صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
دهقانی فیروزآبادی:

راهکارهای نوآورانه تأمین مالی حامی شرکت‌های نوپا می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور عنوان کرد: نوآوری در مدل‌های تأمین مالی، ضمانت‌ها و وثایق می‌تواند هموارکننده راه ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا باشد.
کد خبر : 840979

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تفاهم نامه همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق‌های ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک و ضمانت تعاون برای دریافت تسهیلات ضمانت‌های تعهد پرداخت امضا شد.

این تفاهم نامه همکاری صبح امروز و با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، توسط علی وحدت رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، البرز محمدی مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و محمد حسن مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد.

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در آیین امضای این تفاهم‌نامه سه جانبه، با اشاره به ضرورت اتخاذ راهکار‌های نوآورانه به منظور تامین مالی شرکت‌ها عنوان کرد: اتفاقاتی از این دست که نوآوری را در مدل‌های تامین مالی، ضمانت‌ها و وثایق برای شرکت‌های دانش‌بنیان دنبال می‌کند، می‌تواند هموار کننده راه ایجاد شرکت‌ها دانش‌بنیان نوپا و نویدبخش فعالانی باشد که می‌خواهند در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان گام بگذارند.

دهقانی با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب امسال در سخنان خود توجه تازه‌ای به دانش بنیان‌ها داشتند، ادامه داد: این سخنان حتی نسبت به سخنان سال گذشته ایشان، راهبرد‌ها و دستورات بیش‌تری داشت. سخنان سال گذشته عمدتا بر مبنای ماهیت و تعریف شرکت‌های دانش‌بنیان بود، اما امسال راهبرد‌های جدیدی مورد توجه قرار گرفت و ایشان تاکید داشتند اقتصاد متحول نخواهد شد مگر این که به بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، اعتماد بلندنظرانه‌تری شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری ادامه داد: رهبری در بیانات خود، نخستین مصداق از اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی و حائز رشد را شرکت‌های دانش بنیان ذکر و حتی دستور فرمودند که ساختارسازی و اطلاع رسانی برای مشارکت مردم در اقتصاد ایجاد شود. این موضوع مهمی است و نشان می‌دهد که شرکت‌های دانش‌بنیان حائز جایگاهی فراتر از تعدادی بنگاه اقتصادی در کشور یافته‌اند، به طوری که اگر تا سال‌های قبل موضوع علم، فناوری، و اقتصاد دانش بنیان یک مقوله تزیینی و تجملاتی به نظر می‌رسید امروز جایگاهی یافته است که به عنوان تنها راه نجات اقتصاد کشور شناخته می‌شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به نقش آفرینی اقتصاد مبتنی بر نوآوری و مغز افزار در گردنه‌های سخت اقتصادی عنوان کرد: شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌اند اهمیت و اثرمندی خود را نشان دهند و این موضوع، در حوزه‌های اقتصادی نشان از نقش راهبردی این شرکت‌ها و ضرورت حمایت از آن‌ها دارد.

دهقانی، یکی از لازمه‌ها برای اثرگذاری هرچه بیش‌تر اقتصاد دانش‌بنیان در زندگی مردم را ایجاد بستر‌های مساعد برای شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان جدید دانست و افزود: یکی از اولویت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان جدیدی است که در تعریف و دسته بندی جدید از این شرکت‌ها تحت عنوان دانش بنیان نوپا شناخته می‌شوند. این شرکت‌ها در حقیقت جوانه‌های شکل گیری درختان مثمر در زیست بوم دانش بنیان هستند. از قضا حمایت و تسهیل سازوکار‌های مالی برای این شرکت‌ها، بسیار حساس‌تر از توجه به سایر شرکت‌هایی است که به رشد و بلوغ کافی رسیده‌اند.

وی افزود: لذا در این دوره یکی از برنامه‌های معاونت علمی زمینه سازی برا تشویق مردم و دانشگاهیان و فناوران به شرکت‌های دانش بنیان است و به ابزار‌های تسهیل این مسیر از جمله با کمک به تامین مالی در دستور کار قرار دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با تاکید بر تمهید سازوکار‌های متناسب با ارزش‌های نامشهود و دارایی‌های فکری شرکت‌های دانش‌بنیان در ساختار‌های بزرگ تامین مالی از جمله بانک‌ها گفت: دارایی‌های نامشهود شرکت‌های دانش بنیان بعضا چندین برابر دارایی‌های مشهود سایر شرکت‌های بزرگ است، اما از آن‌جایی‌که نظامی ساختارمند و مشخص، برای ارزش‌گذاری چنین دارایی‌هایی در نظام بانکی کشور وجود ندارد، باید به سمت اصلاح این ساختار ارزش‌گذاری و ارزیابی برویم. صندوق‌های سرمایه گذاری به دلیل ساختار منعطف‌تر خود، می‌توانند کارایی بهتری در این ارزش‌گذاری و سرمایه‌گذاری داشته باشند و در صورت ایفای این سهم می‌توان انتظار داشت که سایر ساختار‌های مالی از جمله بانک‌ها نیز در این ساختار حمایتی نقش خود را به درستی ایفا کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر