صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۶ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
گفتگو/ بغداد از تحولات استقبال می‌کند

سفر «عبداللطیف رشید» به توهم تیرگی رابطه عراق-ایران پایان داد

کارشناس مسائل بین الملل می‌گوید که سفر رئیس جمهور عراق به ایران نشان داد که تیرگی رابطه بغداد-تهران در حد شایعه است و استحکام روابط کشور‌های منطقه مانع از دخالت‌های فرامنطقه‌ای می‌شود.
کد خبر : 844705

«مصطفی انتظاری» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اهمیت و دستاورد سفر «عبداللطیف‌ رشید» رئیس جمهور عراق به ایران، گفت: مهم‌ترین دستاوردی که این سفر به همراه داشت، پایان توهمی است که قبلاً به آن دامن زده می‌شد و آن اینکه روابط ایران و عراق به دلیل شیطنت‌هایی که طرف آمریکایی می‌کرد، تیره شده است.

وی افزود: بحث درباره وصول برخی از مطالباتی که ایران از عراق داشت یا بحث‌هایی که درباره تحرکات گروه‌های تروریستی در مرز‌های ایران و عراق پیش آمد، سوءتفاهم‌هایی را ایجاد کرده بود.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: برخی تلاش می‌کردند القا کنند که روابط ایران و عراق مثل قبل نیست و اختلافاتی وجود دارد که این می‌توانست زمینه را برای اینکه آن‌ها بتوانند این تفرقه را پیگیری کنند و دامن بزنند، به وجود آورد.

به گفته انتظاری، در جریان سفر رئیس جمهور عراق به ایران، تفاهم نامه‌هایی امضا شد و اهمیت طرفین به بهبود روابط اقتصادی، این مسئله را نمایان کرد که این بحث‌ها، حرف‌های حاشیه‌ای بیش نبوده و روابط ایران و عراق روابطی راهبردی است و در سطح بالایی قرار دارد.

وی در این باره افزود: بنابراین امید به اینکه این روابط در آینده بهتر شود افزایش پیدا کرده است.

انتظاری با بیان اینکه در تحولات منطقه‌ای یکی از کشور‌هایی که نقش مهمی ایفا می‌کرد عراق بود، گفت: بغداد میزبان ادوار نخست مذاکرات بین ایران و عربستان بود  تلاش کرد که این تحولات به بهترین شکل رقم بخورد.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: بنابراین عراق از تحولات استقبال می‌کند و از طرف دیگر هرچقدر روابط عراق با کشور‌هایی مثل ایران و عربستان و قدرت‌های منطقه‌ای بهبود پیدا کند، از اینکه کشور دیگری بخواهد دخالتی کند، بی نیاز می‌شود.

انتظاری تاکید کرد: سال‌ها است که عراق متوجه این واقعیت شده که آمریکایی‌ها در این کشور، مسائل خود را و نه منافع مردم عراق را پیگیری می‌کنند، بنابراین هر چقدر زودتر خروج نظامیان آمریکایی از عراق رقم بخورد به نفع این کشور است.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حضور حتی یک آمریکایی در عراق هم زیادی است، تاکید کرد: نباید بگوییم که تعداد آمریکایی‌ها کمتر و پایگاه‌های آن‌ها خلوت‌تر شده است، دلیلی ندارد که آمریکا بخواهد چه از لحاظ نظامی، سیاسی اقتصادی در این کشور حضور داشته باشد.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: باید تلاش کرد که این وابستگی را به حداقل رساند و من فکر می‌کنم که دولت عراق اکنون به سطحی از اعتماد به نفس و قدرت رسیده که انشاءالله زمینه برای خروج کامل نظامیان آمریکایی را فراهم کند.

انتظاری با یادآوری توافق تهران و ریاض، اظهار کرد: با توجه به نقشی که چین در این زمینه ایفا کرد، ما نظم نوینی را در منطقه شاهد هستیم که سایر کشور‌ها از جمله عراق دارند خود را با این نظم جدید باز تعریف و دیپلماسی خود را باز تنظیم می‌کنند.

وی افزود: دیدار‌هایی که با مقامات ایران و عربستان یا دمشق صورت گرفت، نشان می‌دهد که این نظم جدید در حال شکل‌گیری است و سایر کشور‌ها هم تلاش می‌کنند بر این اساس و بر مبنای این منطق روابط خود را تنظیم کنند.

کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: طبیعی است که آمریکا و اسرائیل تنش‌ها و شیطنت‌هایی را در خلیج فارس ایجاد کنند تا نظم نوین شکل نگیرد یا به تاخیر بیافتد.

انتظاری با بیان اینکه کشور‌های منطقه باید مراقب این شیطنت‌ها باشند و فریب این سناریو‌های تکراری را نخورند تا بتوانیم این نظم جدید را تثبیت کنیم، گفت: جهان اسلام باید یک جهان متحد با تمدن واحد برای مقابله با نفوذ و غارتگری باشد که معمولاً کشور‌های غربی در منطقه، آن را دنبال کرده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر