افزایش کوچ اجباری مردم به شهر های بیمشتری تهران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، وضعیت قیمتها در فصل جابجاییها نسبت به زمان مشابه سال قبل تغییر داشته و این نوسان قیمت مانع حفظ سکونت بسیاری از شهروندان در مناطقی که سالها درآن زندگی داشته اند، شده است.
کارشناسان و فعالان بازار مسکن معتقدند؛ اززمانی که بازار به دست دلالان افتاده وضعیت قیمت گذاری این کالای لوکس، سلیقهای و بنا به نظر عدهای خاص شده است.
هادی سرخوش فعال بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا گفت: بسیاری از مردم طی سال های اخیر به دلیل کاهش و یا تثبیت درآمدهایشان در برابر افزایش نرخ تورم مسکن ناگزیر به کوچ اجباری از مناطق زندگیشان به سایر مناطق در تهران شده اند.
این فعال بازار مسکن ادامه داد: تورم بیش از 50 درصدی قیمت مسکن در سال 1401 وضعیت جابجایی شهروندان را بیشتر کرد و موضوع احتمال تورم بیش از نرخ سال گذشته، نگرانی را برای سال جاری افزایش می دهد.
جابجایی زود هنگام مردم در بازار مسکن
سرخوش، موج نوسان قیمت در تمام مناطق تهران را دلیل جابجایی های زود هنگام مردم دانست و گفت: ناترازی درآمد شهروندان تهرانی با افزایش هزینه های مسکن باعث تشدید فشارهای اقتصادی و کاهش سهم بزرگی از سکونت درمناطق مختلف شهر از سبد معیشت مردم شده است.
این فعال بازار مسکن با اشاره به اینکه هجوم مردم به شهرهای حاشیه تهران تا نیمه دوم سال جاری بیش از حد انتظار خواهد بود، گفت: حاشیه تهران تا سال های قبل بی مشتری بود و فکر زندگی در این مناطق برای مردم تهران بسیار سخت بود اما حالا قطعاً در سال جاری تورم مسکن به بخشهای مختلف خواهد رسید و شهرهای اطراف تهران نیز دستخوش گرانی بیشتر مسکن نسبت به سال قبل خواهد شد.
بازار مسکن فقط بازار سرمایه ای است ؟
سرخوش ادامه داد: بازار مسکن فقط بازار سرمایهای برای سرمایه گذاری نیست بلکه یکی از کالاهای اساسی در سبد معیشت مردم است از این رو دلال بازی در این بازار به گونهای گسترده شده که گویا سعی بر حذف آن از لیست ضروریهای مردم است.
او تأکید داشت: نگاه واقع بینانه به تأمین مسکن مورد نیاز مردم اولین اقدام دولتها برای کاهش تنش قیمت در بازار است و در مرحله بعدی، اعتماد و برنامه ریزی به افزایش تولید باید درنظر گرفته شود، موضوعی که در ۵ سال اخیر این بحث خیلی جدی گرفته نشده است.
انتهای پیام/