نگرانی معدنی ها از موج جدید تورم قیمت محصولات
سعید صمدی، رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به اینکه چشم انداز سال جاری حوزه معدن را چطور پیش بینی میکنید، گفت: برخی از معادن محصولات تولید میکنند که در بخش مسکن و پروژههای عمرانی استفاده میشوند. برآورد شرایط تولید مسکن و طرحهای عمرانی کشور در سال جاری مبین این نکته است که رونق چندانی را در این دو بخش شاهد نیستیم؛ چرا که دولت بودجه چندانی را به این بخش تزریق نمیکند و از سویی دیگر بخش خصوصی نیز رغبتی برای ورود به این حوزه ندارد.
وی ادامه داد: در بخشی از محصولات معدنی که در حوزه مسکن و طرحهای عمرانی مورد استفاده هستند، میتوان گفت در سال جاری شرایط مطلوب نیست و قطعاً با ادامه سیاستهای گذشته محصولات معدنی دستخوش نوسان قیمت و تورم خواهد شد.
قیمت محصولات معدنی تابع تغییرات بین المللی است
دبیر انجمن زغال سنگ ایران با اشاره به اینکه بخش دیگری از محصولات معدنی مربوط به حوزه کانیهای فلزی است، افزود: این محصولات اغلب تابع تغییرات بین المللی است و نرخهای جهانی پیروی میکنند. البته نرخ فولاد در اسفند سال گذشته حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد کاهش را تجربه کرد. از آنجایی که این محصولات در قامت محصولات مادر، محصولات زنجیره وابسته دارند، به تبع کاهش قیمت اصلی، محصولات وابسته آنها نیز کاهش مییابد.
به گفته صمدی، دولت قیمت بسیاری از محصولات معدنی از جمله فولاد را به طور مصنوعی کاهش داد؛ بنابراین میتوان گفت ورود به حوزه توسعه و تولید فولاد و سایر کانیهای فلزی، اقتصاد توجیه پذیری ندارد.
ارز نیمایی دربخش معدن توزیع رانت دارد
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه قرار بود ارز نیمایی حذف شود، اظهار داشت: دلار نیمایی یک رانت قطعی و به ضرر فعالان حوزه معدن است. دولت اگر قصد توزیع رانت دارد، بهتر است این خسارت را از جیب خود بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه دولت با صراحت اعلام کرده است که امسال قصد کاهش تورم را دارد، تصریح کرد: این گزاره اعلامی دولت به این معنا است که امسال بیشترین دخالت در امور اقتصادی را دارد و این دخالت به معنای مصنوعی و غیر واقعی شدن قیمتها است.
انتهای پیام/