بار دیگر یک فیلم پاکستانی به کن رسید
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، الجزیره نوشت، اولین فیلم کارگردانِ پاکستانی، ضرار خان، به نام «در شعله ها» قرار است که ماه آینده در دو هفته کارگردان ها، در مراسمی که موازی با جشنواره فیلم کن برگزار میشود، در فرانسه نمایش داده شود.
** سینمای پاکستان برای دومین سال پیاپی به ریویرای فرانسه باز میگردد
این مراسم، مراسم مستقلی است که موازی با جشنواره فیلم کن در فرانسه برگزار میشود.
سال گذشته، «شاد آباد» سلیم صادق به اولین فیلم پاکستانی تبدیل شد که در جشنواره کن تا به امروز به نمایش درآمده است. این فیلم همچنین برنده جایزه هیئت داوران و نخل کوئیر شد.
«در شعلهها» در میان ۲۰ فیلم بلند و ۱۰ فیلم کوتاهی است که در بخش موازی با جشنواره اصلی نمایش داده میشوند. این بخش اولین بار در سال ۱۹۶۹ تحت عنوان دو هفته کارگردانها افتتاح شد و تحت نظارت اتحادیه کارگردانهای فرانسه فعالیت کرد. این رویداد از ۱۶ تا ۲۷ میبرگزار خواهد شد.
به گفته ضرار خان، اولین فیلم پاکستانی که در دو هفته کارگردانها نمایش داده شد، فیلم «خون حسین» (۱۹۸۰) ساخته جمیل دهلوی بود. این فیلم که به ظلم و ستم حکومت علیه مردم میپرداخت بلافاصله توسط حاکم نظامی پاکستان در آن زمان، ژنرال ضیاالحق، ممنوع اعلام شد.
«در شعلهها» نماینده بازگشت پاکستان به بخش دو هفته کارگردانها بعد از ۴۳ سال میباشد.
ضرار خان اسم مستعار فیلمساز که قبلاً به حمزه بنگاش معروف بود. او که اغلب با عنوان یکی از هیجان انگیزترین فیلمسازهای جوان پاکستان شناخته میشود تاکنون به موفق به دریافت جوایزی از چندین جشنواره بین المللی شده است. از جمله آثار وی میتوان به فیلمهای کوتاه دیا (۲۰۱۸)، ۱۹۷۸ (۲۰۲۰)، سگهای ولگرد شبها بیرون میآیند (۲۰۲۰) و بای (۲۰۲۱) اشاره کرد.
** واقعیت میتواند ترسناکتر از تخیل باشد
به گفته ضرار خان، «در شعلهها» -محصول مشترک کانادا و پاکستان- همچنین اولین فیلم ژانر وحشت جنوب آسیا است که توسط دوهفته کارگردانها انتخاب شده است.
او با اشاره به این که ژانر، ژانر مورد علاقه خودش است، گفت که کارگردان از طریق این ژانر میتواند تجربه منحصر به فرد خود را با مخاطبش درمیان بگذارد. «من معتقدم که این ژانر میتواند ابزار قدرتمندی برای فیلم سازهای جنوب آسیا باشد برای این که بتوانند واقعیتهای زیسته، افسانهها و فولکلور خود را به تصویر بکشند.»
«در شعله ها» ترکیبی از کابوسهای واقعی مردسالاری و نیروهای خیالی است.
در قلب فیلم، یک مادر و دختر (به نامهای فریحا و مریم) وجود دارند که باید با فقدان و اندوه مرگ رئیس خانواده کنار بیایند. فیلم درباره تاب آوری و روح زنده ماندن در زنان و این که چگونه آنها ضمن مبارزه با نیروهای شر اطرافشان در درون یکدیگر نیرو و قدرت مییابند، است.
مانند باقی آثار ضرار خان، «در شعلهها نیز» در کراچی، زادگاه کارگردان فیلم برداری شده است. کارگردان درباره انتخاب این شهر میگوید: «کراچی همیشه مایه شگفتی من خواهد بود. در این فیلم احساسم به این فیلم را نشان دادهام. شهری که میتوانید به راحتی دوستش داشته باشید یا ازش متنفر شوید.»
او همچنین گفت: «با توجه به ماهیت چندپاره صنعت فیلم کنونی پاکستان، امیدوارم که فیلم سازهای بیشتری به تاریخ ما نگاه کنند و از گذشتگانمان یاد بگیرند.»
او همچنین فکر میکند که دنیا باید فیلمهای خیلی بیشتری از پاکستان، هندوستان، نپال، بنگلادش و سری لانکا ببیند. «سینمای جنوب آسیا حرفهای زیادی برای گفتن دارد.»
انتهای پیام/