صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
معاون وزیر ارتباطات تأکید کرد؛

ترویج نام‌های دامنه فارسی با مشارکت حاکمیت و نهاد‌های غیردولتی

محمد خوانساری عنوان کرد که ترویج نام‌های دامنه فارسی در فضای مجازی، نیازمند حمایت‌های فنی، محتوایی و فرهنگ‌سازی است.
کد خبر : 847684

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان فناوری اطلاعات ایران در نشستی که عصر دیروز و به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد، محمد خوانساری معاون وزیر ارتباطات به تبیین نقش دولت در توسعه نام‌های دامنه، لزوم حفظ زبان فارسی در اینترنت و راهکار‌های موجود پرداخت.

 رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این نشست با اشاره به اینکه در کشور علاقه‌مندی تاریخی به مخازن ادبی فارسی بسیار است؛ اما متاسفانه بخشی از این میراث در فضای مجازی منتقل نمی‌شود، اظهار کرد: نخستین اقدامات انجام شده در حمایت از بوم زبان فارسی که اعم از ویژگی‌های مختص خط و زبان فارسی، نحوه نمایش تاریخ (تقویم) و الگوریتم محاسبه تاریخ است به دهه ۱۳۸۰ بازمی‌گردد.

وی ادامه داد: در این زمینه به مصوبه ۱۴۹ کمیسیون تنظیم مقررات در سال ۱۳۹۱ می‌توان اشاره کرد که ساماندهی نام‌های دامنه اعم از فارسی و غیر فارسی را مورد توجه قرار داده و مجری این مصوبه نیز بر حسب اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران است.

این مسئول افزود: جدیدترین مصوبه در این زمینه که کمتر از یک سال از تصویب آن می‌گذرد، «ضوابط مدیریت و ساماندهی خادم‌های نام‌های دامنه» است که بر اثر آن هر اپراتوری که در کشور به مردم خدمات ارتباطی ارائه می‌دهد، باید قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی به صورت ملی و بومی را ایجاد کند.

خوانساری به نقش سازمان فناوری اطلاعات ایران در ناوبری اینترنت اشاره کرد و دستیابی به منابع اینترنتی برای گسترش سرویس‌های شبکه مانند انتقال آینه برخی از سرویس‌دهنده‌های نام دامنه ریشه به داخل شبکه IP کشور، مدیریت منابع اینترنتی شامل مدیریت منابع عددی و اسمی، برگزاری جلساتی در کمیته بین‌المللی مشورتی دولتی (GAC) با موضوع نام‌های دامنه به زبان‌های غیر انگلیسی و به طور خاص زبان فارسی و مدیریت و ساماندهی فروشندگان خدمات نام دامنه برخی از اهم اقدامات انجام شده از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران دانست.

معاون وزیر ارتباطات، حمایت از خط و زبان فارسی در فضای مجازی را از جمله الزامات فرهنگی شبکه ملی اطلاعات دانست که نیازمند مشارکت هم‌زمان حاکمیت و نهاد‌های غیردولتی است.

وی استفاده از تجربیات کشور‌هایی مانند هند، کره جنوبی، چین، مصر، اسپانیا و فرانسه در استفاده از نام‌های دامنه بومی (TLD) را مهم دانست و درباره راهکار‌های موجود گفت: الزام استفاده از دامنه‌های اینترنتی فارسی برای وب‌سایت‌های دولتی، ایجاد انگیزه‌های مالی، افزایش آگاهی عمومی، ترویج و فرهنگ‌سازی مناسب می‌تواند نقش بسزایی در رواج استفاده از نام‌های دامنه بومی ایفا کند. در این میان، چنانچه مرکز ملی فضای مجازی نیز به تعریف نقش و تکلیفی برای دستگاه‌های متولی در این زمینه اعم از فنی، محتوایی و فرهنگی بپردازد، می‌توانیم شاهد اتفاقات مثبتی در پاسخ‌های محیطی به استفاده از نام‌های دامنه بومی در کشور باشیم.

این نشست با حضور سیاوش شهشهانی قائم مقام سابق پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ایران، حسین میرزاپور مشاور امور راهبردی و بین‌المللی وزارت ارتباطات و امین صادقی سرپرست مرکز ثبت دامنه ir. برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر