صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲

سهم چشمگیر تولید دانش‌بنیان در انرژی‌های تجدیدپذیر

عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان مرتبط با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع با سرعت بیشتری نسبت به سال گذشته در حال اجرا است. 
کد خبر : 850187

به گزارش خبرنگارگروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمود کریمی عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدید پذیر، امروز در نشست خبری گفت: ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان مرتبط با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع با سرعت بیشتری در حال اجرا است.

عضو هیئت مدیره انجمن ساتکا با اشاره به توسعه صنایع دانش بنیان گفت: در راستای تحقق توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تأمین نمایند و همه صنایعی که دارای چنین شرایطی هستند موظف به اجرای این مصوبه می‌باشند.

کریمی ادامه داد: این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد می‌رسد د رغیر اینصورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدید پذیر محاسبه نموده و از صنایع اخذ کند.

این فعال بخش انرژی‌های تجدید پذیر با تأکید بر اینکه مبالغ تعیین شده ضمن تفکیک از قبوض برق به میزان پنجاه درصد مستقیم صرف خرید تضمینی برق تجدید پذیر می‌شودف گفت: به میزان بیست و پنج درصد پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور به حساب معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور واریز می‌گردد تا صرف حمایت از آزمایشگاه ها، شرکت‌های دانش بنیان و شتابدهنده‌ها و سایر موارد مرتبط با توسعه برق گردد و مابقی از طریق خزانه داری کل کشور و بانک مرکزی صرف پرداخت تسهیلات کم بهره به بخش خصوصی جهت احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر کوچک مقیاس می‌شود.

کریمی گفت: صنایعی که ملزم به خرید برق در بهابازار (بورس) انرژی هستند می‌توانند درصد فوق را از برق تجدید پذیرعرضه شده در بورس انرژی را خریداری کنند. این درحالی است که آیین نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این قانون توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با همکاری وزارت نیرو و صنعت تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

برگزاری همایش انرژی‌های تجدیدپذیر ویژه آشنایی صنایع با تجدیدپذیر‌ها

درادامه این نشست کریمی به برگزاری همایش انرژی‌های تجدیدپذیر ویژه آشنایی صنایع با تجدیدپذیر‌ها اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش آشنایی فعالان صنعتی با انرژی‌های تجدیدپذیر و تلاش آن‌ها برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر است.

وی ادامه داد: این همایش با حضور ۳۰۰ نفر از مدیران صنعتی، فعالان انرژی‌های تجدیدپذیر، مدیران سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران و برخی مدیران وزارت نیرو تیرماه امسال برگزار خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن ساتکا با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان که صنایع با دیماند بالا یک مگاوات را به احداث سالی یک مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تشویق می‌کند گفت: برگزاری این همایش کمک خواهد کرد فعالان صنعتی با تماس رودرو با فعالان انرژی‌های تجدیدپذیر بهتر بتوانند این ماده قانونی را اجرایی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر