صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۲
گزارش اندیشکده اقلیم و انرژی:

افزایش تولید انرژی‌ خورشیدی با گرمایش جهانی مبارزه می‌کند

نتایج منتشر شده از یک گزارش نشان می‌دهد، افزایش تولید انرژی‌های بادی و خورشیدی به کاهش تولید برق و به دنبال آن انتشار دی‌اکسید کربن کمک و می‌تواند روند گرمایش جهانی را کُند کند.
کد خبر : 841578

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس گزارشی که توسط  اندیشکده اقلیم و انرژی "Ember" روز چهارشنبه منتشر شد، انرژی بادی و خورشیدی در سال گذشته ۱۲ درصد از تولید برق جهان را به ثبت رساندند که در مقایسه با سال ۲۰۲۱ با ۲ درصد افزایش مواجه بوده است و ادامه این روند می‌تواند روند گرمایش جهانی را کُند و درنهایت معکوس کند.

گزارش اندیشکده مستقل اقلیم و انرژی Ember می‌گوید که سال گذشته می‌توانست اوج انتشار گاز‌های گلخانه‌ای از بخش برق را که بزرگ‌ترین منبع دی‌اکسید کربن (CO۲) برای گرم شدن سیاره‌ها در سراسر جهان است، مشخص کند.

در بررسی سالانه جهانی، این نهاد داده‌های بخش انرژی ۷۸ کشور را مورد مطالعه قرار داد که نشان دهنده ۹۳ درصد تقاضای برق جهانی است.

اندیشکده مستقل اقلیم و انرژی به این نتیجه رسید که همه منابع انرژی تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای در مجموع ۳۹ درصد از تولید جهانی انرژی را در سال گذشته تشکیل دادند که سهم انرژی خورشیدی ۲۴ درصد و بادی ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

کارشناسان می‌گویند، انرژی تجدید پذیر انرژی تولید شده از منابعی مانند خورشید و باد است که به طور طبیعی دوباره جایگزین می‌شوند و تمام نمی‌شوند؛ از انرژی‌های تجدید پذیر می‌توان برای تولید برق، گرمایش و سرمایش آب و حمل و نقل استفاده کرد.

رشد انرژی بادی و خورشیدی در سال اخیر میلادی ۸۰ درصد از افزایش تقاضای جهانی برق را برآورده کرد. علیرغم بحران جهانی گاز و این موضوع که برخی کشور‌ها برای تامین تقاضا از نیروگاه‌های قدیمی زغال سنگ استفاده می‌کنند، تولید زغال سنگ ۱.۱ درصد رشد داشته است، در حالی که تولید برق با سوخت گاز ۰.۲ درصد کاهش یافته زیرا قیمت‌های بالا استفاده از این نیروگاه را گران‌تر کرده است. 

براساس داده‌هاس منتشر شده در حالی که انتشار CO۲ از بخش برق در سال گذشته ۱.۳ درصد افزایش یافت، رشد باد و خورشید این افزایش را کاهش داد. 

در این گزارش آمده است که اگر تمام نیاز به الکتریسیته با تولید انرژی بادی و خورشیدی به جای سوخت‌های فسیلی تامین می‌شد، انتشار این بخش در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ درصد بیشتر می‌شد. با فرض رشد متوسط در تقاضای برق و انرژی پاک، Ember پیش‌بینی می‌کند که تولید سوخت فسیلی در سال جاری ۰.۳ درصد کاهش می‌یابد و به دنبال آن در سال‌های بعد با افزایش بیشتر انرژی بادی و خورشیدی با کاهش بیشتری مواجه می‌شود‌.

از آنجایی که بخش برق منبع اصلی انتشار CO۲ است، آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید، لازم است کاهش تولید این بخش در صنعت به اولین بخش تبدیل شود که تا سال ۲۰۴۰ به صفر خالص می‌رسد و این بدان معناست که باد و خورشید باید تا ۷ سال آینده ۴۱ درصد از تولید برق جهانی برسند. 

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد که منابع بدون کربن بیش از ۴۰ درصد از کل تولید انرژی آمریکا را در سال ۲۰۲۲ تامین کرده‌اند. این یک رکورد تاریخی برای انرژی پاک در آمریکاست. این رقم ترکیبی از تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی، بادی، آبی و انرژی هسته‌ای است. انرژی هسته‌ای و آبی در سطوح مشابه سال‌های گذشته باقی مانده است، بنابراین بیشتر این افزایش از طریق باد و خورشید حاصل می‌شود

انتهای پیام/

ارسال نظر