صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۹ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
آرزویی که توسط دانش‌بنیان‌ها محقق شد؛

۱۰۰ متر در ۱۲ ثانیه؛ دویدن معلولان با پنجه‌های کربنی ایرانی

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولیدکننده پنجه‌های کربنی در ایران می‌گوید: با استفاده از پنجه‌های کربنی ایران ساخت دویدن برا معلولان آرزو نیست و افرادی که هر دوپای خود را از دست داده‌اند می‌توانند ۱۰۰ متر را در عرض ۱۲ ثانیه بدوند.
کد خبر : 841174

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، مادر جلو دوربین اشک می‌ریخت و می‌گفت با وجود تحریم‌ها، دیگر دیدن دویدن و راه رفتن فرزندش برایش تبدیل به آرزویی دست نیافتنی شده است. چندسالی بود که با وضع تحریم‌‌های جدید علیه ایران، معلولین و جانبازانی که از قطع عضو رنج می‌بردند دیگر به پروتزهای کربنی دسترسی نداشتند. همین نیاز بود که باعث شد محققان و متخصصان یک شرکت دانش بنیان وارد میدان شوند تا با بومی‌سازی این محصول پیشرفته، معلولان و جانبازان قطع پا بتوانند لذت راه رفتن و دویدن را تجربه کنند.

این شرکت دانش‌بنیان که حالا به رقیبی قدرتمند برای شرکت‌های بزرگ تولیدکننده پنجه‌های کربنی تبدیل شده است، ایران را در جایگاه  چهارمین کشور دارنده دانش فنی تولید این پروتزها قرار داده است.از این رو به سراغ «حمیدرضا مقاره عابد» مدیرعامل شرکت دانش بنیان کامپوزیت گستر سپاهان رفتیم و با او درباره ویژگی‌های این محصول دانش‌بنیان، مزیت‌های آن نسبت به نمونه‌های وارداتی و چالش‌های پیشروی این فعال فناور گفتگو کردیم. در ادامه متن کامل این گفتگو را می‌خوانید:

**با پنجه‌های کربنی ایرانی دیگر دویدن معلولان آرزو نیست

مقاره عابد مدیرعامل این شرکت دانش بنیان که در زمینه تولید پنجه‌های کربنی فعالیت می‌کند گفت: رسالت شرکت ما این بود که بتوانیم زندگی افراد معلول و جانباز را به لحاظ محدودیت‌های حرکتی که دارند کاهش دهیم، به طوری که بتوانند به جامعه برگردند و فعالیت‌های روزمره و ورزشی خود را انجام دهند.

این پنجه‌ها با توجه به انعطافی که دارند عملکردی بسیار نزدیک به مچ پا دارند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای افراد قطع پا باشند.

وی با اشاره به کاربرد و بازار هدف این محصول فناورانه توضیح داد: این پنجه‌ها برای افراد قطع پا استفاده می‌شود و جایگزین مچ پا است. تفاوت و مزیت اصلی این محصول نسبت به نسل‌های قدیمی‌تر این است که این پنجه‌ها با توجه به انعطافی که دارند عملکردی بسیار نزدیک به مچ پا دارند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای افراد قطع پا باشند.

**ایران، چهارمین کشور تولیدکننده پنجه‌های ورزشی

این فعال فناور با اشاره به پیشگامی متخصصان ایرانی در دستیابی به دانش فنی تولید پنجه‌های کربنی به عنوان چهارمین کشوردنیا توضیح داد: همه ما وقتی بچه بودیم آرزو داشتیم که خلبان شویم، وقتی کسی قطع پا می‌شود یکی از آرزو‌های دست نیافتنی اش دویدن است. به همین دلیل ما بر روی پنجه‌های ورزشی متمرکز شدیم و به عنوان چهارمین کشور در دنیا موفق شدیم که این پنجه‌های ورزشی را با قیمتی و کیفیتی بسیار مناسب در داخل کشور تولید کنیم.

با استفاده از پنجه‌های کربنی ایران ساخت افرادی که هر دوپای خود را از دست داده‌اند می‌توانند 100 متر را در عرض 12 ثانیه بدوند.

مقاره عابد در ادامه افزود: پنجه‌های ورزشی یکی از خاص‌ترین و پیشرفته‌ترین محصولات ما هستند. خوشبختانه در حال حاضردر کشور ما افرادی هستند که هر دو پای خود را از دست داده اند و حالا با این پنجه‌های کربنی ۱۰۰ متر را تنها در ۱۲ ثانیه می‌دوند. حالا دیگر کودکانی که به دلیل مشکلات مادر زادی پای خود را از دست داده‌اند با استفاده ازاین محصول می‌توانند بدوند و فعالیت‌های ورزشی خود را داشته باشند. 

**معلولان قطع پا را بیمه کنید

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیمه نبودن افراد قطع پا را یکی از چالش‌های پیشروی خود در توسعه و بهبود پنجه‌های کربنی دانست و توضیح داد: پنجه‌های کربنی ما این امکان را دارند که پیشرفته‌تر شوند، اما متاسفانه یکی از مشکلات اصلی ما نداشتن بیمه افراد قطع پا است. با توجه به این که پنجه‌های کربنی یک محصول هایتک هستند و قسمتی از مواد اولیه آن از خارج کشور تامین می‌شود، قیمت محصولات ما با افزایش قیمت ارز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی درادامه افزود: ما در صورتی می‌توانیم این محصولات را بهبود دهیم و پیشرفته‌تر کنیم که توان خرید آن از طرف جامعه هدف ما وجود داشته باشد. از آنجایی که این افراد بیمه نیستند نمی‌توانند محصولات ما را به راحتی تهیه کنند.

مقاره عابد درخصوص محصولات فناورانه این شرکت دانش بنیان گفت: از طرفی افراد قطع پا به قطعات و تجهیزات دیگری نیز نیاز دارد که درحال تحقیق و توسعه روی این تجهیزات هستیم.

**رفع نیازکشور با یک پنجم قیمت نمونه وارداتی

این فعال فناور یکی از مهمترین مزیت‌های پنجه‌های کربنی ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی را قیمت این محصول عنوان کرد و گفت:درحال حاضر نمونه خارجی پنجه‌های کربنی ۱۵۰۰ دلار است. درحالی که ما توانسته این محصول را با قیمت حدود یک پنجم نمونه وارداتی و به قیمت ۱۸ میلیون تومان به بازار عرضه کنیم که با توجه به شرایط ارزی کشور تفاوت بسیار معنا داری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر