صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۴ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
توسط دانشگاهیان دانشگاه آزاد میانه؛

کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران» منتشر شد

کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران»توسط دو عضو هیئت علمی و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه تألیف و منتشر شد.
کد خبر : 852032

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،  کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران» توسط حسن نورافکن و ناصر محبعلی‌پور از اعضای هیئت علمی و مهران اوچی دانشجوی دکتری تخصص رشته علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به رشته تحریر درآمده و منتشر شد.

حسن نورافکن معاون علمی و یکی از مؤلفان این کتاب درباره موضوعات منتشر شده در کتاب ژرم پلاسم فندق در ایران در گفت‌وگو با آنا اظهار کرد: در این کتاب موضوعاتی ازجمله تنوع اقلیمی، گونه‌ای و ذخایر ژنتیکی و ویژگی‌های بارز آن در کشور ایران، وجود ۸ هزار گونه گیاهی در کشور ایران، جنگل‌های وحشی و خودروی فندق به‌عنوان یکی از نخستین منشأ‌های پیدایش و تکوین فندق در جهان به‌صورت پراکنده در نواحی شمال و شمال غرب و گسترش آن آمده است.

وی افزود: فندق از محصولات مهمی است که در سطح وسیعی در ایران کشت می‌شود که از کیفیت بالایی برخوردار بوده و به دلیل ویژگی‌های خاص آن ازنظر روش‌های کشت و کار، سازگاری به شرایط محیطی و در مصرف آجیلی و تازه خوری دارای اهمیت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه عنوان کرد: تنوع ژنتیکی و ژرم پلاسم گیاهان، زمینه مهم مطالعاتی است که در ژنتیک جمعیت و مطالعات مولکولی برای بررسی تنوع و کاربرد در تولید محصولات بهتر و باکیفیت‌تر مورد مطالعه قرار می‌گیرد. نشانگر‌های مبتنی بر DNA در برسی تنوع ژنتیکی در گیاهان زراعی و باغی و حتی گیاهان دارویی استفاده شده است.

نورافکن ادامه داد: این نشانگر‌ها به دلیل تکرارپذیری و حساسیت بالا و نیز سریع بودن در اخذ نتایج همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مطالعه با بررسی ژرم پلاسم فندق ایران با استفاده از مارکر‌های مولکولی مختلف ازجمله SSR، SCoT و ISSR تلاش کرده تا مطالعات این حوزه را پوشش دهد و این مطالعه می‌تواند ژرم پلاسم‌های غنی ازنظر مورفوفیزیولوژی و فیتوشیمیایی در بین ژنوتیپ‌های فندق ایران را معرفی کند.

وی اضافه کرد: کتاب «ژرم پلاسم فندق ایران»، ۱۲۶ صفحه‌ای، در ۶ فصل گردآوری شده و به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر