«پوست» زمینهساز حضورم در «آتش و باد» شد/ به کیفیت کار تعصب دارم
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد قامتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، این شبها در قامت بازیگر نقش «پایدار خان» در سریال «آتش و باد» به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی حسن نجاریان مهمان خانههای مخاطبان است. این مجموعه تلویزیونی تاریخی، سریال شبانه شبکه سه سیما درنوروز و ماه رمضان امسال بود و پخش آن همچنان ادامه دارد.
قامتی که متولد ۱۳۵۳ شهرستان مرند است، از اواخر دهه هفتاد و سالهای هشتاد از بازیگران شناختهشده تئاتر در استان آذربایجان شرقی محسوب میشود. او در سالهای اخیر به واسطه حضور در فیلمهای سینمایی «پوست» به کارگردانی برادران ارک، «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجه پاشا و «ملاقات خصوصی» به کارگردانی امید شمس برای اهالی سینما هم به نامی آشنا تبیدل شده و به موزات این حضور سینمایی، در سریالهایی همچون «جلال» و «روزهای بیقراری» هم نقشآفرینی کرده است.
قامتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره چگونگی حضورش در مجموعه تلویزیونی «آتش و باد» گفت: آشنایی من با آقای نجاریان به عنوان تهیهکننده «آتش و باد» به حضورم در فیلم سینمایی «پوست» در پاییز سال ۱۳۹۸ برمیگردد. آقای نجاریان برای مدتی کوتاه به عنوان جانشین تهیهکننده در کنار این فیلم حضور داشتند. من از طرف ایشان برای ایفای نقش «پایدار خان» پسر «فتحالله خان» به آقای راعی معرفی شدم.
** متن خوب و گروه حرفهای در «آتش و باد»
وی اظهار کرد: سکانسهای مربوط به بازی من و مهران نائل در نقش برادرم «نامدار خان» به نسبت سایر بازیگران اصلی دیرتر شروع شد، اما متن و کارگردانی خوب و گروه حرفهای «آتش و باد» فضایی را فراهم کرد که کارها خوب پیش برود. این در حالی بود که روند تولید سریال از همان ابتدا با شروع همهگیری کرونا و محدودیتهای آن همراه بود. با وجود رعایت دقیق شیوهنامههای بهداشتی و حضور همیشگی پزشکان در لوکیشن، متاسفانه ما آقای کریم اکبری مبارکه را از دست دادیم که فقدان مهمی برای عرصه بازیگری کشورمان بود.
بازیگر سریال «آتش و باد» عنوان کرد: پس از حضور در ۴۰ تئاتر به عنوان بازیگر و کارگردان در چند فیلم سینمایی و سریال، حضور در کنار بازیگران پیشکسوتی همچون آقایان فرخ نعمتی، حسین محجوب و داریوش کاردان برای من خاطرات خوشی رقم زد. از سوی دیگر مهران نائل هم بازیگر کاربلدی بود که به خوبی از نقش نامدار خان برآمد و دوستی خوبی هم بین ما شکل گرفته بود.
** ترکیب داستان و تاریخ در قاب تلویزیون
قامتی گفت: با این که تقریباً همه شخصیتهای سریال «آتش و باد» زاییده تخیل نویسندگان هستند، اما ماجراهای آن در یک بستر تاریخی واقعی رخ میدهد. معمولاً تماشاگران تلویزیون از ترکیب داستان و تاریخ در قالب سریال استقبال میکنند چراکه همواره در جستجوی عناصر هویتی خود هستند.
وی افزود: در این سالها اغلب فیلمها و سریالهای تلویزیونی داستان خودشان در لوکیشنهای شهری و آپارتمانها روایت کردهاند. به نظر من مردم دیگر از این فضاها دلزده شدهاند. در طول پخش این سریال یکی از بازخوردهای مثبتی که به گوش من رسید، همین خارج شدن از چارچوبهای تنگ و محصور سریالهای شهری است. قابهای زیبایی که آقای عاشوری به عنون مدیر فیلمبرداری داشتند در کنار طراحی صحنه جذاب به این سریال رنگ و بوی خوبی بخشیده است.
این بازیگر درباره فعالیتهای آینده خود نیز گفت: اگر خدا بخواهد پس از تجارب کارگردانی تئاتر میخواهم کارگردانی در سینما را هم تجربه کنم. یک فیلمنامه تصویبشده دارم که سرمایهگذار و تهیهکننده هم برای آن پیدا کردهام. داستان این فیلم هم در دل طبیعت میگذرد و زبان آن نیز به تناسب جغرافیای داستان آذری است. ضمن این که بخشی از عوامل هم از تهران خواهند بود.
** امید به سال پیش رو پس از یک سال تلخ
وی افزود: متأسفانه سال گذشته (۱۴۰۱) برای من سال خوبی نبود و حتی میتوانم بگویم در نزدیک به پنجاه سالی که از خدا عمر گرفتم؛ اینقدر اتفاقات بد برای من نیفتاد. سه نفر از دوستان بسیار عزیزم را در یک فاصله کوتاه از دست دادم. دکتر سعید شیرمحمدی از تئاتریهای خوب استان آذربایجان شرقی که سابقه مدیریت فرهنگی هم داشتند بر اثر بیماری فوت کردند؛ اکبر باقر سامانی که طراحی موسیقی چندین تئاتر من را به عهده داشت و برایم مثل برادر بود را هم به همراه آقای میرحمید رضایی هم از نویسندگان و کارگردانان تئاتر اهل مرند بودند را در یک تصادف از دست دادیم.
بازیگر نقش «پایدار خان» در سریال «آتش و باد» عنوان کرد: از سوی دیگر، مشکلات اقتصادی و تورم سنگین که به مردم فشار آورد هم کام من را مثل بقیه تلخ کرد. ضمن این که زلزله خوی و ترکیه هم این تلخی را کامل کرد. این مشکلات اقتصادی دامن سینما را هم گرفته؛ الان هم برای دو تا کار سینمایی قرارداد دارم که قرار بود تا اوایل امسال تمام شوند، اما هنوز شروع نشده است! در یکی دو کار هم بازی کردم که نتوانستند پولشان را برگردانند. سینما در مجموع وضعیت خوبی ندارد و امیدوارم که سال ۱۴۰۲ سالی متفاوت و شیرینتر از سال گذشته باشد.
وی اظهار کرد: شاید به پایان بردن یک فیلم کوتاه و استقبالی که مخاطبان و منتقدان از فیلم سینمایی «در آغوش درخت» در جشنواره فیلم فجر داشتند، تنها اتفاقات شیرین سال گذشته بود.
** به کار خوب تعصب دارم، نه یک قالب خاص
قامتی در پاسخ به این پرسش که برای تداوم فعالیت هنری خود کدام یک از قالبهای تئاتر، سینما یا تلویزیون را در نظر دارد نیز گفت: فاصله گرفتن من از تئاتر یک امر دائمی نیست و نمیتوانم خاستگاه هنری خودم را فراموش کنم. برای من، این که قالب اثر چه باشد مهم نیست؛ البته که در یک اثر سینمایی سینما دقتنظر مخاطبان و منتقدان بیشتر است و اگر کار با کیفیت باشد ماندگار خواهد شد. با این حال تلویزیون هم گستره مخاطبان فراوانی دارد.
وی افزود: دوست دارم در کارهایی حضور پیدا کنم که پشت آن تفکری وجود دارد و عوامل هم با حساسیت و دقتنظر کار به پیش میبرند. این معیار گاهی در تئاتر رقم میخورد، گاهی در فیلم بلند و سریال و حتی زمانی هم در فیلم کوتاه؛ بیش از آن که به قالب کار تعصب داشته باشم به کیفیت آن تعصب دارم. در روند کاری خودم اگر اتفاقات خوبی مثل همین سریال «آتش و باد» بیفتد، چرا که نه؟ حتماً به آن پاسخ مثبت میدهم.
انتهای پیام/