«یکجا نشینها» فیلمی درباره مظلومیت یک ملت منقرض شده
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، «یکجا نشینها» یک تریلر تاریخی از کارگردان جوان شیلیایی فیلیپه گالوز درباره کشور شیلی است؛ فیلمنامه این فیلم توسط آنتونیا جیراردی نوشته شده است. این فیلم نقاب از چهره نسل کشی بومیان شیلی در ابتدای قرن بیستم در منطقه پاتاگونیا در جنوب کشور شیلی برداشته است.
تنها چند کتاب محدود و خلاصه به موضوع کشتار مردم سلکنام که سفیدپوستهای شیلی به آنها «اوناها» میگویند پرداختهاند. با پاک شدن از کتابهای تاریخی، این نسل کشی از حافظه ملی این کشور نیز پاک شده است، تو گویی که هرگز رخ نداده است.
فیلیپه گالوز از فیلم خود برای برگشتن به گذشته استفاده کرده است: او روی دوره نسبتاً اخیر استعمار زمینهای بومیان در جنوب کشور شیلی و در منطقه پاتاگونیا تمرکز میکند. این جمعیت بومی که امروز تقریباً ناپدید شده است، از قضا بخشی از تخیل و فولکلور غنی مردمی را در شیلی و مناطق اطراف شیلی تشکیل میدهند، این در حالی است که تعداد کمی در این کشور هستند که میدانند آنها منقرض شدهاند.
فیلم با این جمله شروع میشود: «در شیلی، کشتار بومیان از حافظه تاریخ رسمی پاک شده است» و همچنین تصویر متفاوتی از شیلیاییها، به عنوان ساکنان سرزمین خودشان در ابتدای قرن بیستم نشان میدهد.
«یکجا نشینان» از استعدادهای باتجربه و جوان، هنرپیشههایی که برای اولین بار مقابل دوربین قرار میگیرند، در واقع یک داستان سه بخشی است که ماجرای سه سوارکار استخدام شده توسط یک زمین دار ثروتمند به نام خوزه منندز را دنبال میکند. این افراد برای بیرون کردن مردم بومی از زمینهای این مرد و باز کردن مسیر منتهی به اقیانوس اطلس استخدام شدهاند. هدف نهایی استعمارگران «متمدن کردن» آن قلمرو به شدت حاصل خیر بوده است.
انتهای پیام/