صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

تئاتر چهره سرسبز گیلان را کودکانه کرد

سومین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان ایثار این روز‌ها رنگ شاد و سرسبز خطه گیلان را کودکانه کرده است. این جشنواره روز‌ها برای دانش آموزان و شب‌ها برای عموم علاقه‌مندان برپا می‌شود.
کد خبر : 844693

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و عروسکی ایثار امروز، یازدهم اردیبهشت ماه اجراهایش را با زنگ آغازینش بر مزار شهدای لاهیجان و گلبازان مزار شهدا رسما آغاز و هنرمندان مشغول به اجرا‌های جشنواره هستند.

بهمن صادق حسنی دبیر اجرایی این جشنواره در گفت وگویی با خبرنگار آنا عنوان کرد: این جشنواره در لاهیجان و رشت به عنوان شهر‌های پایلوت در حال برگزاری است. کار‌های صحنه‌ای در رشت وکار‌های خیابابی در لاهیجان و رشت برگزار می‌شود و همزمان گروه‌های عروسکی در بخش‌های سیار نیز در شهر‌های رودسر، لنگرود، رضوانشهر، آستانه اشرفیه و صومعه سرا در حال برگزاری است.

* شانزده اثر اجرایی در جشنواره تئاتر کودک ایثار

وی در ادامه افزود: بخش‌های عروسکی خردسال و نوجوان، کودک و بخش نمایش‌های غیرمتعارف نیز کار‌هایی وجود دارد که کار‌ها توسط دو تیم سه نفره داوری می‌شوند. نمایش‌های غیر متعارف و خیابانی توسط هیئت داوران فرهاد بشارتی، سامان خلیلیان و فرهاد رحمان زاده و بخش اصلی توسط مجید قناد، نظام آبادی و میر معنوی در حال داوری هستند.

صادق حسنی با اشاره به اینکه شانزده اثر اجرایی در جشنواره از بین صد اثر رسیده به جشنواره انتخاب شدند، افزود: در نهایت الان شش کار در بخش خیابانی و ۱۰ کار در بخش صحنه‌ای و غیر متعارف روی صحنه می‌روند.

وی با اشاره به اینکه برگزیده‌های جشنواره از همه بخش‌ها در روز اختتامیه معرفی خواهند شد، توضیح داد: تاکنون یازده دوره جشنواره ملی شهروند در شهر لاهیجان برگزار شده و الان هم که میزبان جشنواره کودک ایثار است، خوشبختانه تماشاگران مشتاق هستند و شهر این آمادگی را دارد که اجرا‌های خیابانی و محیطی در طول سال داشته باشیم. مسئولان شهر، فرماندار و مدیران فرهنگی وزارت فرهنگ و مدیران کل همه تلاش دارند که میزبان خوبی برای این جشنواره باشند. خوشبختانه بنیاد شهید هم اعتبارات لازم را برای جشنواره پیش بینی کرده که از قبل اعتبارات تأمین شده و مجری برپایی هم انجمن هنر‌های نمایشی استان گیلان است.

وی درباره شرایط حضور مردم برای تماشای نمایش‌های جشنواره گفت: مدارس صبح‌ها رایگان می‌توانند اجرا‌ها را ببینند، بعد از ظهر‌ها هم مردم می‌توانند اجرا‌های عموم را به همراه داوران تماشا کنند. اختتامیه جشنواره چهاردهم، تالار مرکزی رشت ساعت ۱۰ صبح خواهد بود.

*تماشاخانه های سیار کانون در جشنواره

همچنین دو تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز‌های ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ هم‌زمان در مناطق کم‌برخوردار و گردش‌پذیر استان گیلان به اجرای برنامه می‌پردازند.

هدف از این حرکت فرهنگی‌هنری ارایه فعالیت‌های هدف‌مند و نشاط‌آفرین و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در «قالب ستاد استانی جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان ایثار» است.

معرفی فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و پژوهشی کانون، اجرای قصه‌گویی، پخش نماهنگ، هنرنمایی مجریان فعال در عرصه کودک و نوجوان و اجرای نمایش، از جمله برنامه‌هایی است که با حضور تماشاخانه‌ها و مراکز سیار این مجموعه فرهنگی اجرایی می‌شود. اجرای این تماشاخانه‌ها صبح روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت، با حضور در شهرستان‌های رودسر و لنگرود آغاز شد و با اجرای نمایش «۹۹-۶۵» و فعالیت‌های فرهنگی همراه بود.

در همین روز، دیگر تماشاخانه سیار کانون به غرب استان گیلان سفر می‌کند و افزون بر اجرای فعالیت‌های کودک و نوجوان محور، نمایش «حیاط‌خانه ما» را به ترتیب در شهرستان فومن و صومعه‌سرا روی صحنه می‌برد.

* پیام قاضی زاده هاشمی به جشنواره عروسکی ایثار

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی معاون رییس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز درپیامی به این جشنواره عنوان کرد: «سومین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و عروسکی ایثار» در حالی به کار خود پایان می‌دهد که مخاطبان اصلی آن گروه سنی حساس کودک و نوجوان هستند و برگزاری این جشنواره نمایشی فرصتی را برای بنیاد شهید و امور ایثارگران فراهم می‌سازد تا با بهره گیری از ظرفیت‌های تئاتر و نمایش چه در قالب صحنه‌ای و چه عروسکی به بیان آرمان ها، زیبایی‌ها و حقایق فرهنگ ایثار، مقاومت، مهربانی و مهرورزی برای نسلی بپردازد که ذهنش، چون لوحی سفید طالب جذب ناگفته‌ها و نادیده‌هاست. برگزاری جشنواره‌های هنری آغازگر گفتمانی هنری و فرهنگی است که با الهام از واقعیت‌ها و تاثیرپذیری از سیره شهدا و ایثارگران، هنرمند و ذهن مخاطب را به یکدیگر پیوند می‌دهد و از عمق این گفتمان آثاری خلق می‌شود که رسالت آرمانخواهی ملت شریف ایران و ارزش‌های والای ایثار، شهادت، مقاومت و از جان‌گذشتگی در مسیر آرمان‌های الهی، اسلامی و انقلابی را بیان می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر