری و مطرح کنیم و نشست‌های حل مسئله در رسانه و فرهنگ جزئی از برنامه‌های ما درنمایشگاه آبادیران است.

انتهای پیام/

ارسال نظر