صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خالق اثر حذف می شود؟

هنر هوش مصنوعی در مقابل هنرمندان خلاق طبیعی

هوش مصنوعی قادر است در عرض تنها چند ثانیه سبک‌ها و فرم‌های هنری که در طول دهه‌ها توسط هنرمندان مختلف به وجود آمده‌اند را تقلید و کپی کند.
کد خبر : 844051

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هوش مصنوعی قادر است در عرض تنها چند ثانیه سبک‌ها و فرم‌های هنری که در طول دهه‌ها توسط هنرمندان مختلف به وجود آمده‌اند را تقلید و کپی کند. این امر پرسش مهمی را مطرح می‌کند: آیا هوش مصنوعی باعث حذف هنرمندان و هنر خلق شده توسط انسان‌ها خواهد شد؟

به گزارش ایندیا تودی، تحولات اخیر در زمینه هوش مصنوعی دنیا را زیر و رو کرده‌اند. از یک سو، مردم مشتاق بیشتر درباره پتانسیل این فناوری برای تغییر نحوه زندگی و کار کردن بدانند: از سوی دیگر، این فناوری نگرانی‌های جدی زیادی را در عرصه‌های زندگی خصوصی و اخلاقی به وجود آورده است. یکی از اقشار کلیدی که به شدت تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند، هنرمندان هستند.

ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی به گونه‌ای که به هیچ وجه مسبوق به سابقه نیست در حال خلق و تغییرشکل هنر هستند. این منجر به بروز نگرانی‌هایی در میان جامعه هنرمندان شده است، به طوری که هنرمندان متعددی دست به مبارزه قانونی و قضایی با شرکت‌های هوش مصنوعی که سبک‌ها و فرم‌های هنری ایجاد شده در طول دهه‌ها توسط هنرمندان را در عرض تنها چند ثانیه کپی می‌کنند زده‌اند.

برای یک هنرمند، خلق هنر راهی است برای کشف ذهن خود و بعد بیرون ریختن خلاقیت حاصل از آن مهارت، احساسات و تجربیات زنده. پابلو پیکاسو در این خصوص می گوید: «هنر غبار زندگی روزمره را از سر و روی روح می شوید.» هنر خلق کردن از نظر بسیاری از هنرمندان چیزی کمتر از یک تجربه معنوی نیست. بسیاری از فرم‌های هنری از مجسمه سازی گرفته تا نقاشی و هنرهای نمایشی و موسیقی همگی ریشه در تاریخ و فرهنگ سرزمینی که آنها را پدید آورده است دارند.

این چیزی است که شما نمی‌توانید درهنر خلق شده توسط هوش مصنوعی بیابید. با این حال، هوش مصنوعی چندان خالی از حسن هم نیست. طرفدارهای هنر محصول هوش مصنوعی می گویند که هوش مصنوعی هنر را تغییر نمی‌دهد، بلکه به حفظ فرهنگ و ارتقای تجربه افراد کمک می‌کند. چند دولت و دانشگاه در دنیا با شرکت‌های هوش مصنوعی همکاری می‌کنند تا بتوانند برخی لهجه‌ها و عتیقه‌های باستانی را حفظ کنند و نگذارند که نابود شوند.

اما سوال مهمتر این است که آیا هوش مصنوعی باعث حذف هنرمندان و هنر محصول انسانها می‌شود؟ بشر از آغاز تاریخ و تمدن همواره دست به نوآوری زده است، از اولین ابزارهای سنگی گرفته تا کامپیوترهای پرسرعت و هوش مصنوعی همگی نوآوری‌های ذهن بشر هستند.

تاریخ به ما می‌گوید که هیچ اختراعی نتوانسته است بر انسانها غلبه کند و آنها را از میدان حذف کند. بسیاری از ابداعات ارزش افزوده داشتند، سبک و سیاق زندگی کردن را تغییر دادند، زندگی ما را آسانتر کردند و بعد توسط  ابداع بعدی جایگزین شدند. از پر طاوسی که با آن خط می نوشتند تا قلم اپل همواره هنر زندگی را تغییر داده است، اما بنیان خلاقیت بشر همواره ثابت بوده است. هنرمندان می توانند از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار کمکی برای توسعه دایره خلاقیت خود استفاده کنند. درعوض، هوش مصنوعی مهارت‌های خلاق انسان‌ها را بی ارزش می سازد و می‌تواند کاری کند که هنرمندان خلاق‌تر شوند، دایره تخیل خود را وسعت دهند و کارکردهای بیشتری را برای هنرشان طراحی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر