صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۵ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

رفع نیازها و نجات معادن از تعطیلی با خدمات نوآورانه محققان ایرانی

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان عنوان کرد که تاکنون توانسته‌‌اند با خدمات نوآورانه محققان و طراحی و تحلیل انواع تجهیزات معدنی و صنعتی» به رفع نیازهای بخش صنعت و معدن کشور کمک کنند.
کد خبر : 849702

حامد فرهمند مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان که با «طراحی و تحلیل انواع تجهیزات معدنی و صنعتی» در رویداد عصر امید سیرجان حضور یافته است در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه در دو حوزه تخصصی فعالیت می‌کنیم، اظهار کرد: نخست حوزه مهندسی پزشکی و دوم حوزه طراحی قطعات مکانیکی و معدنی؛ قراردادهایی را با مس سرچشمه، سیمان کرمان و گل‌گهر سیرجان و یک شرکت صنعتی منعقد کردیم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرشا صنعت فرتاک از شرکت‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان با بیان اینکه یک دکل حفاری را برای نخستین‌بار در ایران تغییر طرح داده و طول «کورس» آن را پنج متر اضافه کردیم، عنوان کرد: این دکل حفاری دارای ابزاری طول متر است؛ اما چون در گل‌گهر سیرجان نیاز به افزایش طول این «کورس» داشتند به شرکت ارجاع دادند تا طرح را تغییر دهیم.

فرهمند یادآور شد: دستگاه «کورس» ممکن است با افزایش تغییر طرح ناپایدار شود و یکسری تمهیدات مکانیکی نیاز داشت که برای نخستین‌بار انجام دادیم و مشابه «کورس» را روس‌ها تولید کرده و با تغییر طرح، طول «کورس» را افزایش دادند.

وی با بیان اینکه طراحی «کورس» را برای نخستین‌بار انجام دادیم، متذکر شد: دستگاه از قبل وجود داشت؛ اما تغییر طرح را در دانشگاه آزاد کرمان انجام دادیم.

فعال حوزه دانش‌بنیان با تشریح کاربرد «کورس» مطرح کرد: این دستگاه برای دکل حفاری به کار می‌رود، به‌طوری‌که در معدن سنگ را هنگام حفاری می‌شکند (اقدام به حفاری زمین می‌کند) و سنگ‌ها را از داخل معدن بیرون می‌کشند تا با آزمایش متوجه شوند که سنگ برای برداشت مناسب است یا نه تا بعد برداشت کنند.

فرهمند بیان کرد: بنابراین دقیقاً مانند دکل‌های حفاری نفتی عمل می‌کند، به‌طوری‌که یک ابزار بُرَّنده دارد که تا یک عمقی به پایان می‌رود و حفاری را انجام می‌دهد و سنگ را از داخل زمین بیرون می‌کشد.

وی افزود: «کورسی» که شرکت آمریکایی از آن بهره می‌بُرد، پایین بود و به درد معدن نمی‌خورد و در شرکت با تغییر طرح از آن در حفاری و آزمایش سنگ‌ها استفاده کردیم.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: فعالیت دیگری که انجام دادیم، طراحی صفر تا صد (از طراحی بتن زیر، مخزن سوخت و برق) مخزن سوخت سدیم مجتمع مس سرچشمه را در مدت یک ماه انجام دادیم.

فرهمند عنوان کرد: سومین طرح شرکت تحلیل کوره سیمان کرمان است که تَرَک بزرگی روی پوسته آن ایجاد شده بود و با عیب‌یابی به تغییرات آن کمک کردیم.

وی تشریح کرد: در صورتی که این کوره غیرفعال می‌شد مجموعه سیمان کرمان مجبور بود تا مدت زیادی تعطیل باشد؛ بنابراین تعمیر این کوره را انجام دادیم و تَرَک روی پوسته را مشخص کردیم و طراحی کمربندی «لوز» که موجب بروز اشکال در کوره سیمان کرمان شده را مورد بررسی قرار دادیم و طراحی این کمربندی را برای نخستین‌بار در ایران انجام می‌دهیم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان افزود: این سه فعالیت در حوزه صنعتی و معادن را در طراحی مهندسی معکوس انجام دادیم؛ البته فعالیت مهندسی معکوس بسیاری انجام داده‌ایم؛ اما شاخص‌ترین‌شان این سه فعالیت ذکرشده بودند.

فرهمند در پاسخ به این سوال که ایده «طراحی و تحلیل انواع تجهیزات معدنی و صنعتی» چه نیازی از نیازهای کشور و جامعه را رفع می‌کند؟ گفت: بیشترین فعالیت شرکت در حوزه خدماتی است و ایده‌پردازان این حوزه بیشتر نوآور هستند، به عنوان مثال در زمینه طراحی و مهندسی معکوس کوره سیمان کرمان اگر تَرَک رشد می‌کرد، سازه از بین می‌رفت که ما جلوی این اتفاق را گرفتیم.

وی تبیین کرد: تحلیل‌ها کمک کرد تا این سازه تا مدت‌ها به فعالیت خود ادامه دهد و فعالیت خدماتی مهندسی معکوس و همچنین تحلیل‌ها کمک می‌کند تا تجهیزات در مدت زمان بیشتری کار کنند یا برخی مواقع مانند طراحی مخزن که نوآور هستند یا تحلیل و طراحی دکل‌های حفاری برای نخستین‌بار در ایران انجام شده است.

فعال حوزه دانش‌بنیان با بیان اینکه خدمات نوآورانه با عنوان تحلیل انواع تجهیزات معدنی و صنعتی به صورت تجاری‌سازی انجام می‌شود، تأکید کرد: در حوزه فناوری دو موضوع وجود دارد، نخست محصولات فناورانه و دوم خدمات فناورانه و اقداماتی که انجام دادیم برای نخستین‌بار در کشور انجام شده و محصول تجاری‌سازی شده این خدمت نوآورانه در صنعت مورد استفاده قرار گرفته است.

به گزارش آنا، رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید استان کرمان با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سیرجان و برای نخستین‌بار به‌صورت تخصصی در بخش صنایع از ۸ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر