صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۲
تلاش دانش‌بنیان‌ها در رفع نیازهای جامعه؛

از تولید محصولات نانویی شست‌وشو تا افزایش عمر موتور خودرو

فناوران داخلی در راستای رفع نیازهای جامعه با بهره‌گیری از تکنولوژی روز محصولاتی تولید کرده‌‌اند که قابلیت جلوگیری از آلایندگی و افزایش عمر موتور خودرو بخشی از آنهاست.
کد خبر : 850190

محمد عبدالله‌زاده مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان‌ در حاشیه رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید سیرجان که با محصولات ضد یخ ارگانیک، آب رادیاتور، شیشه‌شوی اتومبیل، روغن خنک‌کننده (آب صابون آلی) و (آب صابون معدنی) حضور یافته بود در گفت‌و‌گو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا اظهار کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا فعالیت خود را در راستای تولید محصولات ضد یخ ارگانیک و آب رادیاتور آغاز کردیم.

وی اضافه کرد: در دوران کرونا ماسک‌های سه بُعدی اهمیت بسیار زیادی داشت، ازجمله ماسک‌های N 95 و سه‌لایه بهداشتی که دانشگاه‌ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی از این محصولات شرکت ما استفاده کردند.

مدیرعامل شرکت «مهرگان طب تجهیز آریا» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن عنوان کرد: در ادامه در زمینه تولید آب دیونیزه اقدام کردیم؛ چراکه در منطقه جاجرود و اطراف شهرستان دماوند کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی رنگ‌کاری آب و آبکاری کروم بسیار زیاد است.

عبدالله‌زاده با بیان اینکه این کارخانه‌ها نیازمند آب مقطر هم هستند، ادامه داد: فعالیت خود را با آب دیونیزه آغاز کردیم، به‌طوری‌که در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن مستقر شدیم و خط تولید این آب به بهره‌برداری رسید.

**تولید آب مقطری که قابلیت ضدعفونی با UV را دارد

وی یادآور شد: آب تولیدی شرکت «اکستراپیور» نام دارد، همچنین این توانایی را داریم که آب مقطر (WFI) را نیز تولید کنیم که از منظر باکتری‌ها، کلنی‌ها (کلنی باکتری)، هتروتروف‌ها و بیولوژی در سطح پایینی قرار دارد.

فعال حوزه دانش‌بنیان و فناوری متذکر شد: آب مقطر تولیدشده قابلیت ضدعفونی با UV را دارد و آب مقطر به این صورت استریل می‌شود و هدایت الکتریکی (EC) زیر ۵ دهم (۰/۵) است.

عبدالله‌زاده تأکید کرد: جامدات محلول Total Dissolved Solid یا (TDS) زیر ۲ دهم (۰/۲) میلی‌گرم بر لیتر است و این موجب شده دستگاه‌های ما به سمت هیدروکسی پروپیل متیل سلولز یا HPMC و آزمایشگاه‌هایی که نیازمند آب مقطر خالص هستند برود و قادریم این آب را تأمین کنیم.

وی تشریح کرد: بنابراین با اقتباس از آب‌های مقطر موفق شدیم شیشه‌شوی‌های نانویی را تولید کنیم که به‌راحتی شیشه‌های خودرو را از هرگونه آلایندگی پاک و تمیز می‌کند و سپس موفق به تولید آب رادیاتور شدیم که حاوی ۲.۵ درصد ضد یخ است. این آب رادیاتور متفاوت از چیزی است که در بازار وجود دارد.

عبدالله‌زاده بیان کرد: افرادی که به تولید آب رادیاتور اقدام می‌کنند به صورت کاملاً ابتدایی است، به‌طوری‌که آب چاه را با مقداری رنگ مخلوط می‌کنند و محصول‌شان بدون هیچ نام و نشانی در بازار توزیع می‌شود.

وی افزود: اکنون قیمت خودرو‌ها سر به فلک می‌کشد و صاحب خودرو بدون هیچ اطلاعی آب رادیاتور را از تعمیرگاه‌ها می‌خرد، غافل از اینکه این آب فاقد استاندارد لازم است.

فعال حوزه فناوری بیان کرد: برای آب رادیاتور استانداردی تعریف نشده و آب‌های موجود در تعمیرگاه‌ها فاقد استاندارد کیفی لازم و دارای TDS فراوان هستند که وقتی وارد موتور‌ها و سرسیلندر‌ها می‌شود به آن‌ها آسیب وارد می‌کند.

عبدالله‌زاده افزود: اکنون به‌دلیل افزایش خودرو‌های اتومات که دارای TDS بالایی هستند، آب رادیاتور موجب رسوب‌زایی گیربکس می‌شود و به دلیل دمای بالای تبادل حرارتی دچار مشکل می‌شوند؛ چراکه آب در بدنه جدار گیربکس و شیلنگ‌هایی که اتصالات دارند، رسوب می‌کند.

وی تشریح کرد: این چالش موجب بالارفتن دمای موتور شده و مشکلات بعدی گریبانگیر خودرو می‌شود و هزینه صاحب خودرو را به‌دلیل کیفیت پایین آب رادیاتور بیشتر می‌کند.

**ضدیخ ارگانیک و معدنی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

این فناور تبیین کرد: محصول پیشرفته‌تری با نام ضد یخ ارگانیک هم تولید کردیم و بیش از یک سال است که درگیر اخذ استاندارد این محصول هستیم. با این شرایط در آستانه کسب مجوز استاندارد ارگانیک ضد یخ هستیم.

وی درباره اینکه ضدیخ ارگانیک و معدنی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ چنین پاسخ داد: دوام عمر ضدیخ ارگانیک بالای سه سال است و تا پنج سال عمر مصرفی این محصول بالاتر می‌رود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان افزود: خوردگی ضدیخ ارگانیک در مقایسه با ضدیخ‌های معدنی و سنتتیک به حداقل می‌رسد و فاقد خوردگی در بدنه موتور، سرسیلندر و گیربکس بوده و قابل رقابت با ضدیخ‌های وارداتی است که می‌تواند نیاز کشورمان را تأمین کند.

عبدالله‌زاده در پاسخ به سؤال دیگر که محصولات شما مشابه داخلی و خارجی هم دارند؟ گفت: با توجه به اینکه چند نفر دارای مدرک مقطع دکتری کنار هم فعالیت و محصول‌ تولید می‌کنیم، محصولات نمونه داخلی ندارد و از استانداردهای داخلی هم فراتر رفته‌ایم تا محصول باکیفیت ایرانی عرضه کنیم.

وی افزود: در ایران برخی همکاران هستند که به تولید آب رادیاتور و ضد یخ ارگانیک اقدام می‌کنند که فاقد استاندارد لازم است و با محصولات تولیدی شرکت قابل مقایسه نیست.

این فناور و محقق در بخش دیگری از گفت‌و گو با خبرنگار آنا درباره محصول روغن خنک‌کننده (آب صابون آلی و آب صابون معدنی) مطرح کرد: محصولات خنک‌کننده بر پایه روغن تولید می‌شوند که روغن‌های خنک‌کننده یا آب صابون که به آن تراشکاری، صنعت قطعه‌سازی، خودروسازی، فولاد و نورد سرد هم می‌گویند.

عبدالله‌زاده بیان کرد: نخستین شرکتی هستیم که با برند محصول خودمان با شرکت‌های فله‌ای و زیرزمینی رقابت و محصولات باکیفیتی به بازار عرضه می‌کنیم.

وی درباره محصول شیشه‌شوی خودرو خاطرنشان کرد: این محصول را در بهار و زمستان تولید می‌کنیم؛ چراکه حاوی موادی است که در مخزن و لوله‌های ارتباطی خودرو یخ نزند و به اتصالات و پمپ و متعلقات شیشه‌شوی خودرو آسیب وارد نکند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان افزود: از سویی شیشه‌شوی تولیدی این شرکت در تابستان و بهار خاصیت لکه‌بری و تمیزکنندگی دارد و در آینده پاک‌کننده سیستم‌های اداری شامل میز و صندلی را تولید خواهیم کرد و واکس خودرو دیگر محصولی است که قصد تولید آن را داریم.

عبدالله‌زاده مطرح کرد: محصولی به نام کارواش را در مرحله نمونه آزمایشگاهی داریم که وقتی همراه دستمال به بدنه خودرو کشیده می‌شود، تمامی بدنه به صورت نانو درمی‌آ‌ید و اجازه نمی‌دهد گرد و غبار و لکه روی سطح خودرو قرار بگیرد.

وی گفت: به اینصورت خودرو نیاز به شست‌وشوی زیاد ندارد و وقتی آب باران به سطح خودرو می‌آید به صورت گلوله به بدنه خودرو سرازیر می‌شود و اجازه نمی‌دهد این قطرات در بدنه خودرو به حالت گل‌آلود پخش شود. در حقیقت این محصول، نانویی است که در آینده نزدیک از آن رونمایی خواهیم کرد.

به گزارش آنا، رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید استان کرمان با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سیرجان و برای نخستین‌بار به‌صورت تخصصی در بخش صنایع از ۸ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر