صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
شرکت‌کننده هفدهمین مسابقه ربوکاپ آزاد ایران در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

۸۰ درصد صرفه‌جویی در آب با ربات هوشمند هیدروپونیک

شرکت‌کننده هفدهمین مسابقه بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران گفت: ربات هیدروپونیک موجب صرفه‌جویی در آب می‌شود و برای کشت مناطق خشک روش بسیار مناسبی است.
کد خبر : 843979

برسام مویدزاده، فعال در بخش اقتصادی و الکترونیکی تیم و شرکت‌کننده هفدهمین دوره مسابقه بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این ربات جدید، ربات هیدروپونیک هوشمند نام‌گذاری شده است. در واقع، رشد هیدروپونیک، رشد بدون استفاده از خاک است. گیاه درون یک مایع، ترکیبی از آب و محلول خاص قرار می‌گیرد. این محلول جایگزین مواد مغذی درون خاک است و به رشد بهتر و سریعتر گیاه کمک ویژه‌ای می‌کند.

وی در ادامه افزود: در این ربات ال‌ای‌دی‌های خاصی قرار گرفته است که این ال‌ای‌دی‌ها جایگزین نور خورشید هستند و در مکان‌هایی بدون نور خورشید کاربرد فراوانی دارند. گیاه در مکان‌های بدون نور خورشید می‌تواند رشد کاملی داشته باشد. همچنین گیاه به‌طور معمول روزانه نیاز به هشت ساعت نور خورشید دارد و این ربات با اتصال به وای‌فای می‌تواند ساعت منطقه را به دست آورد. این ربات می‌تواند هشت ساعت زمان را به صورت خودکار تنظیم کند و نور را در طول روز برای گیاه خاموش و روشن کند.

مویدزاده بیان کرد: قطعات واتر لول یا سطح آب نیز در این ربات به‌کار گرفته شده است. این قطعات سطح آب ربات را به افراد نشان می‌دهد. کافی بودن سطح آب موجود در ربات نیز محاسبه می‌شود. یک مانیتور در قسمت جلوی ربات طراحی شده است که با استفاده از شکلک‌های مختلف نشان می‌دهد که ربات آب کافی دارد یا خیر. تعیین سطح آب ربات را با گریه کردن و خنده مشخص می‌کند. در واقع هر سطح آبی را با یک احساس متفاوت به بیننده هشدار می‌دهد.



وی گفت: سنسور دما و رطوبت نیز در این ربات تعبیه شده است که دمای مایع قرارگرفته‌شده را در ربات نشان می‌دهد. همچنین جای قرارگیری مناسب ربات نیز هشدار داده می‌شود. هدف از طراحی این ربات، استفاده در آپارتمان‌ها بود. برای این امر از آلومینیوم استفاده کردیم تا طراحی شکیل و زیبایی داشته باشد.

مویدزاده مطرح کرد: قطعه‌ای در این ربات به‌کار گرفته شده است که وظیفه آن اکسیژن‌رسانی به گیاه و تصفیه مایع است. گیاه بدون دخالت انسان می‌تواند رشد کامل داشته باشد. مایع درون ربات بدون نیاز به تعویض می‌تواند با استفاده از قطعه به‌کار برده‌شده باقی بماند. این روش هوشمند بسیار سریعتر از سایر روش‌های سنتی است. از آنجایی که رشد محصول در این ربات بدون سم و مواد شیمیایی است، گیاه سالم‌تر به رشد خود ادامه می‌دهد و در نهایت محصول باکیفیت‌تری خواهیم داشت.

وی در پایان گفت: این ربات می‌تواند در صنعت نیز کاربرد بسیار زیادی داشته باشد. کار کشاورزان نیز می‌تواند با استفاده از این ربات تسهیل‌تر شود. همچنین اندازه این ربات قابل تغییر است. این محصول مشابه داخلی و خارجی دارد، اما هیچکدام از آن‎‌ها هوشمند نیستند و فرد باید به صورت دستی انجام دهد. ابعاد و سایز آن‌ها نیز با این ربات قابل مقایسه نیست. ۸۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب، از مزیت‌های برجسته دیگر این ربات محسوب می‌شود. این روش کشت برای مناطق خشک بسیار مناسب است.

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر