صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
تحقیقات جدید نشان می‌دهد؛

توسعه درمان‌های دارویی با کشف مکانیسم مقاومت آنتی‌بیوتیکی

محققان مکانیسم مقاومت آنتی‌بیوتیکی را کشف کرده و امیدوارند از این دانش برای توسعه درمان‌های دارویی جدید استفاده کنند.
کد خبر : 843210

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مقاومت آنتی‌بیوتیکی یک مشکل جدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود و احتمال انتقال باکتری‌ها از فردی به فرد دیگر را افزایش می‌دهد. مقاومت ضد میکروبی زمانی اتفاق می‌افتد که پاتوژن‌هایی مانند باکتری‌ها توانایی مقاومت در برابر دارو‌های ضد میکروبی  را که برای کشتن آن‌ها طراحی شده‌اند، ایجاد کنند. حال، محققان بریتانیایی مکانیسم مقاومت آنتی‌بیوتیکی را کشف کرده‌اند و امیدوارند از این دانش برای توسعه درمان‌های دارویی جدید استفاده کنند.

استفاده نادرست و بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها به توسعه باکتری‌های مقاوم به دارو کمک کرده است. باکتری‌های روده دارای زائده‌های رشته مانند نازکی به نام «F-pili» هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد به یکدیگر متصل شوند و بسته‌هایی از ژن‌های مقاومت ضد میکروبی «AMR» را منتقل کنند. به فرآیند انتقال ژن‌های مقاومت ضد میکروبی کونژوگاسیون گفته می‌شود.

افراد تصور می‌کنند که شرایط سخت روده مانند اسیدیته، گرما و تلاطم امکان دارد بر F-pili تأثیر منفی بگذارد و انتقال ژن را دشوارتر کند. با این حال، محققان کالج امپریال لندن دریافته‌اند که این موضوع صحت ندارد. F-pili و توانایی آن‌ها برای انتقال ژن‌های AMR تحت تأثیر شرایط روده قرار نمی‌گیرد و ساختار مولکولی آن‌ها تقویت می‌شود.

Jonasz Patkowski، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «میزان مرگ‌ومیر ناشی از مقاومت ضد میکروبی تا سال ۲۰۵۰ با میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان برابری می‌کند؛ بنابراین به استراتژی‌های جدید برای مبارزه با این روند نیاز فوری داریم.»

بخش اعظم گسترش مقاومت توسط ژن‌های مبادله‌کننده باکتری‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین درک دقیق این فرآیند می‌تواند موجب ایجاد راه‌حل‌های جدید برای قطع این مقاومت شود.

محققان برای فرضیه موجود یک آزمایش ساده طراحی کردند. آن‌ها نمونه‌هایی از Escherichia coli» (E. coli)»، یک باکتری که معمولا در روده بزرگ یافت می‌شود را تکان دادند، در حالی که F-pili را تکان دادند. آن‌ها دریافتند که تحریک این زائده‌ها در واقع کارایی انتقال ژن بین باکتری‌ها را افزایش می‌دهد. نکته مهم این است که آن‌ها دریافتند که باکتری‌های تکان خورده در ابتدا به هم چسبیده و یک بیوفیلم یا نوعی حصار را تشکیل می‌دهند. این حصار تشکیل‌شده از باکتری‌های داخلی در برابر مولکول‌های آنتی‌بیوتیک اطراف محافظت می‌کند.

محققان از انبرک مولکولی برای آزمایش انعطاف پذیری F-pili، درخصوص کشیدن انتهای ساختار استفاده کردند که این آزمایش مشخص کرد که آن‌ها بسیار کشسان هستند و بدون شکستگی به عقب باز می‌گردند. F-pili همچنین از کاربرد هیدروکسید سدیم یا سودا سوزآور، اوره و دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد جان سالم به در برد.

محققان بر این باورند که در حال حاضر آن‌ها نقاط قوت و ضعف F-pili را بهتر درک می‌کنند، می‌توان از این ساختار‌ها برای توسعه سیستم‌های دارورسانی جدید استفاده کرد.

پاتکوفسکی در خصوص این مطالعه جدید می‌گوید؛ «پیدا کردن یک زائده لوله‌ای با چنین خواص قوی سخت است. باکتری‌ها از آن برای انتقال ژن‌ها استفاده می‌کنند، اما اگر بتوانیم این ویژگی‌ها را تقلید کنیم، می‌توانیم از ساختار‌های مشابه برای رساندن دقیق دارو‌ها به جایی که در بدن نیاز است استفاده کنیم.»

انتهای پیام/۳۰۰۴/

انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان ژن
ارسال نظر