صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۸ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲
مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

علت دیر رسیدن و نیامدن اورژانس اجتماعی چیست؟

مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور به چرایی عدم مراجعه عوامل اورژانس اجتماعی یا دیر رسیدن آن‌ها پس از تماس مردم، پاسخ داد.
کد خبر : 842215

محمدرضا حیدرهایی مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، اظهار کرد: خانه‌های امن با مجوز سازمان بهزیستی کشور تاسیس می‌شوند و در حال حاضر ۲۸ خانه امن در کشور وجود دارد و ۲۰ مرکز غیر دولتی و ۸ مرکز دولتی است. 

وی اضافه کرد: از آنجایی که قرار شده است از خیرین هم در مدیریت و راه اندازی خانه‌های امن سازمان بهزیستی کشور کمک بگیریم، بخشی از امور مربوط به زنان در خانه‌های امن را برون سپاری کرده و هم اکنون از یک تعداد خانه امن غیر دولتی هم خدمت می‌گیریم و البته با نظارت مستمر سازمان بهزیستی در کشور فعالیت می‌کنند و کارشناسان ما به طور مستمر سرکشی و نظارت کرده و پرونده مرتبط با مددجویان را مشاهده می‌کنند که مشکلی پیش نیاید. 

مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در تهران فقط یک خانه امن داریم و مراکز مختلف دیگری مثل مراکز مداخله در بحران را وجود دارند و اگر مدل پیش بیمارستانی ببینیم این مراکز مثل اورژانس پیش بیمارستانی هستند و خدمات روانشناسی، مددکاری، نگهداری و ... در مراکز مداخله در بحران به زنان آسیب دیده و در معرض آسیب ارائه می‌شود و سعی این مراکز این است که مشکلات را در همانجا حل و فصل کنند. 

حیدرهایی همچنین یادآور شد: در حال حاضر ۲۵۰ مرکز مداخله در بحران در کشور فعالیت دارند و ما در هر جایی که یک اورژانس اجتماعی در مراکز استان‌ها داریم یک مرکز مداخله در بحران فعال هم داریم و خدمات نگهداری موقت را ارائه می‌دهیم. 

وی تصریح کرد: مجوزهای ما طوری است که مراکز مداخله در بحران تا ۲۱ روز هم بتوانند زنان آسیب دیده و یا در معرض آسیب را نگهداری کنند و البته ممکن است گاهی افراد مراجعه کننده قبل از ۲۱ روز از مرکز ترخیص شده و پس از ترخیص هم شرایط فرد آسیب دیده را پیگیری می‌کنیم و در صورت عدم حل شدن مشکل با دستور قاضی باز هم فرد مورد نظر را در مرکز نگهداری می‌کنیم.  

**ضرورت افزایش تبلیغات رسانه‌ای برای آشنایی با اورژانس اجتماعی! 

مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: متغیرهای زیادی در آمارهای ما در بالا و پایین شدن اورژانس اجتماعی (مثل شرایط پیش آمده در اوایل شیوع بیماری کرونا) وجود دارد برای اینکه جو جامعه متشنج نشود خیلی مایل به دادن آمار نیستیم؛ فراگیر شدن آمار مربوط به مراجعه کنندگان به اورژانس اجتماعی را بیشتر کرد و در کنار آن اطلاع رسانی هایی که ما در بهزیستی درباره اورژانس اجتماعی انجام دادیم تماس با این مجموعه را افزایش داد. 

وی با اشاره به افزایش عملیات‌های انجام شده توسط اورژانس اجتماعی از شیوع بیماری کرونا به بعد یادآور شد: با فراگیری پاندمی کرونا بسیاری از مردها شغل خود را از دست دادند و خانه نشین شده و این خانه نشینی و مشکلات اقتصادی ناشی از آن فشار روانی را بیشتر و نزاع‌های خانوادگی را افزایش داده و در نهایت تعداد عملیات‌های ما را هم در اورژانس اجتماعی کشور بیشتر کرد. 

حیدرهایی در ادامه تصریح کرد: تبلیغات سازمان بهزیستی کشور تا کنون برای معرفی هر چه بهتر اورژانس اجتماعی به مردم قطعا کافی نبوده است و یکی از مشکلات ما عدم همراهی برخی رسانه‌ها مثل صدا و سیما است که علی رغم اینکه بر اساس‌ قانون موظف به اطلاع رسانی و آموزش شهروندان در خصوص اورژانس اجتماعی هستند، هر وقت به سراغ صدا و سیما رفته‌ایم باید هزینه تبلیغات مرتبط با این قبیل اطلاع رسانی ها را پرداخت کنیم و این هزینه‌ها هزینه‌های گزافی است که در بودجه سنواتی ما کمتر دیده شده و البته در یکسال و نیم گذشته رغبت صدا و سیما نسبت به این اطلاع رسانی ها بیشتر شده است. 

وی همچنین یادآور شد: هر چقدر در موضوعات آسیب‌های اجتماعی ما اطلاع رسانی و تبلیغات داشته باشیم باز هم کم است و جای خالی آن احساس می‌شود و مردم و به ویژه زنان هر چه به حقوق شهروندی خود آگاه‌تر می‌شوند زندگی راحت‌تری دارند و آسیبهای مرتبط نیز با این روند کاهش پیدا خواهد کرد و تحقق این مسئله مستلزم آگاه سازی هر چه بیشتر مردم با اورژانس اجتماعی و نقش و جایگاه آن در مواردی است که فردی در معرض خشونت یا یکی از دیگر از انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارد.

اضافه شدن ۱۲۰ خودرو به ناوگان اورژانس اجتماعی 

مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به چرایی عدم مراجعه عوامل اورژانس اجتماعی یا دیر رسیدن آن‌ها پس از تماس مردم، خاطرنشان کرد: مجموع خودروهایی که در حال حاضر در اختیار اورژانس اجتماعی کشور است ۳۰۰ خودروی ون و ۲۰۰ خودروی سواری را شامل می‌شود که البته از خودروهای سواری بیشتر در تایم‌های اداری استفاده می‌شود و مجموع ظرفیت ما در بحث نقلیه و خودرویی ۵۰۰ خودرو در کل کشور است و خب این تعداد خودرو براز اورژانس اجتماعی کم است.  

حیدرهایی تاکید کرد: مجموع خودروهای اورژانس اجتماعی در استان تهران برای مداخلات در همسر آزاری، کودک آزاری و ... کلا ۱۵ خودرو است و عملیات‌های مربوطه هم زمان بر هستند و علت دیر رسیدن و یا عدم مراجعه اورژانس اجتماعی نداشتن نیرو و تجهیزات مورد نیاز مثل خودرو است. 

وی اضافه کرد: قرار بوده است که دولت از اعتبارات سال ۱۴۰۱ مبلغی را برای تقویت لجستیکی اورژانس اجتماعی در اختيار ما بگذارد و پیگیری‌های در این خصوص در حال انجام است و امیدوارم از محل اعتبارات ۱۴۰۱ جهت ۱۲۰ دستگاه خودروی جدید برای اورژانس اجتماعی پرداخت شود و اگر چه با افزوده شدن این تعداد خودرو باز هم کمبود داریم اما باز هم مرهمی برای انجام و ادامه کار در این حیطه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر