صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
گزارش آنا از رونمایی کتاب «صفر مرزی»؛

قزوه: سیده فرشته حسینی در حوزه شعر زنان خوش درخشیده است

رئیس دفتر شعر و موسیقی صدا و سیما گفت: سیده فرشته حسینی شاعر کتاب «صفر مرزی» در حوزه شعر زنان با همه جوانی اش خوش درخشیده و غزل هایش طرافت و تازگی دارد.
کد خبر : 848327

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از کتاب «صفر مرزی» اثر سیده فرشته حسینی با مدیریت علیرضا قزوه و اجرای سید مسعود علوی تبار به میزبانی گروه بین المللی هندیران برگزار شد.

در این نشست شاعران و هنرمندانی، چون غلامعلی حداد عادل، علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی، عبدالرحیم سعیدی راد، سید مسعود علوی تبار، سید حکیم بینش، بلرام شکلا، مهدی باقرخان، عزیز آذین فرد، محمد علی یوسفی، نغمه مستشار نظامی، عاطفه جوشقانیان، سمانه خلف زاده، فاطمه ناظری، جبه داری، سمانه رحیمی، مریم کرباسی، مریم بشر دوست، سارا عبدالهی فر، صبا فیروزی، زیبا فلاحی، فاطمه نانی زاد، سیده کبری حسینی بلخی، مهسا ایمانی و سیده فرشته حسینی حضور داشتند.

علیرضا قزوه، شاعر و رئیس مرکز شعر و موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در ابتدای این نشست بیان اشت: سیده فرشته حسینی در حوزه‌ شعر زنان با همه جوانی اش خوش درخشیده است. غزل‌های این شاعر از طراوت و تازگی خوبی برخوردار است. این نخستین دفتر شاعر، دلیل محکم این مدعاست.

رضا اسماعیلی شاعر و منتقد ادبی، در بخشی از صحبت‌های خود بیان داشت: سیده فرشته حسینی، از رویش‌های مبارک شجره طیبه شعر انقلاب اسلامی است. بانوی شاعری که دل سروده‌های روشنش متبرک به یاد و نام شهیدان خدایی است.

خالق مجموعه شعر ارجمند صفر مرزی، به شهادت اشعاری که در این دفتر فراهم آورده، دانش آموخته مکتب تعهد و تعبد است. او همچون دیگر شاعران اصیل انقلاب، از ارادتمندان خاندان رسالت، و از همسفران کاروان شعر ولایی و انقلابی است. چاپ مجموعه شعر صفر مرزی فصلی روشن و اتفاقی امیدبخش در عرصه شعر انقلاب اسلامی است که باید آن را به فال نیک گرفت.

سید مسعود علوی تبار، شاعر در ابتدای سخنان خود در معرفی سیده فرشته حسینی بیان داشت: سیده فرشته حسینی متولد استان ایلام و دارای لیسانس نرم افزار و لیسانس شیعه شناسی است، وی به خاطر فعالیت در زمینه شعر و ادب ارشد ادبیات دانشگاه علامه را پشت سرگذاشته، و برای مصاحبه‌ی دکتری نیز دعوت شده اند. سیده فرشته‌ حسینی تاکنون چهار مقاله علمی نوشته اند و در حال حاظر مشغول نگارش پایان نامه با موضوع شعر نوحه در دهه هشتاد و نود هستند.

علوی تبار افزود: سیده فرشته‌ حسینی همانند شعرشان که سرشار از مهر و معنویت است در خیریه‌ای که بچه‌های بی سرپرست در آن نگهداری می‌شوند هم مشغول می‌باشد و بسیاری از لحظات زندگی خود را با مهر این فرشتگان پر عاطفه آکنده می‌سازد.

وی در رابطه با شعر خانم حسینی ادامه داد: سیده فرشته حسینی شاعری است که ظرافت‌ها و زیبایی‌های شعر پارسی را به خوبی می‌بیند و ساختار مستحکم آن را به خوبی می‌شناسد. به رغم جوانی سالهاست که در جلوه گاه بی بدیل این بوستان به مشاهده پرداخته و با آفرینش آثاری وزین، مخصوصاً در قالب غزل، خود نیز تجلیات دلنشین این زیبایی‌ها را برای دیگر دوستداران شعر و ادب پارسی به تماشا گذاشته است. سیده فرشته حسینی در سرودن در ابتدا به تبعیت از سبک هندی همت گذاشت، اما با شهادت برادرش در آذر ماه ۱۳۹۷ عنصر عاطفه در اشعار او وجهه‌ی غالب شد.

«صفر مرزی» عنوان اولین مجموعه‌ شعری ایشان است که به تازگی توسط انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری شاعران پارسی زبان و همزبان با سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به چاپ رسیده است. این کتاب در قطع رقعی، و در صد و هفت صفحه، مشتمل بر چهل و شش غزل است.

در این مجموعه شعر می‌توان برای شهدای مرزبان، شهدای روحانی، شهدای سلامت، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس نمونه غزل‌های بسیار زیبایی را مشاهده کرد.

سید حکیم بینش شاعر افغانستانی بیان داشت: مجموعۀ صفر مرزی نمونه‌ای از شعر آیینی جوان ماست و تلاش‌های شاعر و تجربه‌هایش در فضای آیینی و معرفتی ستودنی است. وقتی ایشان سیمای حضرت علی اکبر را توصیف و ترسیم می‌کند، نگاه نو و تازه دارد و شخصیت علی اکبر را یک شخصیت قوی و با ابهت معرفی می‌کند به طوری که تأثیرش مثل نام علی اکبر در این بیت تکرار می‌شود و به ما می‌رسد.

تمامِ دشت پر شد، اربا اربا روی خاک افتاد
علی اکبر علی اکبر علی اکبر علی اکبر

فاطمه نانی زاد، شاعر، از دیگر شاعران حاضر در این نشست بیان داشت: فرشته حسینی شاعری ست بر آمده از گستره پر برکت ادبیات انقلاب اسلامی.

شاعری که در این مسیر خودش هم نشان دار است

فرشته حسینی اندوه و زخم فراق برادر شهیدش را صبورانه به دوش می‌کشد و صادقانه با سرودن به التیام خود بر می‌خیزد و قدرت بانوان شاعر ایران زمین را فریاد می‌کند

زیبا فلاحی شاعر و پژوهشگر افزود: شعر سیده فرشته حسینی فرشینه‌ای متناقض نما «واقع گرا _ آرمانگرا» است. شعر واقع گرای معاصر پس از دگراندیشی‌های نیما در ادبیات ایران رخ نمود. شعر شاعر جوان خانم فرشته‌ی حسینی در قالب شعر سنتی؛ واقع باور است.

فلاحی ادامه داد: خانم فرشته‌ حسینی؛ بهترین تقدیر و گریز از واقعیات تلخ زندگی را مثل شاعر سنت و مدرنیته؛ زنده یادقیصر امین پور؛ حذف فاصله‌های انسانی و پیوستن به عاشقان جهان می‌داند. او همه‌ی جهان را وطن زیست شعر خود می‌داند. غرض از واقع گرایی شاعر؛ رسیدن همه‌ی جامعه به حقوق زیستی خودشان است.

زبان شعر وی راست و حسینی است. ساختمان بیرون شعرش کاملا با درون مایه و مفهوم مطابقت دارد. او در واقعیات زندگی هم آرمانگراست؛ و آیین تعهد به عاشقان رفته از این «روستا» را در شعرش همواره پاسدار است.

نمونه‌های از غزلیات صفر مرزی

پر است ازاحساس و داستان‌های عاشقانه
پر از طراوت، پر از ترنم، پر از ترانه
شبیه پند پدر پر از قند و مهربانی
پر از صداقت پر از سخن‌های مادرانه
مرا کشانده به قرن‌های قدیم گاهی
گذشته از قید و بند و احوال این زمانه
همیشه از خانه می‌روم سمت خانه‌ی او
شبیه گنجشککی به دنبال آب و دانه
دوباره با او نشسته ام پای قصه هایش
نهال خشکیده‌ی خیالم زده جوانه
من و کتاب و گل انار و دو شاخه مریم
چه دوستانه، چه عاشقانه، چه شاعرانه
ندیده ام، چون کتاب، یاری رفیق و همراه
ندیده ام هیچ جا شبیه کتابخانه
...

اذان و سبحه و سجاده و منبر علی‌اکبر
کسی که بوده از کلِّ جهان بهتر علی‌اکبر
نمادِ رجعتِ دین است وقتی دیده یک لشکر
که می‌گردد مسیحاتر محمدتر علی‌اکبر
به قدری ذوب در ذاتِ خدا، گردیده در میدان
که تاثیری ندارد نیزه‌هاشان بر علی‌اکبر
تمامِ دشت پر شد، اربا اربا روی خاک افتاد
علی اکبر علی اکبر علی اکبر علی اکبر
میانِ خیمه غوغا شد به پا وقتی که فهمیدند
نمی‌آید به سوی خیمه‌ها دیگر علی‌اکبر
ندارم ترسی از مرگم چرا که مطمئن هستم
به بالینم می‌آید لحظه‌ای ... آخر علی‌اکبر

انتهای پیام/

ارسال نظر