صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۷ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
وزیر فرهنگ در افتتاحیه بخش بین الملل نمایشگاه قرآن کریم :

رویش‌های گسترده در حوزه معارف قرآنی یکی از برکات انقلاب اسلامی است

وزیر ارشاد گفت: ابتکاری که امسال با حضور برادران و خواهران 21 کشور اسلامی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در حال تجربه هستیم، کمک بسیاری خواهد کرد تا تمامی فرهیختگان و نخبگان جهان اسلام حول فرهنگ و معارف قرآنی گردهم آیند تا به بهترین شکل ممکن از معارف الهی پاسداری کنند.
کد خبر : 840012
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر دیروز دوشنبه چهاردهم فروردین ماه در آیین افتتاح بخش بین الملل سی امین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که با حضور وزرای فرهنگ نیجر و موریتانی در سالن شبستان مصلی تهران برگزار شد با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، مهمترین و باشکوه ترین نمایشگاه قرآنی در سطح جهانی اسلام است، تصریح کرد: ایران اسلامی به واسطه انقلاب اسلامی و برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی طی 44 سال اخیر با رویش‌های گسترده‌ای در حوزه معارف قرآنی همراه بوده است بطوری که امروز در ایران عزیز صدها هزار حافظ قرآن و میلیون‌ها فعال در حوزه پژوهش‌ها و آموزش‌های قرآنی و فعالیت‌های قرآنی مشغول به فعالیت هستند‌.
 
وی با اشاره به اینکه با وجود پرداختن دانشگاه‌های مختلف به حوزه دین، قرآن و عترت و فعالیت مدارس قرآنی، جلسات دینی رونق بسیار زیادی در کشور دارد، گفت: همزمان با ایام ماه مبارک رمضان جلسات جزءخوانی قرآن با شور و شکوه  فراوان در مساجد سراسر کشور در حال برپایی است.
 
وی در ادامه به بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم اشاره کرد و افزود: ابتکاری که امسال با حضور برادران و خواهران 21 کشور اسلامی در حال تجربه آن هستیم، کمک بسیاری خواهد کرد تا تمامی فرهیختگان و نخبگان جهان اسلام حول فرهنگ و معارف قرآنی گردهم بیایند تا به بهترین شکل ممکن از معارف الهی پاسداری کنند.
 
وزیر فرهنگ در ادامه تصریح کرد: طی سال‌های اخیر با رشد گرایش اسلام‌گرایی و ترویج فرهنگ قرآنی،  فعالیت‌هایی بر علیه آموزه‌های قرآنی در حال شکل گیری است که امیدواریم با توجه به وفاق و همدلی که میان مسلمانان در صیانت از حریم قرآن کریم وجود دارد، گام‌های موثری برای اعتلای فرهنگ قرآنی برداشته شود.
 
اسماعیلی با اشاره به اینکه در این دوره از نمایشگاه بیش از 75 هزار مترمربع مکان مصلی تهران به  سی امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اختصاص داده شده است، گفت: حوزه بین الملل نمایشگاه همانند سایر بخش ها به صورت مبتکرانه برپا شده است که امیدواریم با مشارکت و همراهی برادران و خواهران کشورهای اسلامی حاضر در این نمایشگاه، شاهد برپایی بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم به بهترین شکل ممکن باشیم.
 

** فرهنگ مسلمانی در نیجر خواهان زیادی دارد

محمد حمید، وزیر فرهنگ و گردشگری نیجر در ادامه جلسه با ابراز خوشحالی از حضورش در تهران گفت: من به عنوان نماینده کشور نیجر از دولتمردان جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌کنم که از کشور ما دعوت کردند تا وحدت بین دو کشور تقویت شود. امیدوارم در ایران روزهای خوبی را سپری کنم.

وی افزود: ما اینجا هستیم تا فرهنگ قرآنی را ترویج دهیم. ۹۵ درصد مردم نیجر مسلمان هستند. فرهنگ مسلمانی در کشور ما خواهان زیادی دارد و ما به این فرهنگ افتخار می‌کنیم. کتابخانه‌های مجهزی در کشور به راه انداختیم که می‌تواند در ترویج معارف اسلامی و قرآنی مفید باشد. مطمئن هستم همکاری با ایران باعث ارتقای فرهنگ اسلامی خواهد شد.

** خدمت به قرآن از افضل اعمال است

وزیر فرهنگ دینی موریتانی نیز در ادامه جلسه با قدردانی از برگزارکنندگان این نمایشگاه خطاب به مسوولان ایرانی گفت: شما با برپایی نمایشگاه قرآنی واجب کفایی امت اسلامی را به نیابت انجام دادید. علما تاکید کرده‌اند خدمت به قرآن از افضل اعمال است و ثواب بالایی دارد. خداوند از مردم ذکر قرآن را می خواهد و شما در این نمایشگاه این کار را انجام دادید که واقعا ارزشمند است. چرا که ذکر خداوند قلب را نرم می کند.

** ضرورت احترام به مقدسات

آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری که دیگر سخنران این نشست بود با اشاره به ضرورت احترام به مقدسات اظهار داشت: تقدیس مقدسات در شرایط امروز اهمیت زیادی دارد. ادیان باید با هم گفتگو کنند و دانشی تحت عنوان فلسفه تقدیس تاسیس شود.

وی با اشاره به محورهایی که در دانش یادشده می‌تواند جای بگیرد، گفت: شناخت منشا شکل گیری قداست، شناخت ماهیت تقدیس، تبیین نقش اجتماعی تقدیس، جایگاه مقدسات در عصر جهانی‌شدن و شناخت ابعاد توهین به مقدسات و تاثیر آن بر زندگی بشر جزو این محورهاست.

انتهای پیام/

ارسال نظر