صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۲ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
با موافقت نمایندگان؛

دوفوریت لایحه کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه مربوط به کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی موافقت کردند.
کد خبر : 848541

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه الحاق یک بند به تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور با ۱۷۸ رأی موافق، ۴۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

متن این مصوبه به شرح زیر است:

ماده واحده - متن زیر به عنوان بند (ظ) به تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور الحاق می‌شود:

ظ- در سال ۱۴۰۲، نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای واردات داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی که فاقد مشابه تولید داخل باشند، گندم، برنج، دانه‌های روغنی، انواع روغن خام، حبوبات (شامل عدس، نخود، لوبیا و ماش)، قند، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز، چای و همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده قند و شکر تولید داخل به یک درصد تقلیل می‌یابد.

اقدام دولت برای کنترل تورم

هادی قوامی، معاون وزیر اقتصاد در جریان بررسی این موضوع، گفت: از سال ۹۷ به بعد وضعیت تورم در کشور به گونه‌ای افزایش یافته که این مسئله تأثیر منفی روی سفره‌های مردم گذاشته است.

وی با اشاره به اقدامات مجلس یازدهم برای کاهش تورم، بیان کرد: این اقدام در قالب سیاست‌های غیر تورمی بوده تا منابع بودجه به درستی تأمین و کانال خلق نقدینگی محدود شود که دولت هم با این موضوع همراهی داشته است.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: نرخ تورم از متوسط ۴۰ ساله فراتر رفته و از ۲۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافته است. اگر ما دوفوریت لایحه مذکور را در شرایط فعلی مصوب نکنیم، بر اساس ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده ناچاریم مالیات ۹ درصدی از کالاهای اساسی اخذ کنیم که تأثیر تورمی بیشتری بر سفره‌های مردم خواهد داشت.

قوامی بیان کرد: دولت در راستای هم جهتی با مجلس و برای کنترل تورم و کاهش مدیریت هزینه سبد خانوار این لایحه را با قید دو فوریت به مجلس ارائه کرده است. با تصویب این لایحه به جای اخذ مالیات ۹ درصدی از کالاهای اساسی مانند گندم، برنج، حبوبات، گوشت و مرغ، دارو و تجهیزات پزشکی، یک درصد مالیات اخذ خواهد شد و ما ۸ واحد درصد در این بخش کاهش مالیات خواهیم داشت. این اقدام از افزایش قیمت کالاها در شرایط اقتصادی موجود جلوگیری می‌کند و در راستای شعار سال برای مهار تورم است.

انتهای پیام/

ارسال نظر