صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
روز جهانی آسم؛

۵ محرک شایع بیماری آسم در فصل تابستان را بشناسید

کارشناسان می‌گویند، در طول تابستان هوای راکد، آلاینده‌ها و گرد و غبار را از حرکت باز‌می‌دارد و همین موضوع منجر به تشدید علائم آسم می‌شود.
کد خبر : 844323

گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر فردی در هر سنی ممکن است به آسم مبتلا شود، اما افراد مبتلا به آلرژی یا افرادی که در معرض دود تنباکو قرار دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند که این شامل دود دست‌دوم (قرارگرفتن در معرض دود شخصی که سیگار می‌کشد) و دود دست سوم (قرارگرفتن در مکان‌هایی که برخی سیگار کشیده‌اند) می‌شود.

آمار‌ها نشان می‌دهد که زنان بیشتر از مردان به آسم مبتلا می‌شوند؛ از آنجایی‌که هوای گرم می‌تواند مجاری تنفسی را باریک و تنگ کرده که درنهایت منجر به تنفس دشوار شود گرمای شدید تابستان می‌تواند برای افراد مبتلا به آسم مضر باشد.

در طول تابستان، هوای راکد، آلاینده‌ها و گرد و غبار را از حرکت باز‌می‌دارد و همین موضوع منجر به تشدید علائم آسم می‌شود. به همین دلیل، سطوح آلودگی هوا نیز می‌تواند در فصل تابستان بالا و بیشتر از فصول دیگر باشد که باز هم شرایط را برای بیماران آسم سخت می‌کند. کارشناسان می‌گویند، اگر فردی مبتلا به بیماری آسم است مهم است که در شرایط نامناسب آب و هوایی در خانه بماند و تنها در صورتی که کیفیت هوا ایمن است از خانه خارج شود. همچنین لازم است این افراد اگر برای کاری بیرون می‌روند، پس از بازگشت استحمام کنند تا گرده‌های نشسته روی پوست یا مو را شست‌و‌شو دهند. تابستان برای افرادی که آسم دارند می‌تواند زمان سختی باشد. باد گرم و روز‌های طولانی تابستان می‌تواند علائمی مانند سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس را در بیماران ایجاد کند. هیتش گور، متخصص ریه در بیمارستان مانیپال پاتیالا می‌گوید: آسم یک بیماری است که قابل درمان نیست و باید با کمک داروها، مدیریت سبک زندگی و با اجتناب از محرک‌هایی که می‌تواند باعث حمله آسم شود، آن را کنترل کرد.

***محرک‌های تابستانی برای افراد مبتلا به آسم

متخصصان و کارشناسان لیستی از محرک‌های تابستانی که منجر به تشدید علائم آسم می‌شود را آورده‌اند:

۱. رطوبت بالا: 

هوای سنگین، راکد و پر از رطوبت می‌تواند تنفس را برای بیماران آسم به چالش بکشد. این بیماران ممکن است احساس کنند که قفسه سینه آن‌ها سفت شده و تنفس کم عمق می‌شود.

۲. آلودگی هوا:

استنشاق آلاینده‌های هوا می‌تواند برای همه افراد خطرناک باشد. به خصوص برای بیماران مبتلا به آسم، قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها می‌تواند به سرعت باعث آسیب به عملکرد ریه و شروع حملات آسم شود.

۳. گرده:

تابستان می‌تواند فرد را با گرده‌ها و آلرژی‌های متفاوتی مواجه کند؛ گرده‌ها و آلرژی‌ها علائم آسم را تحریک می‌کنند و ممکن است فرد مبتلا به تب یونجه شود که می‌تواند کنترل علائم بیماری را حتی بدتر کند.

۴. نیش حشرات:

 نیش حشرات می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شود که علائم آسم را تحریک می‌کند.

۵. آسم ناشی از ورزش:

 با کمک دارو‌ها و اقدامات احتیاطی مناسب، ورزش می‌تواند برای بیماران آسمی بسیار مفید باشد، اما شانس ابتلا به حمله آسم ناشی از انجام ورزش در فصل تابستان به دلیل شرایط آب و هوایی افزایش می‌یابد.

"مدیریت آسم می‌تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص در فصل تابستان که خطر حمله بیماری افزایش می‌یابد. در این مورد، بیمار می‌تواند از متخصصان پزشکی این حوزه کمک بگیرد تا یک برنامه اقدام شخصی ایجاد کند که عوامل خطر عمومی و شرایط فردی را در نظر می‌گیرد. به غیر از این، افراد باید اقدامات احتیاطی بیشتری را برای در امان ماندن از تشدید بیماری آسم در فصل تابستان انجام دهند. استفاده از ماسک در فضای باز، همیشه هیدراته ماندن و همراه داشتن دارو‌ها از جمله این موارد است.

انتهای پیام/

ارسال نظر