صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵

طرح سلامت و تست غربال‌گری قند خون و فشار خون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان انجام شد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان به مناسبت هفته هلال احمر، صلیب سرخ و بیماری‌های خاص و صعب العلاج- ۱۸ الی ۲۴ اردیبهشت- با مشارکت حوزه معاونت دانشجویی، فرهنگی و گروه پرستاری و همکاری کانون هلال احمر دانشجویی، طرح سلامت را برای کارکنان، استادان، دانشجویان و مراجعان خارج از دانشگاه برگزار کرد.
کد خبر : 84308

معاون دانشجویی، فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «از آنجایی که مشغله کاری کارکنان و استادان زیاد است و فرصت زیادی برای کنترل سلامت خود ندارند، ‌ حوزه معاونت دانشجویی با همکاری و مشارکت گروه پرستاری و کانون دانشجویی هلال احمر، ایستگاه طرح سلامت، برپا کرد که با استقبال بی‌نظیر و پرشور کارکنان و دانشجویان روبرو شد.»


رجب فخرائیان افزود: «در این طرح از دانشجویان رشته پرستاری ترم‌های ۷ و ۸ کمک گرفته شد تا اندازه‌گیری فشار خون و تست قند خون را انجام دهند و به کسانی که دارای نتیجه خط قرمز بودند برای درمان و پیگیری بیشتر، ‌تذکر داده شد.»


فخرائیان دربارهٔ میزان استقبال دانشجویان و کارکنان گفت: «حدود 500 نفر از دانشجویان و کارکنان مورد سنجش قند خون و فشار خون قرار گرفتند که با رضایت خاطر مراجعان همراه بوده است. به‌طوری که مراجعان از اینکه آزمایشگاه به محل کارشان آمده است بسیار مسرور بودند.»


کار‌شناس امور بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان درباره این طرح به آنا گفت: «از آنجایی که دیابت جزء بیماری‌های صعب‌العلاج است و با تست قند خون به راحتی قابل تشخیص و سپس پیگیری است. طرح سلامت با هدف اسکرینینگ یا غربال‌گری اندازه‌گیری فشار خون و قند خون در دونوبت صبح و عصر انجام می‌شود.»


نیره نیکوئیان ادامه داد: «آزمایش قند خون باید به‌صورت ناشتا انجام شود اما در صورت ناشتا نبودن هم شاخص‌های خاصی برای سنجش قند خون وجود دارد. میزان قند خون در حالت ناشتا بین ۷۰-۱۱۰ طبیعی است و غیر ناشتا یعنی تا ۲ ساعت بعد از صبحانه تا ۲۰۰ قابل قبول است و میزان قند خون حتی یک بار بیش از ۲۰۰، دیابت به‌ حساب می‌آید.»


وی افزود: «دیابت شامل سه نوع است؛ دیابت نوع اول، ‌افراد کمتر از ۳۰ سال را دربر می‌گیرد و عامل ‍‍ژنتیکی و وراثتی دارد و با تزریق انسولین میزان قند خون تنظیم می‌شود. دیابت نوع دوم به افراد بالای ۳۰ سال که شاخص قند آنها بیش از ۲۰۰ باشد، گویند که در اثر رژیم نامناسب غذایی، عادت‌های بد غذایی، استرس و فشارهای عصبی ایجاد می‌شود. دیابت نوع سوم که به دیابت حاملگی موسوم است، همان‌طور که از نامش پیداست در دوره بارداری ممکن است رخ دهد که به دلیل کاهش سطح ایمنی بدن مادر و نیز تغییرات هورمونی بدن زن، برخی از مادران در دوران بارداری دچار دیابت حاملگی می‌شوند که معمولا پس از زایمان این عارضه برطرف می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر