صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
گفتگو/ تحریم‌ها محدودیت خاصی ایجاد نمی‌کند

ایران از ابزار چانه‌زنی قوی در مذاکرات هسته‌ای برخوردار است

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد که سطح غنی‌سازی، حجم ذخایر غنی‌سازی یا تجهیزات آن مانند تعداد سانتریفیوژها و آبشارها، همه ابزاری برای مذاکرات بوده و دست برتر را به ایران می‌دهد.
کد خبر : 840931

«حمیدرضا غلامزاده» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص پیشرفت صنعت هسته‌ای کشورمان علیرغم فشارها و تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ایران، گفت: صنعت هسته‌ای ایران، توسعه خود را قبل از تحریم‌ها عملاً انجام داده بود و به دلیل اینکه خودکفا هم شده، تحریم‌ها عملا روی آن بی‌اثر است و محدودیت خاصی روی صنعت هسته‌ای ما ایجاد نمی‌کند‌.

وی افزود: تحریم‌ها اساسا محدودیت خاصی روی برنامه هسته‌ای ما نه می‌تواند وارد کند و نه وارد کرده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص تاثیر پیشرفت صنعت هسته‌ای در مذاکرات لغو تحریم‌ها،تاکید کرد: تجربه‌ای که داشتیم این بود که آنها تصور می‌کردند ما به غنی سازی ۲۰ درصد نمی‌رسیم و بعد فکر کردند به ۶۰ درصد نمی‌رسیم، شاید بتوان گفت نقطه اوج ماجرا همان ۲۰ درصد است.

غلامزاده اضافه کرد: پیش از این چنین اتفاقی افتاد. وقتی به غنی سازی ۲۰ درصد رسیدیم، توانستیم از این موضوع به عنوان یک ابزار مذاکراتی و چانه‌زنی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه درحال حاضر، چه به لحاظ سطح غنی‌سازی و چه به لحاظ حجم ذخایر اورانیوم غنی شده، عملا می‌توانیم از این فضا استفاده کنیم،گفت: اگر طرف مقابل هم برای بازگشت به مذاکرات احساس ضرورت کند و هم برای اینکه اگر بخواهیم در هر زمینه‌ای عقب‌نشینی کنیم به ازای آن امتیازی می‌گیریم.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: به این وسیله ابزار چانه‌زنی ما در مذاکرات تقویت می‌شود و بالا می‌رود به خاطر همین موضوع هم سطح غنی سازی و هم سطح میزان ذخایر غنی سازی یا تجهیزات آن، مانند تعداد سانتیرفیوژها و تعداد آبشارها، می‌تواند ابزاری برای مذاکرات باشد.

غلامزاده در خصوص کاربرد صنعت هسته‌ای کشورمان، گفت: یکی از کاربردهای اصلی این صنعت بحث پزشکی است که بسیار مهم است. بقیه کاربردها در حوزه کشاورزی یا دیگر حوزه‌های صنعتی می‌تواند کُمک مان کند.

وی تاکید کرد: کشور ما از ابتدای پرونده هسته‌ای یک رویکرد راهبردی کلان در این موضوع داشت که فارق از حرف دولت‌ها بوده است، انرژی هسته‌ای رویکرد نظام بوده و به همین دلیل همیشه در این نگاه راهبرد مسیر، روشن بوده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه حتی با اختلال‌هایی که ایجاد کردند، مانند سرقت‌ها، ترورها و تهدیدها عملا نتوانستند راه را مسدود کنند و این پیام را ما مدت‌ها پیش مخابره کردیم که این مسیر برای ایران بدون توقف است،افزود: کاربرد صلح آمیز هسته‌ای برای ایران یک مسئله‌ی مهم و اساسی و راهبردی است و به هیچ دلیل در این حوزه کوتاه نمی‌آید، حتی اگر تحت فشار قرار بگیرد.

غلامزاده تاکید کرد: علیرغم همه این موضوعات، ایران در بهره‌مندی از حق مسالمت آمیز و بدیهی خود و همچنین استفاده از یکی از فناوری‌های مُدرن و پاک راسخ است.

انتهای پیام/

ارسال نظر