صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۸ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
بر اساس یافته‌های جدید؛

ابرها نیز حامل باکتری‌های مقاوم به دارو هستند

یافته‌های جدید در مطالعات نشان می‌دهد که ابرها نیز حامل باکتری‌های مقاوم به دارو هستند.
کد خبر : 844437

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان کانادایی و فرانسوی ابر‌های تیره را در افق بالقوه شوم در نظر می‌گیرند، نه به علت اینکه طوفان در راه است، بلکه به دلیل اینکه این ابر‌ها حامل باکتری‌های مقاوم به دارو در فواصل هستند.

فلورنت روسی، نویسنده اصلی این مقاله روز جمعه در یک مصاحبه تلفنی گفت: این باکتری‌ها معمولا روی سطح پوشش گیاهی مانند برگ‌ها یا در خاک زندگی می‌کنند.

وی در ادامه افزود: ما در ادامه دریافتیم که این باکتری‌ها توسط باد به جو منتقل می‌شود و می‌تواند مسافت‌های طولانی را در ابر‌ها و ارتفاعات بالا طی کند. محققان دانشگاه لاوال در شهر کبک و دانشگاه کلرمون اوورگن در مرکز فرانسه ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را از باکتری‌های موجود در نمونه‌های ابر جستجو کردند.

نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از ایستگاه تحقیقاتی جوی در ارتفاع هزار و ۴۶۵ متر بالاتر از سطح دریا و یک آتشفشان خاموش در مرکز فرانسه تهیه شده است. تجزیه‌وتحلیل مه بازیابی‌شده نشان می‌دهد که ۳۳۰ تا بیش از ۳۰ هزار باکتری در هر میلی‌لیتر باران وجود دارد. به‌طور متوسط تقریبا ۸ هزار باکتری در هر میلی‌لیتر باران است.

مقاومت دارویی زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها قرار می‌گیرند و نسبت به آن‌ها ایمنی ایجاد می‌کنند. این مطالعه به عنوان یک نگرانی بهداشتی بزرگ در سراسر جهان تبدیل شده است و درمان عفونت‌های باکتریایی را دشوارتر و در برخی موارد غیرممکن می‌کند، زیرا استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در مراقبت‌های بهداشتی و کشاورزی در حال افزایش است.

این مطالعه هیچ اثری از اثرات انتشار باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک بر سلامتی ارائه نکرد و تخمین زد که ۵ تا ۵۰ درصد از باکتری‌ها زنده و در حال فعالیت هستند.

نویسنده اصلی این مقاله پیشنهاد کرد که خطرات احتمالی بسیار کم است. همچنین وی توضیح داد که جو برای باکتری‌ها بسیار استرس‌زاست و بیشتر باکتری‌های یافت‌شده، باکتری‌های محیطی بودند و برای انسان مضر نیستند؛ بنابراین افراد با خیال آسوده می‌توانند در باران پیاده‌روی کنند.

روسی در پایان افزود: مشخص نیست که ژن‌ها به سایر باکتری‌ها منتقل می‌شوند یا خیر. نظارت جو می‌تواند به شناسایی منابع باکتری‌های مقاوم به دارو مانند آزمایش‌های فاضلاب برای کووید-۱۹ و سایر عوامل بیماری‌زا، به محدود کردن پراکندگی باکتری‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

برچسب ها: ابر طوفان هوا
ارسال نظر