صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
گفتگو/ ضرورت قدردانی از تلاش علمی شرکت‌های دانش‌بنیان

دانش‌بنیان‌ها به فناوری و تکنولوژی در جهان نزدیک‌تر شدند

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین ایران گفت: اگرچه تلاش‌های انجام‌شده از گذشته جای قدردانی دارد؛ اما حلقه‌هایی که به‌درستی تعریف شده بودند به اندازه رشد فناوری و تکنولوژی در جهان قوی و همزمان نبوده و اگر بود شاهد اتفاقات بهتری در این حوزه بودیم.
کد خبر : 848251

عباس آشتیانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: اگرچه تلاش‌های انجام‌شده از گذشته جای قدردانی دارد، اما حلقه‌هایی که به درستی تعریف شده بودند به اندازه رشد فناوری و تکنولوژی در جهان قوی و همزمان نبوده و اگر بود شاهد اتفاقات بهتری در این حوزه بودیم.

آشتیانی درباره وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در کشوراظهارکرد: در زمان مدیریت دکتر ستاری‌فر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش بنیان توانستند رشد مناسبی داشته باشند. این شرکت‌ها در دسته‌های مختلفی طبقه‌بندی و از مشوق‌هایی نیز بهره‌مند بودند که انگیزه‌ای برای تلاش بیشتر برای دانش‌بنیان شدن بود.

وی درباره این مشوق‌ها نیز اظهار کرد: معافیت‌های مالیاتی، استقرار در پارک‌های علم و فناوری و کاهش هزینه‌های این شرکت‌ها در زمینه جا و استقرار و ارایه تسهیلات مالی از جمله این مشوق‌ها بود و حلقه‌های این زنجیر به خوبی طراحی و به هم متصل شده بود. بسیاری از شرکت‌ها نیز در این دوره از این مشوق‌ها استفاده کردند.

صنایع نوپا و نوزاد در ابتدا نیازمند حمایت‌های دولتی هستند

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین ایران افزود: اگر به تعریف و فلسفه شرکت‌های دانش‌بنیان بپردازیم مطابق نظر مکاتب اقتصادی صنایع نوپا و نوزاد در ابتدای کار باید بتوانند از حمایت‌های دولتی بهره‌مند شوند تا بتوانند بهتر رشد کنند. موضوعی که موجب شد تا شرکتی دانش‌بنیان شود بر مبنای این ایده اقتصادی شکل گرفت و این انتظار وجود داشت که تمام شرکت‌های دانش‌بنیان در لبه تکنولوژی‌شان نوآوری داشته باشند و موجب ارتقای دانش و فناوری شده و کاری جدید برای کشور داشته باشند و عبارتی با فلسفه دانش‌بنیان همخوانی کامل را داشته باشند.

آشتیانی عنوان کرد: متاسفانه با توجه به زمینه‌های متعدد و متنوع دانش و فناوری و رشد عجیب فناوری در جهان و به دنبال آن در کشور ما که در حال انجام است ارزیابی‌ها نشان می‌دهد نتوانسته با زیرساخت مناسب انجام شود و بتواند برای راهنمایی استعداد‌هایی که هنوز نمی‌توانستند با این موضوع ارتباط برقرار کنند را به وجود آورد و بخشی دیگر از شرکت‌ها یا ایده‌های دانش‌بنیانی نیز نتوانستند متناسب با کیفیت دانش بنیانی بودن، بهره لازم و کیفیت حداکثری را داشته باشند.

آشتیانی ادامه داد: اگرچه تلاش‌های انجام‌شده از گذشته جای قدردانی دارد، اما حلقه‌هایی که به درستی تعریف شده بودند انتقال شرکت‌ها که نیازمند رهنمونی از درون حاکمیت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشت به آن اندازه رشد فناوری و تکنولوژی قوی و همزمان نبوده است و اگر بود شاهد اتفاقات بهتری در این حوزه بودیم.

مدیرعامل انجمن بلاک‌چین ایران تصریح کرد: نقد دیگر نیز این است که دسته‌ای از شرکت‌هایی که راه دانش‌بنیان شدن را طی کردند آورده‌ای که یک شرکت دانش‌بنیان باید برای کشور داشته باشد را ارایه نکردند و به غیر از نمونه‌های موفق، تحقق اهداف تعیین شده برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را به دنبال نداشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر