صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
ستاری در اینوتکس ۲۰۲۳:

دولت زیرساخت اکوسیستم فناوری و نوآوری‌ را فراهم‌ کند/ ضرورت توسعه زایشی دانش‌بنیان‌ها

معاون سابق علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: دولت باید زیرساخت‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری‌ در کشور را فراهم کند.
کد خبر : 846865

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سورنا ستاری دبیر کمیسیون علم و فناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی کشور امروز در استیج با مضمون (رویکرد درست دولت‌ها به اکوسیستم استارت‌آپی) که در اینوتکس ۲۰۲۳ برگزار شد در پاسخ با اینکه چطور شد که به نوآوری علاقه‌مند شدید، پاسخ داد: این موضوع ریشه در سبقه خانوادگی ما دارد.

وی با بیان اینکه خوشحالم که در خانه خودم هستم که با پایه فناوری و نوآوری توانستیم با همکاری بقیه، آجر به آجر آن را روی هم بنا کنیم، خطاب به فناوران و نوآوران گفت: هیچ وقت ناامید نشوید؛ زیرا همیشه دشمن هست و مخالفت‌ها تا پایان عمر وجود دارد.

ستاری تأکید کرد: همیشه نوآوری خودش را به اثبات می‌رساند و می‌تواند حرف خودش را به کرسی بنشاند.

دبیر کمیسیون علم و فناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی به تیم‌های استارت‌آپی گفت: همیشه محکم باشید تا بتوانید اهداف خود را پیش ببرید.

** زایش شرکت‌ها با کرونا به وقفه افتاد

معاون سابق علمی با تأکید بر اینکه زایش شرکت‌های دانش‌بنیان طی دو تا سه سال اخیر با اپیدمی کرونا به وقفه افتاد، گفت: اکنون زایش گذشته را ندارید؛ اما قطعاً باید این روند تسریع یابد.

ستاری عنوان کرد: امیدوار هستیم که اکوسیستم استارت‌آپی با همین پویایی توسعه پیدا کند؛ زیرا هنوز در کشور کار داریم و باید به اهداف مان برسیم.

ستاری با تأکید بر اینکه باید همزمان با نوآوری، دانشگاه‌ها نیز ارتقا یابند، ادامه داد: پیشرفت یک فرهنگ است؛ راه‌اندازی کارخانه سیمان و آهن یا نرم افزار پیشرفت نیست.

دبیر کمیسیون علم و فناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه یک زمانی معاونت علمی نمی‌دانست چه وظیفه‌ای دارد، گفت: یک سال آخر فعالیتم منتظر تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان بودیم و پای این قانون ایستادیم.

وی تأکید کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان یک قانون پیشرفته‌ای است که در ۲۰ سال آینده کشور نتایج آن مشخص می‌شود. اکنون باید تمام‌ توجه و تمرکز به اجرای این قانون باشد. اجرای این طرح یک جریانی است که باید پیگیر آن باشیم.

این مسئول ادامه داد: اکنون هم قانون داریم هم بودجه خوب؛ این قانون به یادگار ماند. باید توجه داشته باشیم که سرمایه گذاری بخش بزرگی از اقتصاد دانش‌بنیان است؛ اما این سرمایه گذاری باید توسط بخش خصوصی باشد.

دبیر کمیسیون علم و فناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی گفت: امکان ندارد که کشور ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی را داشته باشد؛ اما وضع دانشگاه‌های کشاورزی اینگونه باشد.

به گفته وی، کار دولت این است که زیرساخت‌ها را توسعه دهد؛ لازم این زیرساخت در حوزه‌های مهمی مانند معدن، کشاورزی و ... باشد.

ستاری با بیان اینکه اکنون ۷۰۰ شرکت حوالی دانشگاه شریف فعالیت می‌کنند که وقتی با آن‌ها صحبت می‌کنم جزء عمرم حساب نمی‌شود، گفت: تمام تلاش ما باید این باشد که کنار‌هم کارآفرینی کنیم.

وی ادامه داد: همیشه در دولت‌ها به دلیل وجود قوانین کار کردن بسیار سخت است. دولت در زیست بوم استارت‌آپی فقط باید زیرساخت‌ها را توسعه دهد؛ چراکه نمی‌توان به طور مستقیم وارد کسب و کار شد. دولت باید فقط نقش حمایتی داشته باشند به این صورت ریسک بخش خصوصی را پایین می‌آورد؛ هنر ما در ۱۰ سال گذشته در حوزه دانش‌بنیان این بوده که سرمایه بخش خصوصی وارد شرکت‌ها شد.

دبیر کمیسیون علم و فناوری دبیرخانه شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از این فرآیند حمایت ویژه کردند، گفت: بدون این حمایت‌ها قادر به دست آوردن چنین نتیجه‌ای نبودیم.

ستاری خطاب به فناوران و نوآوران گفت: نباید بترسید و استارت‌آپ‌ها باید قوی‌تر از گذشته ادامه دهند. دولت‌ها باید حمایت و زیرساخت‌ها را فراهم کنند.

به گزارش آنا، نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۳ از سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است و تا جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ ادامه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر