تغییر کوریکولومهای پزشکی بدون عملی سازی دردی را دوا نمیکند
ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره اصلاح نظام تدریس در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: آموزشهای علوم پزشکی وزارت بهداشت به سمت پاسخگویی مبتنی بر نیازهای جامعه در حال حرکت است.
وی افزود: در برخی دروس به خصوص دروس پزشکی عمومی تجهیزات و بیماریهایی را آموزش میدهیم که خاص کشور ما نیست و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی تازه مشکل کشور را شناسایی میکنند، به همین علت با تغییرات کوریکلومها (تغییرات برنامههای درسی) در حوزه پزشکی عمومی بیمار دسته اول مانند مبتلایان به فشار خون و دیابت و ... قبل از ابتلا به بیماری به مراکز جامع سلامت اول مراجعه کند.
باقری فرد تصریح کرد: تغییرات وزارت بهداشت در حوزه اصلاح نظام تدریس به صورتی است که کارورزی یک ماهه به کاورزی سه ماه جهت فعالیت در مراکز جامع سلامت برای چند دانشگاه منتخب تبدیل شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: در آینده باید بتوانیم با تغییرات کوریکولوم آموزشی و محیط آموزشی شرایطی را ایجاد کنیم تا دانشجویان بر اساس نیاز کشور انتخاب رشته داشته باشند و بتوانند پس از فارغ التحصیلی نیازهای جامعه را کاهش دهند.
باقری فرد گفت: در مواقعی بحث بیماریهای ناشایع و ناکارآمد در کشور را به دانشجویان پزشکان عمومی آموزش میدهیم که آنها پس از فارغ التحصیلی متوجه میشوند که مشکلات کشور در بیماریهای دیگری است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: در وزارت بهداشت تغییر در کوریکولوم شرط نیست و صرفا تغییرات کتب درسی دردی را دوا نمیکند، بلکه باید آنها را در جامعه عملیاتی سازی کنیم.
باقری فرد ادامه داد: آموزشهای کوریکولوم باید در عرصههای عملی یعنی مراکز خدمات سلامت که کار بهداشتی انجام میدهند نه اینکه بیمارستانها وارد شوند.
انتهای پیام/