نوردرمانی موجب سلامت قلب و طول عمر میشود
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، نوردرمانی یک درمان پزشکی است که در آن از نور طبیعی یا مصنوعی برای بهبود وضعیت سلامتی استفاده میشود. نوردرمانی به عنوان فتوتراپی و هلیوتراپی نیز شناخته میشود. این روش درمانی سودمندی خود را در درمان انواع بیماریها نشان داده است.
مطالعه ای در دانشگاه بوفالو روی موشهای مسن نشان داده است که نور درمانی میتواند پیری قلبی عروقی را کاهش دهد و به طور قابل توجهی شروع بیماریهایی مانند بیماری قلبی، سکته و فشار خون بالا را به تاخیر بیندازد.
به گفته «پراوین آرانی»، دانشیار زیست شناسی دهان و دندان در دانشکده پزشکی دانشگاه بوفالو «ایده این بود که ببینیم آیا مداخله در میانسالی میتواند افراد را قادر سازد تا از وخامت بیشتر قلب مرتبط با سن جلوگیری کنند.»
در این آزمایشها موشهای میانسال به خوبی به نور درمانی پاسخ دادند و عملکرد قلب و ضخامت دیواره قلب را بهبود بخشیدند. موشها همچنین تقارن راه رفتن خوبی روی تردمیل داشتند که به بهبود هماهنگی عصبی عضلانی اشاره دارد. آرانی در این باره معتقد است که «با ضخیم شدن ماهیچه، عمل پمپاژ قلب موثرتر انجام میشود.»
موشها پنج روز در هفته و تنها به مدت دو دقیقه در معرض نور مادون قرمز نزدیک (NIR) از یک منبع ال ای دی قرار گرفتند. در مجموعهای از موشها که از نظر ژنتیکی تغییر یافته و مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی شدید هستند، میزان بقای آنها به طور معمول ۴۳ درصد پیش بینی شد. پس از نور درمانی، نه تنها بیماری قلبی آنها پیشرفت نکرد بلکه میزان ادامه بقای آنها ۱۰۰ درصد بود.
آرانی معتقد است که «پس از کشیدن دندان، قبل از اینکه بتوانیم درمان را ادامه دهیم، باید منتظر بهبود زخم باشیم. من به چگونگی بهبود و تسریع در آن علاقهمند شدم. نور درمانی بر طول موج، شدت و زمان قرار گرفتن در معرض بیماری متکی است. قرار دادن زخم در معرض نور باعث بهبودی میشود.»
نوردرمانی با تولید فاکتور رشد تبدیل کننده بتا مرتبط است که فعالیت سلولهای بنیادی، التهاب و عملکرد سیستم ایمنی را تنظیم کرده و نقش کلیدی در سلامت و بیماریهای مرتبط با افزایش سن دارد. محققان امیدوارند که یافتههای خود را در یک آزمایش انسانی کنترل شده به کار ببرند.
با این حال؛ نوردرمانی تنها زمانی موثر است که با پارامترهای مناسب اجرا شود. برای موثر و ایمن بودن، استفاده از طول موج، شدت و طول نوردهی مهم است. انواع خاصی از نور، مانند نور ماوراء بنفش و نور تولید شده توسط لیزر، میتوانند مضر باشند. این مطالعه نشان داد که قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور مادون قرمز به شیوهای غیر حرارتی، ممکن است برای سلامت قلب و طول عمر مفید باشد.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/