صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۱ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
نشست تخصصی هوش مصنوعی و آینده روابط بین‌الملل؛

هوش مصنوعی نه تنها در روابط بین‌الملل بلکه در تمام زمینه‌ها نفوذ پیدا کرده است

یک استاد دانشگاه گفت: هوش مصنوعی نه تنها در روابط بین‌الملل بلکه در تمام زمینه‌ها نفوذ پیدا کرده است.
کد خبر : 852074

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت مرکز مطالعات فرهنگی راهبردی بین‌المللی، نشست تخصصی با عنوان هوش مصنوعی و آینده روابط بین‌الملل، در محل حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست حمیده گوهری، دبیر نشست و ملکی، رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و راهبردی بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات در خصوص آینده هوش مصنوعی در روابط بین‌الملل و سپس سعید سید آقا بنی‌هاشمی سخنران اصلی نشست در خصوص موضوع فوق موضوعات مختلفی را مطرح کردند.

آقا بنی‌هاشمی استاد دانشگاه در این نشست گفت: هوش مصنوعی نه‌تنها در روابط بین‌الملل، بلکه در تمام زمینه‌ها نفوذ پیدا کرده است. حال، سؤال این است که در زمینه بین‌الملل، روابط بین‌المللی با گرایش فرهنگی چگونه می‌تواند از هوش مصنوعی استفاده کند؟

وی با اشاره به حضور خود در ژاپن، در سمت رایزن علمی، بیان داشت؛ من برای اینکه بتوانم با جامعه ژاپن، ارتباط مؤثر داشته باشم و با فرهنگ آن‌ها آشنا شوم، از هوش مصنوعی کمک گرفتم درحالی‌که به‌صورت عادی این کار ممکن بود زمان زیادی از من بگیرد.

وی بیان داشت: هوش مصنوعی تکامل میلیون‌ها سال مغز انسان را در مدت سه سال انجام داده است.

** باید هوش مصنوعی بومی خودمان را داشته باشیم

وی اظهار کرد: ما هوش مصنوعی را ابزاری می‌دانیم که خود انسان درست کرده و در اختیار انسان است، لذا نباید از آن ترسی داشت.

آقا بنی‌هاشمی با بیان این موضوع که در حال حاضر، هوش مصنوعی، در اختیار آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و ژاپنی‌هاست، بیان کرد: ما باید هوش مصنوعی بومی خودمان را داشته باشیم.

این استاد دانشگاه گفت: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، هوش مصنوعی آمدنی است و دیپلمات‌های آینده حتی از هوش مصنوعی خواهد بود، به‌گونه‌ای که در هدف‌گذاری ۲۰۳۰ ژاپن، بسیاری از امور به هوش مصنوعی سپرده خواهد شد.

وی در ادامه به چهار عامل پیشرفت هوش مصنوعی اشاره کرد و بیان داشت: پیشرفت سریع در قدرت محاسباتی در دهه‌های گذشته، وجود داده‌های بزرگ برای آموزش ماشین، پیشرفت و ارتقاء در تکنیک‌های یادگیری به ماشین و سرمایه‌گذاری‌های کلان کمپانی‌ها در این زمینه، ازجمله عوامل مهم در پیشرفت هوش مصنوعی هستند.

وی به عوامل بازدارنده در استفاده از هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و عواملی از قبیل عدم اطمینان مسئولین به این پدیده، عدم واگذاری مناسب بودجه برای انجام پروژه‌های هوش مصنوعی و تضاد منافع را از عواملی دانست که می‌تواند برای استفاده از هوش مصنوعی مانع‌تراشی کند.

وی در ادامه گفت؛ در خصوص استفاده بهینه از هوش مصنوعی، ترکیب انسان و هوش مصنوعی است که بهترین ترکیب را در این زمینه ارائه می‌دهد.

** هر روز که ما دیرتر به هوش مصنوعی بپردازیم بیشتر ضرر می‌کنیم

این استاد دانشگاه مطرح کرد، هوش مصنوعی قابلیت تبدیل شدن و شکل‌گیری در زمینه‌های برتر روابط بین‌الملل را دارد و در این بخش قابلیت‌های تکنولوژی ارتقا یابد و کاهش هزینه‌ها می‌تواند در امنیت ملی تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد؛ در امور بین‌الملل می‌توان اقداماتی انجام داد که با کمترین نیروی انسانی و با عدم دخالت اشخاص انجام شود. هر روز که ما دیرتر به هوش مصنوعی بپردازیم بیشتر ضرر می‌کنیم.

در پایان پرسش و پاسخ میان کارشناسان و سخنران صورت پذیرفت.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر