صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۶ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
با این مدیریت بودجه کل کشور هم بدهی‌های استقلال را تمام نمی‌کند

آشتیانی: حاصل مدیریت افراد پرمدعا در استقلال مشخص شد/ فتح‌الله‌زاده ۳ جزء یک صورت مالی را نمی‌داند

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال گفت: حاصل مدیریت افراد پرمدعایی که دم از مدیریت ورزشی می‌زدند مقابل مردم عیان شد تا بدانند حاصل آن‌ها سررشته‌ای از مدیریت هم ندارند.
کد خبر : 840127

امیررضا واعظ آشتیانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در واکنش به مناظره تلویزیونی حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی و علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل باشگاه استقلال اظهار داشت: مباحثی که از سوی قربان زاده مطرح شد خیلی متقن و با ادله انجام شد و طبیعی بود طرف مقابل حرفی برای گفتن نداشته باشد. بار‌ها و بار‌ها گفته بودیم هیات مدیره وظایف خود را نمی‌داند و حتی برای یک بار اساسنامه باشگاه و قانون تجارت را نخوانده تا بداند اختیارات عضو هیات مدیره چیست. پرویز مظلومی اعتراف کرد که من نمی‌دانم چه مسئولیتی داشته‌ام. نکته بعدی آن بود که علی فتح‌الله‌زاده آشنایی با صورت‌های مالی ندارد. مدیرعامل باشگاه استقلال سه جزء یک صورت مالی را نمی‌داند و رئیس سازمان خصوصی‌سازی به درست گفت مقصر کسی است که شما را به عنوان مدیرعامل باشگاه استقلال گذاشته است.

**مدیریت کردن مثل مبصر بودن کلاس درس نیست

وی ادامه داد: مدیران ما در حوزه ورزش با مسائل مالی بیگانه هستند و اطلاعاتی ندارند که این خود یک چالش است. فتح‌الله‌زاده می‌گفت کارم مدیریت کردن است. یکی از شاخص‌های مدیریت اطلاع از مسائل مالی است که مدیرعامل باشگاه استقلال نمی‌دانست. وقتی صورت مالی جلوی مدیرعامل می‌گیرند باید ورودی، خروجی، طلب، سود و زیان، وجوه نقد و ... را بداند. مدیریت کردن مثل مبصر بودن کلاس درس نیست. قربان زاده گفت بزرگ‌ترین کاری که کردیم بخشی از سهام دو باشگاه را فروختیم تا شفاف‌سازی صورت بگیرد. سؤالم از رئیس سازمان خصوصی‌سازی این است که هر سازمان یا ارگانی که در بورس نیست، صورت مالی آن شفاف نیست؟ این بحثی که مطرح شد خیلی خام بود. به دلیل اینکه پیش از آن باید پیگیری می‌شد چرا از زمانی که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تحت عنوان قانون تجارت اداره شدند چرا وزارت ورزش در ادوار گوناگون قانون تجارت را اجرا نکرد و در این دو باشگاه مجمع سالانه برگزار نشد؟ مطمئنا اگر این دو باشگاه با قانون تجارت اداره می‌شدند و حسابرسی سالانه در مجمع صورت می‌گرفت، این تشخیص وجود داشت که آیا مدیران موفق بودند یا موفق نبودند.

**پول‌های مردم دود شد

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال تأکید کرد: مجمع باشگاه استقلال باید گزارش حسابرسی برای عملکرد مدیران داشته باشد. سهام فروشی بزرگ‌ترین ضربه‌ای بود که به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس زده شد. دیدم که در استقلال چگونه پول‌هایی که از مردم گرفتند، دود شد و به آسمان رفت. این سؤال مطرح است از روزی که سهام دو باشگاه که چالش‌ها و انتقاد‌های مختلف کارشناسی داشت که چنین کاری را نکنید و در نهایت بخشی از سهام به فروش رفت که با اصرار رئیس سازمان خصوصی‌سازی انجام شد به ضایع شدن پول ختم شد. این روش مدیریت که از سوی وزارت ورزش صورت گرفت اگر بودجه کل کشور هم داده می‌شد باز هم بدهی‌های استقلال تمام نمی‌شد، چون شکل مدیریتی درستی بر این باشگاه وجود ندارد. مشکل شفاف‌سازی مسائل باشگاه استقلال نیست بلکه عدم نظارت است. کاری که وظیفه وزارت ورزش بوده و در زمان فروش سهام هم این نظارت صورت نگرفت. نتیجه اینکه آجورلو و فتح‌لله‌زاده به‌طور دقیق مشخص نیست با ۵۰۰ میلیارد تومان پول چه کردند. مگر کارگروه وجود نداشته، یکی از اعضای کارگروه معاون وزیر ورزش بوده، وی را احضار کنند تا ببینیم چه نظارتی صورت گرفته است.  

**وزارت ورزش به وظیفه‌اش عمل نکرد

وی خاطرنشان کرد: ایراد و مشکل را به سمتی نبرند که اگر فروش بخشی از سهام نبود، شفاف‌سازی صورت نمی‌گرفت. این استدلال کاملاً غیر حرفه‌ای و غیرمنطقی است. وقتی نظم و انضباط مالی در حوزه یک سازمان، تشکیلات و باشگاه وجود نداشته باشد، این اتفاقات اجتناب‌ناپذیر است. هیأت مدیره و مدیرعامل اگر کوتاهی و تخطی داشته‌اند برای اولین بار هم که شده در دستگاه‌های قضایی مورد محاکمه قرار بگیرند. کاری که قربان زاده انجام داده و شکایت از آجورلو و اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال انجام داده باید جلوتر وزارت ورزش انجام می‌داد. وزارت به وظیفه‌اش عمل نکرده و از کنار آن گذشته است.  سازمان فرعی خصوصی‌سازی این کار را انجام داده در حالی که متولی دو باشگاه وزارت ورزش بوده است. چرا آنها سکوت کرده و تا به حال اقدامی نکرده‌اند؟ چه تعارفات و ملاحظاتی بوده که این شکایت تا به حال انجام نشده و هنوز هم خبری نشده است؟ باید در راستای استیفای حقوق بیت‌المال و اینکه چه کسانی در حیف و میل کردن پول‌ها نقش داشتند، این افراد مورد مؤاخذه قرار بگیرند. حاصل مدیریت افراد پرمدعایی که دم از مدیریت ورزشی می‌زدند مقابل مردم عیان شد تا بدانند حاصل آن‌ها سررشته‌ای از مدیریت هم ندارند. نه دلسوزی، نه امانت‌داری و نه هنر مدیریت بوده است. دو مرتبه پول استراماچونی داده شد و به جای پرداخت بدهی، صرف مصارف دیگر شده تا استقلال آماده محرومیت آسیایی باشد.

**عاقبت ۱۰ میلیارد تومان درآمد از هر بازی چه شد؟ 

واعظ آشتیانی در واکنش به این موضوع که اشخاص با چه متر و معیاری مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شوند، عنوان کرد: افرادی که در وضع امروز استقلال نقش داشتند به چه دلیل بار دیگر سمت گرفتند. اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال بر چه اساسی و بر مبنای چه شاخصه‌ای حکم می‌گیرند. مظلومی می‌گوید من نمی‌دانستم و خبر نداشتم. آدم بی‌اطلاع را برای چه عضو هیات مدیره استقلال می‌کنند؟ با این کار هم برای مظلومی و امثال او دردسر ایجاد می‌شود و هم سرمایه باشگاه به هدر می‌رود. از مدیرعامل باشگاه استقلال پرسیده می‌شود به چه دلیل برای معاون خود معاون تعیین کرده‌اید و در جواب گفته می‌شود ما پول در می‌آوردیم و خرج می‌کردیم. چه پولی در می‌آوردید؟ پول مردم را گرفتید خرج کردید. افتخار می‌کنید پول می‌آوردید و خرج می‌کردید؟ کجا به چنین مدیریت، مدیریت درآمد و هزینه می‌گویند. اینکه چند شرکت به خاطر دولت اسپانسر شوند که کار خاصی صورت نگرفته است. مگر نگفتند هر بازی ۱۰ میلیارد تومان درآمد دارند. عاقبت چه شد؟ امروز افسوس برای هواداران است که حسرت می‌خورند تیمشان از آسیا حذف می‌شود.

**انتخاب پولادگر به عنوان معاون وزیر جای سؤال و تعجب نداشت؟

مدیرعامل سابق باشگاه استقلال افزود: الان انگشت اتهام به سوی افرادی است که چنین اشخاصی را صاحب پست مدیریت کرده‌اند. آن‌ها باید در مناظره تلویزیونی شرکت کنند. مگر محمد پولادگر عضو کارگروه نبود؟ پس چرا نظارت نکرد؟ وقتی خود او با، اما و اگر جامعه ورزش به عنوان معاون وزیر ورزش انتخاب می‌شود، طبیعی است نباید انتظار داشت. شخصی که پس از سال‌ها ریاست بر فدراسیون تکواندو رأی نمی‌آورد و معاون وزیر ورزش می‌شود جای سؤال و تعجب ندارد. این از موضوعاتی است که مغفول مانده و البته مدیرعامل و اعضای هیات مدیره‌ای که کتمان مالی کردند باید محاکمه شوند. جای تردیدی نیست، اما مهم‌تر رسیدگی به مسئولان وزارت ورزش است. این‌ها بودند که افراد ناآشنا به وظایف خود را عضو هیات مدیره باشگاه استقلال کردند. هنوز نمی‌دانند در قبال تصمیمات مدیرعامل باشگاه مسئول هستند و باید پاسخگو باشند و هنوز نمی‌دانند مسئولیت تضامنی نسبت به اتفاقات دارند و همین طور که بابت اتفاقات خوب پاداش می‌گیرند باید بایت اشتباهات هم مورد مؤاخذه قرار بگیرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر