صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۹ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
مشاور امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی:

الگوی زن ایرانی اسلامی باید جهانی شود

مشاور امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی گفت: الگوی زن ایرانی اسلامی نه شرقی و نه غربی است، موضوع زنان به عنوان یک مسئله گفتمان جدید در حوزه زنان است و باید جهانی شود.
کد خبر : 849929

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عاصمه قاسمی در نشست تخصصی واکاوی ابعاد حقوقی اجتماعی «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» که در دفتر امور زنان و خانواده واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی گفتمانی جدید در حوزه زنان در جامعه ایجاد کرده است. در این گفتمان زن ایرانی اسلامی نه شرقی است و نه غربی! 

وی افزود: در جامعه غرب نگاه به زن مجزا از خانواده است و فردیت زن مهم است. با سابقه حساسیت فمنیست توقع می‌رفت در حال حاضر در جامعه غرب مشکلی برای زنان وجود نداشته باشد در حالی که می‌بینیم در جامعه غرب جایگاه زن در خانواده از دست رفته است.

قاسمی با بیان اینکه انقلاب اسلامی زن غربی را کنار گذاشت و مدل زن شرقی را که تنها در خانه دیده می‌شد و حقوق حداقل برای او در نظر گرفته می‌شد را ارتقا بخشید، گفت: زن ایرانی اسلامی الگوی جدیدی است برای زنان که با بازتعریف هویت زن جایگاه و نقش او در خانواده و جامعه را مستحکم کرده است. 

مشاور امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: بار‌ها به این نکته اشاره شده است که اگر زنان نبودند انقلاب اسلامی پیروز نمی‌شد و سهم گسترده زن به خصوص در ایام دفاع مقدس کاملا آشکار است.

وی با بیان اینکه به یک باز تعریف هویتی نیاز داریم گفت: لازم است در باز تعریف هویتی زنان از ساحت اندیشه وارد ساحت عمل شویم چرا که مسائل مربوط به زنان ریشه در باور‌های سنتی، مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد. 

قاسمی افزود: در بحث آسیب به زن‌ها که در لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار بررسی شده است فراتر از نگاه سیاسی به بانوان باید نگاه کلان و حاکمیتی داشته باشیم. باید توجه کنیم ۱۲ سال است کارشناسان و اساتید بزرگ کشور برای این لایحه تلاش می‌کنند هرچند در حال حاضر که این لایحه به نتیجه رسیده است نیز اشکالاتی دارد و نیاز است بند بند آن مورد توجه قرار بگیرد. 

مشاور امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این لایحه نباید با نگاه سیاسی بررسی شود گفت: در چند ماه گذشته با هر گرایش سیاسی از اینکه زن ایرانی به جهانیان به خوبی معرفی نشده است ناراحت هستیم. چرا که زن ایرانی توانمند است و برای این توانمندی قطعا ساختاری هم وجود داشته است و نباید آن را نادیده گرفت.

قاسمی افزود: نکته بسیار مثبت لایحه، فرابخشی آن است، البته این کار باید تا امروز انجام شده باشد، ولی چون به یک بخش سپرده بودیم ناقص بود و حالا به صورت جامع مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه، نقدی که وجود دارد این است که ۱۴ دستگاه برای لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار مطرح می‌شود، ولی نامی از دانشگاه آزاد اسلامی برده نشده است گفت:دانشگاه آزاد در ۴۰۰ نقطه کشور واحد دانشگاهی دارد و پیوندی که دانشگاه با فضای فرهنگی، اجتماعی با محیط پیرامون دارد مثال زدنی است. همانطور که امام خمینی فرمودند دانشگاه آزاد ثمره انقلاب اسلامی است و بسیار می‌تواند موثر باشد. 

قاسمی در پایان گفت:در بحث آموزش و پرورش بحث آمورش مطرح است و برای اینکه دختران ما در جامعه کمتر دچار آسیب شوند باید پسران مورد آموزش قرار گیرند بازتعریف هویت زنان باید در مدارس و دانشگاه‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر