فعالیتهای هوش مصنوعی باید هدف محور و محصول محور باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد وحیدی وزیر کشور در کنفرانس بین المللی هوش مصنوعی و خودرو هوشمند که صبح امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، بیان کرد: زمانی توسعه هوشمندسازی در کشور شاید کند جلو میرفت، اما تبدیل به مسئله اصلی کشور شد.
وزیر کشور تصریح کرد: مباحث فلسفی در هوش مصنوعی بسیار مهم است. اینکه هوش مصنوعی چقدر میتواند جای انسانها را پر کند مفهوم عمیقی است و اینکه با یافتههای ما چقدر هم خوانی دارد، بحث خاص خودش را دارد. حوزه دیگر حوزه دانشی هوش مصنوعی است که ما باید کار زیادی در این حوزه انجام دهیم.
وزیر کشور با بیان اینکه اقدامات ما در حوزه هوشمندسازی به ساماندهی بهتر احتیاج دارد، تاکید داشت: برنامه ریزی دقیقتری در حوزه دانشی و فناوری حوزه هوش مصنوعی لازم است؛ بنابراین بسیار حوزه مهمی است در حوزه دانشی در این مقوله، دانشگاهها مکمل هستند. در حوزههای دیگر پارکها و مراکز فناوری دخیل هستند.
وحیدی بیان کرد: امروز بیشتر از نگاه فناوری و محصولات به موضوعات توجه میکنیم، اما همه مراحل آن مهم است و باید مورد توجه کافی باشد. باید برنامه قوی برای آن داشته باشیم و در هوش مصنوعی اگر به موقع اقدام کنیم مانند نانو، رشد چشمگیر خواهیم داشت؛ همانطور که جزو پنج کشور اول دنیا در حوزه نانو هستیم. البته ما در این حوزهها علم و دانش داریم، اما تولیدات محصولات ما نسبت به دانش عقبتر است.
وزیر کشور ادامه داد: اگر به موقع عمل کنیم، نتیجه مطلوب حلصل میشود. در حوزه هوش مصنوعی بیش از اینها باید تلاش کرد. در حوزه هوش مصنوعی نقشه راه لازم است و شورای عالی انقلاب فرهنگی یا وزارت علوم میتوانند این نقشه را بکشند و تقسیم کار ملی لازم است که هر بخش بداند باید برای هم افزایی بیشتر چه کند. در حال حاضر این موضوع کمبود ماست.
وحیدی با اشاره به اینکه باید اهدافی مشخص برای توسعه دانش و علم هوش مصنوعی تعریف شود، گفت: یکی از کشورها که از ما هم خیلی دور نیست، حدود ۲۹ میلیارد دلار درآمد از هوش مصنوعی برای خودش تعریف کرده است. اگر هدف اقتصادی برای توسعه هوشمندسازی بگذاریم، کششی برای توسعه حوزه فناورانه به کلی خواهد بود. علاوه بر هدف اقتصادی باید اهداف کاربردی را هم مطرح کرد.
وزیر کشور با بیان اینکه فهرستی از محصولات مرتبط با هوش مصنوعی در وزارت کشور تعریف شده است، اظهار کرد: ما هم در کشور حوزههای مختلفی را تهیه کرده ایم. از نقش این علم در برگزاری انتخابات تا جرایم سازمان یافته و… که نیازمندیهای ماست. تهیه فهرست محصولات مورد نیاز اهمیت دارد. همه فعالیتهای هوش مصنوعی باید هدف محور و محصول محور باشند. امروز ما در حوزه فناوری و نانو وضعیت خوبی داریم، اما محصول کافی ارائه نشده است. هدف اقتصادی نیز در این علوم به خوبی تعریف نکردهایم تا بدانیم چقدر از اقتصاد دانش بنیان باید با دانش نانو و هوش مصنوعی داده شود و عین همین مسئله در هوش مصنوعی هم مطرح است. اگر در هوش مصنوعی نیز چنین چیزی تعریف شود، کار برای اساتید و دانشجویان راحتتر خواهد شد.
وزیر کشور ضمن اشاره به اینکه در علوم پایه و ریاضیات ضعف داریم و جذب و علاقه در این حوزهها کم است، عنوان کرد: باید این حوزهها تقویت شود. برخی اساتید در علوم پایه اهداف مشخصی تعریف نشده و دچار مشکلاتی در جذب دانشجو در این رشتهها هستیم. هوش مصنوعی از آن جایگاههایی است که به برخی حوزههای دانشی ما کمک بزرگی خواهد کرد.
وحیدی تاکید کرد: اگر در این حوزه نقشه راه را روشن کنیم خیلی نباید عقب بیفتیم. اگر دیر اقدام کنیم حتما از دیگران عقب خواهیم ماند. هوش مصنوعی شاید فناوری شالودهشکن و بنیان برافکند قلمداد شود؛ امروز این فناوری بنیان برافکند تلقی میشود و واقعا میتواند تغییرات اساسی ایجاد کند. جز بحث فلسفی پیرامون این علم که میگویند شاید هدش مصنوعی جایگزین انسان شود، روشن است که هوش مصنوعی نمیتواند جایگزین انسان شود، اما واقعا میتواند تلفیق دانشی ایجاد کرد و این دانش را گسترش داد.
وحیدی افزود: بحث دادهها نیز در این علم مهم است. بدون داده سامان یافته توسعه هوش مصنوعی در عمل موضوعیت پیدا نمیکند. باید زمینههای کاربرد این علم ایجاد شود و برای همین میگویم نقشه راه لازم است. ارزش هوش مصنوعی در ساخت دنیای آینده مهم است. اگر غفلت کنیم و تکنولوژیهایی که امروز داریم را در هوش مصنوعی تعریف نکنیم، نمیتوانیم از همان تکنولوژیها هم دیگر استفاده کنیم.
وحیدی یادآور شد: من به این کنفرانس آمدم تا بگویم مسئله داتش هوشمندسازی و هوش مصنوعی اهمیت دارد و از فعالان این دانش تقدیر و تشکر میکنم. اگر کمکی از دست من برآید در خدمت هستم. شهر هدشمند، بحران و مسائل بحرانی، مقابله با جرائم از جمله جرائم مرتبط با جعل از جمله موضوعاتی است که به کمک هوش مصنوعی و دانش افراد در این کارها نیاز داریم.
وزیر کشور ادامه داد: باید در حوزه هوش مصنوعی محصول محور و با نقشه راه پیرامون دانش، تولید محصول پیش رفت. حتما متناسب با این علم لازم میشود میان رشتهایهای تازهای تعریف کرد. این علم لبه تکنولوژی خواهد بود. همانطور که دهه قبل عصر اطلاعات و دانایی بود حالا عصر هوش مصنوعی است. باید سامان دهی و نظمی ایجاد کرد و زیست بومی برای هوش مصنوعی تعریف شود. هوش مصنوعی زیست بوم ساز است و در آن زیست بوم هم رشد خواهد کرد و در غیر این صورت رشد نمیکند.
انتهای پیام/