صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
با جلدی متفاوت؛

کودکان سوری و ترک با هم یک کتاب دو زبانه نوشتند

۴۰ کودک سوری و ترک ساکن استان غازیان تپه سوریه با همکاری هم شروع به نوشتن و تصویرگری کتابی به اسم Gokce (آسمان به زبان ترکی) کرده‌اند.
کد خبر : 839839

به گزارش خبرنگارکتاب و ادبیات خبرگزاری آنا، در بخشی از پروژه‌ای با سرمایه گذاری مشترک موسسه گوته، سفارت هلند، کنسولگری سوئد، مرکز فرهنگی فرانسه، بنیاد فرهنگ و هنر استانبول و بنیاد فرهنگی آنادولو، ۴۰ کودک سوری و ترک ساکن استان غازیان تپه در جنوب شرقی این کشور با همکاری هم شروع به نوشتن و تصویرگری کتابی به اسم Gokce (آسمان به زبان ترکی) کرده‌اند. هدف از این کار اثبات این حقیقت است که همه انسان‌ها با هر نژاد، فرهنگ و دینی با هم زیر یک آسمان زندگی می‌کنند.

غازیان تپه، که حدود دو میلیون نفر جمعت دارد، محل زندگی حدود نیم میلیون پناهنده سوری است. این شهر بعد از استانبول، بیشترین جمعیت سوری‌ها را در خود جای داده است. در حال حاضر، حدود ۶/۳ میلیون سوری در ترکیه زندگی می‌کنند که حدود ۶/۱ میلیون نفر آن‌ها کودک هستند.

این کتاب- که به زبان‌های ترکی و عربی منتشر شده است- در کتابخانه‌ها، مدارس و موزه‌های شهر از جمله کتابخانه‌های سیار مختص کودکان که بعد از زلزله ماه فوریه که منجر به کشته شدن بیش از پنجاه هزار نفر در ترکیه و سوریه شد به وجود آمدند، توزیع شده است. روی جلد این کتاب اثر انگشت کودکانی که در خلق این کتاب نقش داشته اند ترسیم شده است.

کتاب با جمله معروف «روزی، روزگاری» شروع می‌شود. بعد کودکان شروع می‌کنند با همفکری هم به خلق یک داستان. کتاب درباره ماجرا‌های دختری به نام غنچه است که با بره‌ها و خانواده اش در یک زمین سرسبز پر از گل‌های رنگی زندگی می‌کند.

این کودکان آموزش نویسندگی خلاق دیده‌اند و در کارگاه‌های خواندن و نقاشی تعاملی شرکت کرده‌اند تا بتوانند بهتر احساسات خود را از طریق کلمات و تصاویر بیان کنند.

ناصر یکی از این کودکان سوریه‌ای که در سوریه به دنیا آمده و چند سال قبل به غازیان تپه پناهنده شده می‌گوید که کارگاه‌های این پروژه به اوکمک کرده‌اند قدرت تخیل و توانایی‌های نویسندگی‌اش را ارتقا دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر