چشیدن از آبشیرین با طعم کارآفرینی در نمایشگاه «آبادیران»
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیتزدا (آبادیران) از فردا( تاریخ ۲۳ الی ۲۵ خردادماه) در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود. این رویداد فناورانه، توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با هدف کمک به توسعه مناطق محروم شکل خواهد گرفت.
معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور برای پاسخ به چالشها از یک سو و ایجاد اشتغال پایدار، توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و ارائه خدمات این شرکتها از سوی دیگر از مهمترین محورهای نمایشگاه «آبادیران» است؛ نمایشگاهی که با مشارکت «بنیاد مستضعان» و «کمیته امداد امام خمینی» و «ستاد اجرایی فرمان امام» برگزار خواهد شد.
در این نمایشگاه سه روزه، ۳۰۰ شرکت دانشبنیان فعال در حوزههای مسکن و زیرساختهای توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری و شیلات، ماشینآلات کوچکمقیاس، بهداشت، توانبخشی و فناوریهای نرم و آموزشی به رفع مشکلات مناطق محروم میپردازند.
تامین آب شیرین از منابع آب شور
یکی از شرکتهای حاضر در این نمایشگاه، «موسسه دانشبنیان پژوهان» است. «فرزان نیکپور» مدیرعامل و موسس این مجموعه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد: هسته اولیه «موسسه دانشبنیان پژوهان» با همکاری جمعی از برگزیدگان المپیادهای علمی و دانشجویان نخبه شکل گرفت. زمینه فعالیت ما طراحی و ساخت تأسیسات آب شیرینکن است و شامل تهیه آب مورد نیاز در صنعت و آب شرب از آبهای شور میشود.
وی افزود: پراکندگی تأسیسات تولید شده در این موسسه در سواحل جنوبی و جزایر خلیج فارس و مناطقی همچون عسلویه تأسیسات پارس جنوبی و بندرعباس و جزایر قشم و کیش است که در آنها با تبدیل آب شور به آب شیرین شرایط بهتری برای اسکان و فعالیتهای صنعتی فراهم میشود. ضمن این که امکان مدیریت پساب حاصل از فعالیت این تأسیسات نیز وجود دارد.
لبهای تشنهای که با فناوری سیراب میشود
وی افزود: علاوه بر این مناطق هدف، تأمین آب شرب در مقیاس کوچکتر در مناطق محروم سیستان و بلوچستان خوزستان نیز بخش دیگری از فعالیتهای ما است. این قبیل فعالیتها از جنس کارهای عامالمنفعه است که در آنجا با منابع مالی افراد حقیقی و موسسات خیریه، دستگاههای آب شیرینکن مستقر میشود. در این مناطق محروم، فاصله تا منابع آب شیرین زیاد است و امکان تأمین آب وجود ندارد و یا انتقال آن هزینه بسیار زیادی را خواهد داشت؛ منابع جایگزین هم وجود ندارد. ضمن این که مراکز جمعیتی نیز بسیار پراکنده هستند.
وی افزود: پروژههایی که ما انجام دادهایم در صورتی که توسط مجموعههای خارجی انجام میشد حداقل چهل درصد افزایش هزینه داشت. از این نظر، صرفه جویی ارزی قابل توجهی برای کشور رقم میخورد. ضمن این که نیروی کار ما اعم از بخش مهندسی و بخش کارگری نیز به رونق اشتغال کمک خواهد کرد.
وی افزود: ما در زمان ساخت و استقرار مراکز آب شیرینکن علاوه بر تامین آب شرب، بحث اشتغالزایی و کارآفرینی را نیز دنبال میکنیم؛ به عبارت دیگر ارمغان فعالیت ما در مناطق محروم به صورت همزمان اشتغال و تامین آب است که در نهایت به توسعه آن منطقه در زمینههای مختلف منتهی خواهد شد.
طرح هایی که در تمام جغرافیای کشور قابلیت پیادهسازی و توسعه را دارد
وی درباره برگزاری نمایشگاه آبادیران نیز گفت: نفس برگزاری چنین رویدادهایی حتی اگر با کمترین دستاوردی هم همراه باشد خوب است، چراکه شرکتهایی مختلف را با فعالیتهای یکدیگر آشنا میکند. با این حال اگر مدیران نهادهای مرتبط با این گونه فعالیتها، اهالی رسانه و به ویژه مدیران بومی مناطق محروم در این نمایشگاه حاضر باشند میتواند نویدبخش روزهای خوبی برای مناطق کمبرخوردار باشد.
وی افزود: طرحهایی که از سوی موسسه «موسسه دانشبنیان پژوهان» در نمایشگاه آبادیران ارائه خواهد شد، به گونهای است که درتمام جغرافیای کشورمان قابلیت پیادهسازی و توسعه را دارد. ضمن این که این توسعه به صورت خودگردان خواهد بود و نیاز به ردیف بودجههای خاص و یا تجهیزات ویژهای ندارد. فقط یک حمایت اولیه از سوی مدیران را میطلبد که ان شاالله پس از راهاندازی بتواند به صورت خودگردان در منطقه فعالیت کند.
لازم به یادآوری است، نخستین نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیتزدا (آبادیران) با حضور ۳۰۰ شرکت دانش بنیان و با مشارکت ۲۸ دستگاه اجرایی، از سهشنبه ۲۳ خرداد تا پنجشنبه ۲۵خردادماه در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
انتهای پیام/