ساخت سیستم کشت جدید برای افزایش عملکرد و بهرهوری آب و کود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدیه خرازی، عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاددانشگاهی گفت: کشاورزان با توسعه یک سیستم پیشرفته در سطح کشور در نظر دارند امکان افزایش سودآوری صنعت کشتهای گلخانهای در کشور را فراهم کنند.
وی تصریح کرد: یکی از نوینترین سیستمهای کشت هیدروپونیک تجاری مطرح در دنیا، سیستمهای کشت مبتنی بر تکنولوژی لایه نازک آب یا اصطلاحا NFT است و یکی از کاراترین نوع از این سیستمها تحت عنوان New Growing System (NGS) توسط یک شرکت اسپانیایی توسعه یافت.
وی ادامه داد: این سیستم شرایط مناسبی را جهت پرورش گیاهان با حجم کانوپی و ریشه حجیم، بدون کاربرد بستر کشت در شرایط مزرعه و گلخانه فراهم کرده است. از مزایای سیستم کشت NGS میتوان به اکسیژن رسانی بهتر به ریشه گیاه، کاهش هزینههای تولید به دلیل عدم وجود بستر کشت، امکان بررسی دقیق حجم و کیفیت ریشه تولیدی، کاهش مصرف آب و کود تا ۵۰ تا ۸۰ درصد اشاره کرد.
خرازی اظهار کرد: در این سیستم، ریشه گیاه در محفظه V شکل پلاستیکی قرار میگیرد و محلول غذایی با توجه به نیاز آبی گیاه در اختیار ریشه گیاه قرار میگیرد.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی گفت: این سیستم جهت پرورش انواع سبزیجات، صیفیجات و گیاهان زینتی بصورت تجاری در گلخانههای پیشرفته هیدروپونیک مورد استقبال قرار گرفته و انتقال فناوری آن از اسپانیا به بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی صورت گرفته است. با این حال در آسیا، تنها کشورهای روسیه، قزاقستان و امارات این فناوری را در سطح تجاری مورد استفاده قرار دادهاند.
وی تصریح کرد: از آنجا که ایران دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک بوده، هرگونه سیاستگذاری در خصوص استفاده بهینه و افزایش کارایی مصرف آب بهویژه در بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرفکننده منابع آبی کشور، میتواند تاثیر قابل توجهی در کنترل بحران آب داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: توسعه محصولات گلخانهای سهم ویژهای در افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی، افزایش بهرهوری در استفاده از اراضی و نهادههای تولید، ارتقاء امنیت غذایی ایفا میکند.
انتهای پیام/