تشخیص بهموقع بیماری آلزایمر با کنترل فعالیت الکتریکی مغز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیماری آلزایمر و پارکینسون در طول سالیان متمادی ایجاد میشود. تشخیص این دو بیماری آنقدر دیر است که تنها گزینه درمانی برای پزشک معالج، درمان علائم است. متخصصان در این پروژه تلاش میکنند تا بتوانند علائم این دو بیماری را ۱۰ تا ۱۵ سال قبل از شروع علائم اولیه شناسایی کنند. آنها براین باورند، تشخیص علائم این دو بیماری، گزینههای درمانی بهتری را امکانپذیر میکند.
متخصصان بر این باورند که بیماریهای آلزایمر و پارکینسون قبل از آشکاراسازی علائم واضح، در الگوهای خواب اختلالاتی ایجاد میکند. هدف پروژه جدید این است که ببیند آیا میتوان چنین تغییرات آشکاری را توسط یک دستگاه کوچک مانند هدفون شناسایی کنند یا خیر. آنها امیدوارند تا با استفاده از این فناوری بتوانند نسبت به درمان این بیماری خیلی زودتر اقدام کنند.
پروژه چهار ساله «Progression Assessment in Neurodegenerative Disorders of Aging» (ارزیابی پیشرفت در اختلالات عصبی پیری) با همکاری دانشگاه آرهوس دانمارک، دانشگاه Rigshospitalet و شرکت فناوری سلامت T&W Engineering انجام شده و این فناوری حول یک دستگاه آزمایشی به نام «ear-EEG» (الکتروانسفالوگرام) متمرکز شده است.
این هدفون پوشیدنی و طراحیشده توسط آرهوس از نظر فیزیکی بسیار شبیه به یک هدفون استاندارد است، اما با اندازهگیری تغییرات جزئی ولتاژ روی سطح پوست در کانال گوش، فعالیت الکتریکی مغز را کنترل میکند.
این فناوری همچنین مجهز به یک اکسیمتر برای اندازه گیری سطح اکسیژن خون، یک دماسنج برای اندازه گیری دمای بدن و یک میکروفون برای نظارت بر ضربان قلب و تنفس است.
بهطور معمول سیستمهای نظارت بر خواب افراد را ملزم میکند تا چندین شب با اتصال به الکترودهای متعدد در کلینیک سپری کنند، اما این هدفون جدید برخلاف سایر سیستمها عمل میکند و افراد میتوانند در خانههای خود از آن بهره ببرند.
این فناوری نسبت به سیستمهای سنتی انسداد کمتری دارد؛ بنابراین الگوی خواب نرمال و طبیعی فرد پوشاننده را بهتر نشان میدهد. برای انجام این پروژه از افراد داوطلب، مبتلا به بیماری آلزایمر و همچنین سالم استفاده کردند. متخصصان امیدوارند تا با استفاده از این فناوری بتوانند الگوی خواب بیماران را به صورت سالیانه بررسی کنند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/